Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

Începe dezinfecția în scările de bloc din municipiul Satu Mare

Primăria Municipiului Satu Mare demarează miercuri, 8 aprilie, acțiunea de dezinfecție a scărilor de bloc din municipiul Satu Mare, conform Ordonanței Militare nr. 4 din 29.03.2020.  Sunt vizate cele 2091 de scări de bloc de pe raza municipiului Satu Mare.

Astfel, pentru desfășurarea cât mai optimă a acțiunilor de dezinfecție vor fi implicate două echipe care vor acționa concomitent în două zone diferite ale orașului. 

O echipă va acționa începând de miercuri în cartierul Micro 16, zona adiacentă străzilor Făgărașului și str. Gellert, în timp ce o altă echipă va acționa simultan în cartierul Carpați II, zona str. Alecu Russo. În următoarea perioadă se va acționa în toate zonele din oraș.

În cadrul acțiunilor vor fi stropite ușile, clanțele, balustradele și spațiile comune din casa scării, cu substanțe dezinfectante avizate de Ministerul Sănătății care NU pun în pericol sănătatea locatarilor. 

Pe de altă parte, în fiecare scară de bloc vor și distribuite și amplasate substante dezinfectante care vor putea fi folosite de locatari la intrarea în scara blocului! Tot cu această ocazie pentru a veni în sprijinul sătmărenilor, Primăria va distribui și 50.000 de declarații pe propria răspundere! Acțiunea este finanțată  integral din bugetul local.

Rugăm sătmărenii să să ofere sprijin lucrătorilor ce vor efectua această dezinfecţie pentru a avea acces în scările de bloc!

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

24 comentarii

  1. Pop liviu Răspunde

    Piata rodului nu a fost dezinfectata !

  2. Pop liviu Răspunde

    Piata rodului nu a fost dezinfectata

  3. Eu Răspunde

    Pe strada Orientului, strada Ion Luca Caragiale, strada Crivățului….. când aveți onoarea să veniți să dezinfectați?????? Domnilor de la Consiliul local Satu Mare, aveți nevoie de invitație specială, întotdeauna cei de la periferiile orașului suntem uitați. Nu contest și îmi doresc din suflet să se ia măsuri în cartiere in primul rand, având în vedere masa mare a populației, dar, să nu uite domniile lor sa mai trimită echipajele și prin zona străzilor menționate mai sus. De obicei ne uită cu totul în această zonă.

  4. Marius Răspunde

    Scările de bloc sant in proprietatea primăriei?
    Corect ar fi ca fiecare asociație de locatari sa își dezinfecteze singuri scara de bloc din bugetul lor iar primăria sa direcționeze bugetul alocat dezinfectarii spre spații publice gen spitale!
    Se pare ca cetățeanul așteaptă sa vina primăria sa dezinfecteze apartamentul fiecăruia!

    • cârcotaş Răspunde

      Dacă nu fac asta ce altceva fac? Ar trebui să meargă acasă în şomaj tehnic. Nu poţi dota fiecare scară cu echipamente adecvate pt. că nu ai de unde le procura.

  5. Marius Răspunde

    Ar trebui sa trimită fiecărei asociație de locatari factura pentru dezinfectare!
    Acei locatari sant cumva chiriași ai primăriei? Scara de bloc este spațiu public?

  6. Marius Răspunde

    Pt. Cârcotaș…. pune mâna și amesteca apa cu clor și dezinfecteaza-ți scara!
    Ești proprietar pe apartamentul tău atunci o mică parte din casa scării este a ta! Nu a mea și nici a primăriei!

    • ... Răspunde

      Nu are săracul autorizație de la DSP! Nu știi că și Florisal de aia a refuzat până la urmă spălarea domeniului public?

    • cârcotaş Răspunde

      Nu ţi-ai găsit omu’ cu ,,pune mâna”. Eu pun mâna dar realitatea ne arată că nu te poţi baza pe aceste iniţiative ci trebuie să fie ceva organizat. Vezi că dezinfectarea presupune şi un dispersor etc. Sigur că primăria poate cere ajutorul locatarilor. S-o facă!

  7. 007 Răspunde

    Marius,nu mai fi baiete atat de vehement, ca ai dreptate doar partial.Intr-adevar,locatarii ar trebuii sa ia aceste masuri de igienizare si dezinfectie,pentru protejarea familiilor lor.Si crede-ma, am fost in M16, la o rudenie si era miros fin de clor in casa scarii si dezinfectant la intrare pe un taburet.Mi-a spus rudenia ca femeia de serviciu a spalat cu solutie de clor diluat + au umezit toate covoarele de la intrare si de la usile locatarilor, cu aceasta solutie pentru dezinfectia pantofilor.
    Spun sa nu mai fii atat de vehement pentru ca si acesti cetateni platesc taxe locale (dezinfectantul si serviciul este platit din bani publici) si chiar mai mult/suprafata decat un cetatean de la o casa cu suprafata medie,iar Primaria este obligata sa faca acest lucru pentru a RAMANE CETATENII cu bani de SUPRAVETIUIRE,s-au gresesc eu.
    Iar cu spitalul(lele) las-o mai moale,nu lipsa materialelor a fost factorul cel mai agravant in aceasta situatie CI TOTALA DEZORDINE IN ORGANIZARE SI RESPECTAREA PROCEDURILOR MEDICALE DE CATRE PERSONALUL MEDICAL SI AUXILIAR,CARE ERA OBLIGAT SA LE RESPECTE.Vrei exemple ?NU asa-i,ca le -ai auzit si vazut pe toate canalele mass-media, CUM IES la suprafata toate porcariile sistemului.
    Te intreb, cum definesti tu faptul ca medicii si cadrele medicale ,sunt cei mai mari propagatori de virus ???!
    Nu stiau ca o GRIPA ,viroza sau gripa coronavirus este contagioasa si o pot transmite ,DACA NU SE PROTEJEAZA, la toti bolnavii din spital,indiferent de diagnostic si CEI MAI GRAV ,LA CEI CU COMORBIDITATI IN CAZ DE GRIPA ,CHIAR SEZONIERA, NU CORONAVIRUSUL, SANSELE DE VIATA SUNT APROAPE NULE???! .
    Deci tot noi novici trebuia sa ne gandim si sa luam masurile de rigoare ca sa nu raspandim boala,nu medici,asa-i,ei doar trebuie facuti D-zei si atunci cand ne omoara cu buna stiinta ?!
    P.S.1.Tot respectul pentru toate cadrele medicale constiente de acul medical si empatici cu bolnavii DAR REACTIVI la cei care incalca procedurile medicale,ca mai sunt si din acestia !
    P.S.2.Am medic in familie si stiu ce vorbesc.

  8. Marius Răspunde

    Agent 007…. Rămân la subiectul dezinfectarea scărilor de bloc…. acele taxe care cetățeanul le plătește mi se pare absurd sa fie folosite in a dezinfecta spații private!
    Daca acei locatari ar plăti chirie la primărie as înțelege! Când proprietarul își vinde apartamentul primește și primăria o cota parte din valoarea apartamentului??
    E absurd ca , cetățenii sa stea sa vina primăria in casa lor sa le dezinfecteze proprietățile!

  9. Marius Răspunde

    Sant sătmărean plecat de peste 20 de ani din țara… locuiesc momentan in asociație intr-o țara scandinavă … nu aștept niciodată ca statul sa vina să-mi facă mie curat in casa mea! Asociația trebuie sa se gospodărească singura când e vorba de dezinfectarea și curățenia casei scărilor! La fel când e vorba de deszăpezirea trotuarelor aferente asociației. Bănuiesc ca sătmărenii de la bloc plătesc Pt serviciul de curățenie al scării!?
    Normal ar fi ca primăria sa trimită fiecărei asociații de locatari factura pentru contravaloarea serviciului efectuat. Dacă nu atunci considerați acest gest al primăriei ca o favoare nu ca pe o obligație!
    Numai bine agente 007 și cârcotașe 👍👍👍

    • cârcotaş Răspunde

      De acord că asociaţiile de proprietari ar trebui să plătească. Dar este PANDEMIE şi STARE DE URGENŢĂ nu ne permitem să pierdem timpul cu discuţii. Aşa şi ţiganii din Ţăndărei trebuiau să nu fie primiţi în spital că n-au contribuit la sistemul de sănătate başca că au răspândit cu vinovăţie virusul. Dar era în interesul rezolvării situaţiei?

    • pfuuu Răspunde

      Lasa, mai bine banii alocati dezinfectarii sa mearga la populatie decat in buzunar la careva.

  10. Marius Răspunde

    Sa fiți sănătoși!!!
    Fiecare înțelege ce vrea…. o zi buna sa aveți!

    • Arafat Răspunde

      Prietene,tu plecat de atata timp,cu o alta mentalitate, nu ai cum sa te contrazici cu cei din tara.
      Poti avea cati bani vrei si mii de ani de scoala,daca stai doar in Romania tot o mentalitate de roman ai.

  11. Marius Răspunde

    Arafat…. încercam sa le explic celor doi cum ar fi normal dar … degeaba! Păcat…

    • cârcotaş Răspunde

      @Marius, Om fi noi grei de cap… Da’ voi acolo în Suedia aveţi un compartiment la primărie cu 3 angajaţi care SE OCUPĂ cu îndrumarea asociaţiilor de proprietari? Că noi avem şi sunt foarte bine plătiţi. Ori dacă aloci un fond LUNAR de vreo 4-5000 de euro în acest scop de ce să nu se facă şi acţiunea amintită (CONJUNCTURALĂ) tot din banii primăriei? Adică ieftini la tărâţe şi scumpi la făină (aşa se spune la NOI în Romania ,nu ştiu la VOI în Suedia cum se zice)?.

  12. Urban Laicsi Răspunde

    Acuma e momentul de dat gauri, vor da cu apa chioara = dezinfectant si gata, cineva isi va umple jebul! Romanul nu e sanatos daca nu baga mana. Dar vor avea si surprize, sa fie siguri.

    • ... Răspunde

      Ca și în cazul gripei aviare! Nu era atâta soluție dezinfectantă în toată Europa cât s-a aplicat pe hârtie atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.