Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Gabriel Leș: Pachetul de sprijin economic anunțat de Guvern este o farsă!

Senatorul sătmărean Gabriel Leș a declarat că pachetul de sprijin economic anunțat de Guvern este ,,o farsă”, având în vedere situația gravă în care se află țara noastră.

Redăm, integral, declarațiile senatorului Gabriel Leș:

,,Episodul umilirii românilor nevoiți să plece la muncă în afara granițelor în mijlocul pandemiei dezvăluie probleme mult mai profunde despre modul în care actualul guvern acționează.

Preocuparea oricărui decident responsabil ar trebui să fie cum gestionăm situația astfel încât criza economică ce ne pândește să nu aibă efecte mai devastatoare asupra României decât pandemia însăși.

Iată câteva cifre, în cheie comparativă, pentru a înțelege cum arată “soluția” liberală. Nu voi insista pe modelul unor națiuni precum Statele Unite care a pus la bătaie peste 4300 miliarde dolari, din care jumătate vor fi investiți în infrastructură. Suntem însă obligați să luăm aminte la statele din regiunea noastră, cu care vom fi în competiție economică directă. Aflăm astfel că Ungaria pompează în economie echivalentul a 20% din PIB, Polonia 47 de miliarde Euro, reprezentând peste 10% din PIB, în vreme ce Republica Cehă face un efort echivalent cu 18% din PIB.

Ce face guvernul de la București? Ei bine, s-a vorbit despre nevoia de a închide România astfel încât autoritățile să câștige timp pentru a pune în aplicare o serie de măsuri de impact, inclusiv pentru stimularea economiei.

Anunțul că țara noastră pregătește un pachet de sprijin economic ce oscilează între 2 și 3 procente din PIB, cu tot cu banii veniți de la UE, este o farsă. Situația este atât de gravă, încât epidemiologul Alexandru Rafila a simțit nevoia să tragă un semnal de alarmă cu privire la redeschiderea și relansarea economiei, întrucât fără resursele necesare, nici proiectele din sănătate pentru lupta cu COVID-19 nu vor putea fi puse în aplicare.”

23 comentarii

  1. Alecu Russo Răspunde

    Bine ca tu cu PSD – ul tau ati bagat tara in kkt , si acuma iti umbla gura.

  2. Gyuri Răspunde

    ,,Pocăit” fals si ipocrit ! Tu vorbești ma slugoiule , tu care pupi statul(si stăpânii) in cur pentru un loc de munca ? Tu ce-ai facut de cand esti mare politruc pesedist ?

  3. 😁😁 Răspunde

    Domnule nu poti sa te ascunzi undeva, ca nimeni nu-I curios de tine si de Psd 😬😬😬
    Ce-i mai mari tapari din istoria 🇷🇴 Romaniei

  4. Unu' Răspunde

    Stimabile tovarăș, dacă voi , ciuma roșie, vreți să faceți oleacă de bine, renunțați la pensiile speciale!
    Dacă vreți să faceți mai mult bine, faceți bine de vă tăiați beregatele!

  5. Cetatean Răspunde

    Cât de răi sunteți! Ce comentarii! Dacă doriți să criticați puteți avea un limbaj decent.

  6. Unu' Răspunde

    Uite aici mesaj decent: trăi-ți-ar copii din pensie de urmaș!

  7. ... Răspunde

    Hogy sirva adják rád az inget!

  8. Mae Răspunde

    Este singur PSD care are curajul și tupeul sa comenteze aiurea în tramvai ….dar știți de ce ????!!!!! Ca nu a făcut nici o combinație și știe ca nu au cu ce sal agațe altfel era pe mut !!!…el a acoperit pe alți adică au făcut alții ptr el !!!!!!

  9. Opinie Răspunde

    Nu vezi ca nimeni nu apreciaza parerile tale ? Ar fi bine sa iai aminte .

  10. Manea Răspunde

    Gabi , sunt total de acord cu tine . Au promis multe si nu s-a concretizat nimic pana in momentul de fata .
    DAR VINA ESTA A TA SI A “FRATILOR TAI” DIN PSD pentru ca ati facut rahatul praf atatia ani si lumea nu v-a mai sustinut . Daca nu erati asa de hoti si prosti , erati la putere si acum !

    • c-block Răspunde

      @Manea. Da. Ar trebui propuși la Guiness Book la capitolul “Cum să faci praf în câțiva ani o majoritate parlamentară zdrobitoare exclusiv cu mâna ta”. Parcă aveau un program de guvernare-biblie din care nu au făcut absolut nimic. Nu ? Apoi se miră că oamenii sunt sictiriți de ei ?!?! Oare de ce?🤔😫😥 Pentru că nu merită nici apa de la robinet și nici aerul respirat! De aia!

  11. augustin Răspunde

    Sunt de acord ca domnul Les ar trebui sa taca pentru multa vreme.Umilirea romanilor care pleaca in Germania la munca despre care vorbeste domnul Les se datoreaza in primul psd-ului.Au adus lungimea autostrazilor la 2400km ,au reabilitat la nivel european 9500km de cale ferata,au realizat investitii de 90miliarde euro,s-au construit 500 de crese si gradinite,s-au cumparat 30 de avioane pentru TAROM,fiecare comuna are o ambulanta,30 camine studentesti noi,productie de energie electrica si termica pentru toate localitatile,toate statiunile balneare reabilitate,infiintarea unei firme intr-o zi etc etc.Toate datele sunt din programul de guvernare.Dupa cum vedeti de sanatate nici nu am mai vorbit.Era sa uit.Da psd -ul isi recompenseaza conducatorul .In2013 cu incalcarea flagranta a legii Dragnea a trcut la Tel Drum peste 200ha din albia minora a Dunari.As continua dar nu mai am spatiu.Istoc Augustin

  12. augustin Răspunde

    Totusi revin. Daca domnul Les face comparatii cu alte state ,iata una .Germania are 26 000 ventilatoare mecanice nu de azi sau ieri ci de pe vremea cand era la putere psd-ul.Daca populatia Romaniei este de 5 ori mai mica inseamna ca noi ar fi trebuit sa intram in pandemie cu 5200de ventilatoare(26000/5).Avem insa 1300de ventilatoare la 2600de paturi.De 4 ori mai putine.PSD-ul a intrat in disperare.Realizeaza ca actualul guvern va trece cu bine (daca se poate spune asa) peste pandemie iar ei vor pierde.Sa nu credeti ca eu sunt de acord cu tot ce face acest guvern,dar pe ansamblu este mult mai coerent decat ce a fost.Am vrut sa pun si eu o intrebare la MAI dar ce sa vedeti;dupa ce scrii la final nu ai acces la codul de siguranta,deci mesajul nu pleaca.

  13. cârcotaş Răspunde

    @A.I. Comentariu corect. Ar mai trebui adăugat că şi PNL-ul îşi pirde uşor din credibilitate prin lipsa măsurilor promise : tăierea pensiilor speciale, restructurarea aparatului bugetar… O cam lălăie şi va plăti.

    • x-ulescu Răspunde

      pnl conteaza pe romanu prost si uituc , exemple . basescu votat de 2 ori , werner votat de 2 ori , rares bogdan votat europarlamentar pnl ,

      • Gyuri Răspunde

        Românul nu e prost şi uituc întotdeauna. În cazurile de mai sus nu erau soluţii mai bune. Îţi dai seama cât de dezastruoase erau soluţiile PSD-iste.

        • yes Răspunde

          @Gyuri:Da,fyom,dar astea proaste ce se aplică acum le fac iubitii tăi de la pnl-si dobitoci si analfabeti in governare!Ascunde-ti-vă ,vin românii cu furca !Studiati parcursul PNTCD să nu gresiti drumul…

      • ... Răspunde

        Iliescu votat de 2 ori și jumate nu se pune?

  14. mihail Răspunde

    @augustin;stai linistit,pnl oricum nu te apreciază mai mult!Sugi plomba pe degeaba!

  15. augustin Răspunde

    Domnul meu Mihail ca orice las te ascunzi si nu-ti dai numele asa cum am procedat eu.Esti fara demnitate si cu un orizont pana la varful nasului.La capitolul supt poate ai experienta si o propui mai departe .Bagajul tau in ale economiei sau politici este la firul ierbii.Nu cobor la nivelul unui necunoscut incult, pervers ,arogant.Nu am nevoie de aprecierea pnl.

    • Norick Răspunde

      Fara suparare,dar cu ce nume ai dat tu mai mult,ca celalalt ?? Dupa logica ta si tu esti un “las care se ascunde”… 😛 🙂
      Peace! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.