Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTO/VIDEO. Acțiune în forță a mascaților în Socond și Stâna. Zeci de persoane sancționate

La data de 15 aprilie, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Beltiug, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Satu Mare, ai luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și ai polițiștilor criminaliști au desfășurat o acțiune de amploare, în sistem integrat, cu efective mărite, pe raza localităților Socond și Stâna.

Acțiunea forțelor de ordine a avut ca scop impunerea măsurilor legale în vigoare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, verificarea respectării măsurilor de izolare la domiciliu, a restricțiilor de circulație impuse prin O.M.3 și 4/2020, și combaterea faptelor de natură penală, în special asupra categoriilor de persoane cu risc ridicat de victimizare precum și depistarea și sancționarea faptelor de natură contravențională.

În urma acțiunii polițiștii au legitimat peste 150 de persoane, au verificat 57 de autovehicule și au aplicat 59 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 91.400 de lei, din care 29 s-au aplicat pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3 din 24 martie 2020, în valoare de 73 000 de lei.

Acțiunea forțelor de ordine nu s-a limitat doar la impunerea normelor legale în timpul stării de urgență privind restricționarea deplasării persoanelor.

Astfel, polițiștii au aplicat și 12 sancțiuni pentru nerespectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice, 12 sancțiuni pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială și a ordinii și liniștii publice, o sancțiune pentru activități ilicite de producție, comerț sau prestări de servicii, două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor legale în vigoare din domeniul silvic și alte 3 sancțiuni contravenționale la alte acte normative.

De asemenea, în urma acțiunii, polițiștii au constatat și săvârșirea unei infracțiuni silvice pe raza localității Stâna, fiind luată în cauză măsura confiscării a 11 mc de material lemnos.

Forțele de ordine vor continua să acționeze în sistem integrat și în perioada următoare în vederea impuneri măsurilor legale dispuse pe perioada stării de urgență pentru siguranța tuturor locuitorului județului Satu Mare.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur vă rugăm să respectați cu strictețe normele legale instituite în perioada stării de urgență și să limitați deplasările.

Suntem încrezători că împreună, prin acțiunile efectuate de forțele din cadrul sistemului de ordine și siguranță publică și prin conduita responsabilă manifestată de locuitorii județului Satu Mare vom putea depăși aceste momente dificile.

Sursa: IPJ Satu Mare

8 comentarii

  1. ... Răspunde

    Mânca-v-aș gurița! E bal “mascat” la Socond și nu spuneți!🤔😉👏👏👏👍

  2. bravo Răspunde

    tot respectul! sincer, nu-i invidiez, ei lupta cu prostia in timp ce pe celalalt front medicii cu virusul, de la virus macar stii la ce sa te astepti…

    • ... Răspunde

      @bravo, perfect de acord. Glumeam în postarea anterioară. Nu știu dacă nu s-ar putea repune în funcțiune postul de poliție din Soarelui. De când e foamea asta nu se mai poate de cei ‘liber-profesioniști’.

  3. Szalma Jack Răspunde

    ”Sanctiuni” ??!!!!!Cu ”sanctiuni” cred fraierii care ordona astfel de ”actiuni”, ca vor stopa talhariile si violurile cimpanzeilor impotriva bietilor batrani din Stana ?? Slabe sanse !!Candva existau ”reguli” clare care se aplicau ,si era respectat si politistul si oamenii din localitate !!

  4. AXA Răspunde

    Unii urasc romanii,unii ungurii,altii nemtii,americanii,rusii…dar toti au in comun un lucru: urasc tiganii!!😁

  5. Vlad Tepes Răspunde

    Nu-mi vine sa cred.
    Au avut curajul fortele de ordine sa le ceara tiganilor din Stina sa respecte legea ?
    Bravo.
    Ma astept acum la tot felul de ONG-uri sa reclame incalcarea drepturilor omului, sau si mai grav, a unei minoritati…
    Nu am vazut nici un ONG sa sara in sprijinul batrinilor tilhariti de tiganii din Stina cu citeva zile in urma !

  6. Altu Răspunde

    Și aia ca niște cetățeni onorabili ce sunt vor plăti amenzile . Ce naivi sunt românii, că romanii știu ce fac.

  7. Nha Răspunde

    Oare de ce nu se infiinteaza un post de jandarmi acolo ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.