Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Piețele agroalimentare din Satu Mare rămân deschise

Toate piețele agroalimentare din municipiul Satu Mare rămân în continuare deschise. ,,Oamenii au nevoie de o alimentație sănătoasă”, anunță municipalitatea.

Asociația Administratorilor de Piețe din România a luat decizia de a ține deschise piețele agroalimentare, după intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr.2/ 21.03.2020. Hotărârea a fost luată pentru ca producătorii agricoli români să aibă unde să-și vândă fructele și legumele, iar populația de unde să se aprovizioneze cu produse proaspete și sănătoase, produse în România. Reprezentanții AAPR consideră că este important ca piețele agroalimentare să nu se închidă pentru că, altfel, producătorii agricoli nu vor avea unde să-și vândă fructele și legumele și vor fi nevoiți să le arunce.

,,Cu respectarea strictă a regulilor de igienă și dezinfectare regulată, piețele agroalimentare rămân deschise în țară și în Satu Mare, la fel. Oamenii au nevoie acum, mai mult decât oricând, de o alimentație sănătoasă, bio, care se poate găsi la producătorii pe care îi găzduim în piețele noastre. Vă așteptăm!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei Satu Mare.

Reamintim că în toate piețele agroalimentare din municipiu se derulează campanii ample de dezinfectare.

3 comentarii

  1. romanca din satu mare Răspunde

    Nu ar strica să fie controlate certificatele de producător pt.că mulţi cumpără de la supermarketuri şi vând pe piaţă.

    • y Răspunde

      Eu am o vorbă. Indiferent de cât de bine te organizezi este imposibil să fii zilnic pe piață cu produse și în același timp să sapi pământul. Eu fac des piața și pot să îți spun că de ex. în piața mare cam 15% sunt cei care vând produsele proprii. În piața Someș și mai puțin. Cel mai mulți producători, cam 30%, găsești în piața mică. Eu aș fi închis toate piețele pentru că la ce specimene se învârt pe acolo zilnic ar fi mai igienic pentru toți și lricum nu e sezon de legume-fructe acum. Prea puțin este ce poți cumpăra de la producătorii propriu ziși.

  2. Satmarean Răspunde

    90% asta fac. urmăriți-i zilnic și ve-ți vedea !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.