Ultima actualizare: azi, 22:34
Locale

Mii de mașini neconforme în Satu Mare. Peste 100 de autovehicule, pericol iminent de accident

Mii de mașini neconforme în Satu Mare, potrivit Registrului Auto Român (RAR). În județul Satu Mare au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 2.881 vehicule. Dintre acestea, 55% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 117 prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 12% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,14% aveau probleme legate de identificare și 1,7% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră în acest județ au fost aplicate 912 de amenzi contravenționale, au fost retrase 476 de certificate de înmatriculare și au fost suspendate 9 permise de conducere. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

La nivelul întregii țări, Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului trecut, 69.130 de vehicule. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 31.607 (45,72%) dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme .

Cele mai multe neconformități au fost constatate la:

  • instalația electrică de iluminare-semnalizare (27%)
  • punți, jante, anvelope și suspensie (12%)
  • șasiu, cadru și elemente atașate șasiului (10%)

Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni mai grave la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi, jante, anvelope şi mecanismul de suspensie. Astfel, în cazul a 3.616 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident. În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2019 au fost aplicate 22.447 de sancțiuni, au fost retrase 17.938 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 413 vehicule și 113 ITP-uri au fost anulate.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

2 comentarii

  1. Cosmin Răspunde

    Este un bilant foarte bun . Felicitari. Pacat ca e sustinut de starea catastrofala a drumurilor si de veniturile mici ale romanilor care nu isi permit șa isi puna masinile la punct dupa ce le distrug pe drumurile acestea minunate

  2. TABU Răspunde

    Sa fie verificate si serviceuri neautorizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.