Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

VIDEO. Peste 3.000 de români blocați la intrare în Ungaria. Anunțul MAE

Peste 3.000 de români blocați la intrare în Ungaria. În continuarea eforturilor Ministerului Afacerilor Externe pentru asistarea cetățenilor români în contextul măsurilor restrictive impuse de tot mai multe state în vederea gestionării epidemiei de COVID-19, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut marți, 17 martie 2020, o convorbire telefonică cu omologul ungar, Péter Szijjártó.

Discuția a survenit pe fondul deciziei Ungariei de a închide granițele pentru traficul de persoane, decizie care a devenit aplicabilă începând cu data de 17 martie, ora 00.00, situație care, în absența unei notificări prealabile oficiale, a dus la crearea unor blocaje la frontiera dintre Austria și Ungaria, pe sensul de intrare pe teritoriul ungar.

Ministrul Bogdan Aurescu a accentuat caracterul foarte sensibil al situației create, inclusiv ca urmare a faptului că informațiile nu au fost disponibile cu suficient timp în prealabil, și a solicitat sprijinul omologului său pentru crearea de urgență de către autoritățile ungare a unui coridor umanitar care să permită tranzitul continuu prin Ungaria spre România al tuturor cetățenilor români aflați în prezent la frontiera dintre Austria și Ungaria.

Ministrul Péter Szijjártó a confirmat că Ungaria va sprijini, ca măsură de excepție, aplicată o singură dată, repatrierea cetățenilor români în cel mai scurt timp posibil, urmând ca detaliile efective privind intrarea pe teritoriul Ungariei și tranzitarea acestuia până la granița cu România să fie stabilite, și apoi măsurile implementate, de autoritățile de resort ale ministerelor de interne din cele două țări.

Cei doi miniștri de externe au convenit să păstreze legătura pe durata acestei zile pentru a monitoriza deblocarea în teren a situației și revenirea cu bine în țară a cetățenilor români.

7 comentarii

  1. x-ulescu Răspunde

    l-au vota 3 zile pe werner ..macar tot atata sa stea si in vama

    • Dia Spora Răspunde

      Tot trei zile am stat la coadă și când am futut-o pe curva de mă-ta, dar când văd ce bou a fătat, zău că îmi pare rău!!

  2. mae Răspunde

    serios acuma werner e de vina …ba da prost mai poti sa fii fitar rasa ta de pesedist………nu tie rusine asa un pic ……..

    • x-ulescu Răspunde

      se vede nivelu intelectual a postacilor , sigur dranea e de vina ,ficusu de la cotroceni inca nu a inteles ce se intampla

  3. Bubu Răspunde

    Ca să vezi?! ” Come si dice” ştiu să scrie?! Marş mă înapoi ! Nu va pus nimeni să plecaţi şi cu atât mai puţin va chemat cineva să vă întoarceţi!!! Acuma e bună România, pe care vă pişaţi păna acuma?! La kkt cu voi, puşcaţilor! Nici o asigurare de sănătate nu aveţi, veniţi să vă tratați, daca pățiți ceva, pe banii noştrii !!! Figuranți rupți în cur!!!

    • bombom Răspunde

      ba tzarane. mai bine te inghitea ma-ta ca te-a procreat cu tac-tu. pe bune. sa te beie si sa te pishe a doua zi. cu ce se bucura tara aia ca are unul ca tine ? baaaa, voiii trageti tara aia in jos. prostii ca tine. sictir tzarane

  4. x Răspunde

    Acum se intorc cei plecati,deci obisnuiti-va cu cuvinte porno la adresa unora,vazand ca ia-ti tot denigrat ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.