Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Draxlmaier a reînceput producția! 2.500 de oameni, înapoi la muncă

Una dintre cele mai mari companii, Draxlmaier a reînceput producția, într-o săptămână estimează să ajungă la 2.500 de angajați activi, luând toate măsurile de protecție a angajaților și de distanțare socială, potrivit Prefecturii Satu Mare.

Activitatea economică la nivel local începe, așadar, să fie reluată.

Prefectul Radu Bud a convocat astăzi în ședință reprezentanții structurilor M.A.I. și ai Direcției de Sănătate Publică în cadrul căreia s-au analizat gestionarea situației de urgență provocată de COVID-19 la nivelul județului Satu Mare și activitățile specifice acestor instituții.

În primul rând au fost analizate prevederile Ordonanței Militare nr. 10 din 27.04.2020, care au intrat în vigoare de astăzi, 28.04.2020, acestea fiind discutate punctual, pentru o punere în aplicare unitară la nivelul județului Satu Mare.

15 comentarii

  1. hingeru Răspunde

    bravo!
    Masca se da din partea firmei? sau luam noi din banii aia multi ce primim- Ne vor arata sefii cum se folosesc si dupa cat timp se schimba. Ii rog pe cei de la ITM sa mai vina in control si in hala de productie, nu numai in biroul de protectia muncii, Intrebati pe oameni cand s-a tinut pe bune ultima data protecia muncii. nu numai cu semnatura. Prin masca se poate striga la oameni????

    • Drm Răspunde

      O sa ți se răspundă să stai în șomaj dacă nu îți convine. Ai văzut ce salarii au fost luna trecută și pe luna aceasta va fi mai rău. Majorarea au redus+o și au amanat-o. Iar vom fi la mana patronilor,minim pe economie și gura mică. Mulțumim statului care are grijă nespusă pt angajații din privat. Și îi nedreptățește pe cei de la buget. PNL= PSD, aceași mizerie.

      • Nha Răspunde

        Care-i solutia ta mareata sa ai 5000 de parai salar si , sa stai si acasa ( inafara de a fi bugetar ) ? Nu-ti baga nime-n oala , baga la scafarlie , nici macar partidele . Cum iti asterni asa dormi . Va tot lametati , putori ordinare , mars la munca nu la intins mana . Si daca nu va place mizeria puneti mana pe matura si faras si schimbati ceva

    • ... Răspunde

      “Citez” din contractul de vânzare-cumpărare de forță de muncă unilaterală: “negrii de pe plantație sunt obligați să-și asigure din surse financiare proprii echipamentele de protecție necesare”.
      Dacă nu vă place s-ar putea să se inventeze și biletul de intrare la Drexi. Tot ce-i posibil în țara asta.

    • un prieten Răspunde

      poi mister bud tocmai a confiscat 300 de mii de masti, are din ce sa distribuie la sclavi, si apoi daca pandemia din cauza asta se va raspandi in oras pe capul cui va fi, adica cine va fi responsabil ? intreb si eu pentru un prieten

      • Altu Răspunde

        @un prieten,ce pandemie, pandemie pe creier. Bine că la magazine nu se ia,nici la coadă la plata facturilor. Hai să stăm în casă până murim de foame. La naiba cu paranoia asta. Bine că în 2009 la AH1N1 sau la SARS nu ați crăpat. De cancer nu vă r frică. Numai de Covrigu p..i. Stați în casă toată viața, așa să fiți împăcați voi. Cine vrea să trăiască lasa-tii în pace.

  2. Satmarean Răspunde

    @Altu.Magazinele sunt aproape goale sau închise.AH1N1 nu a fost transmisibil și la oameni. SARS-ul nici nu a ajuns aici. Vreau sa te aud atunci când dupa 15 05 când vor da navala toți afară și la fabricile astea mari nu se va asig masuri de protecție ,vor cădea pe capete oameni și nu va mai fi loc în spital,ce vei zice? Atunci vei striga sa asigure statul asist medicala că doar plătești!!!! Dar nu va putea face față. Eu nu spun sa se stea la nesfârșit in casa dar până nu se găsea o soluție de protejare a tuturor ( măști,dezinfectante la preț rezonabil. Ex 50 măști la 50 lei max și suficiente) treb sa se mai amâne ieșirea așa la grămadă fie că ai treabă fie că nu.

    • Altu Răspunde

      @satmarean,plus că toată povestea cu Covrig e o mare vrăjeală. E buna pt dictatura. Dacă ai vedea zilnic statisticile cu mortalitatea și cauzele ei te-ai sinucide. In Romania peste 100 mor de cancer,la fel de boli cardiace,AVC,etc. Nici nu se compară că și mortalitate cu răceala asta, gripă sau ce dracu o fi

  3. Altu Răspunde

    @satmarean , ești dus. Ia și citește.Gripa tip A(H1N1) numită și gripa porcină, gripa mexicană, sau gripa nord-americană a izbucnit în Mexic în luna aprilie 2009 și a evoluat ca o pandemie, răspândindu-se în întreaga lume. Deși a fost o boală gripală ușoară și cu mortalitate relativ scăzută, de la declanșarea sa în aprilie 2009 și până în august 2010, pandemia a provocat între 150.000 și 575.000 de decese în lume

    • bla Răspunde

      Si dupa 2010 ce s-a intamplat? S-a sinucis gripa porcina?

      • Altu Răspunde

        @bla, bună întrebare? Cam așa se întâmplă cu orice virus. Pesta porcină,gripa aviară,coronavirusurile astea,apar și dispar subit, în funcție de interese. Așa se va întâmpla și cu Covid ăsta. Când își termină damblaua cine l-ar inventat,dispare.

    • cazma Răspunde

      altu sunt aproape de acord cu tine doar ca atunci sistemul sanitar nu era suprasaturat decesele au survenit in timp mai indelungat 2 ani acum acest virus se transmite mult mai usor si oameni cu alte probleme medicale care ar mai trai sub tratament 10 15 ani sunt rapusi de acest virus sau mai mult dupa ce au cotizat o viata intreaga la sistemul de sanatate nu mai au loc pentru tratament pentru ca e plin de oameni cu gripa de care vrei tu . Sanatate

      • cârcotaş Răspunde

        @cazma, nu mai insista! Şi eu i-am oferit argumentele expuse de tine şi multe altele acu 2 săptămâni. El nu şi nu că-i făcătură. E genul de om care nu cred numai când vede (ca viteazul ăla din Ţăndărei). Pt. el o căpiţă arzând pe câmp e mai periculoasă decât un chibrit aprins în benzinărie. Că-i mai mare! În rest, un tip simpatic pe care l-aş invita la o bere cu condiţia să nu-mi împuie capul cu scenarite.

        • Altu Răspunde

          ,@carcotas, când se termină tămbălăul eu te invit la o ladă de bere,chit că sunt în șomaj tehnic dar dau 2-3 beri. Da,eu nu cred în covrigu asta. Dar fiecare cu părerea lui,ca la religie,unii cred alții nu. Unii fac ce zice popa, alții fac ce face popa. Eu vreau libertate, dacă mor din cauza asta,e treaba mea. Dacă voi credeți în Cercel,Rafila, Tatar ,etc. treaba voastră,,,#stati în casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.