Ultima actualizare: azi, 15:55

Naţionale

Iohannis cere anularea ,,acordului’’ cu BOR: „Altfel, după sărbători vom avea înmormântări!”

Președintele Klaus Iohannis a spus că va cere în ședința cu premierul și miniștrii revenirea asupra acordului dintre Ministerul Afacerilor Interne și Biserica Ortodoxă.

Iohannis susține că, deși intențiile sunt bune, „nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo”. Președintele le-a transmis românilor că nu este cazul să se relaxeze: „Stați în casă, altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!”, a fost mesajul șefului statului

Declarațiile președintelui:

„Astăzi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită. Și, din păcate, nu avem niciun motiv de relaxare. Avem, între timp, peste 7.200 de cazuri de persoane infectate. Avem de ieri până astăzi 20 de persoane care au murit. Avem de ieri până astăzi peste 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Deci, nici vorbă de relaxare!

Și ca să fie foarte, foarte clar ce-am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea, repet: cuvântul de ordine este „Stați acasă!”. Este regretabil să observăm, și în viața noastră, și în viața publică, că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă și cu un așa-zis acord încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă.

Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo. Mulți români au înțeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul să ne relaxăm! Iar explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste.’’

6 comentarii

  1. Ardelean Răspunde

    …ar fi un pas mic spre o Romanie normala. Desi, e greu sa scoti din Evul Mediu, msi ales impotriva impotriva vointei ei, o tara. Iar daca tara aia e si gradina maicii domnului, aproape imposibil cu ratiunea si vb buna. Era mai simplu sa umfle din start cu, mascatii, liderii aia de opinie ce vroiau sa “miste masele”, impreuna cu pochii ce se preumbla alandala si voluntarii cu ecuson si sa-i bage la izolare pana trec sarbatorile.

  2. Dan Dediu Răspunde

    Intentiile unui subinginer sudor ajuns ministru de interne nu sunt bune sau rele, pentru ca ele nu conteaza.
    Cum nu conteaza intentiile unui afacerist taietor de lemne ajuns patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
    Astia doi au facut un protocol… sudoru’ si tzapinaru’. Cu cele mai bune intentii.

    Ia sa stam noi acasuca si sa le fluturam un deget, spre vesnica lor nepomenire.

  3. mihail Răspunde

    Spune un neica ungur,Toros parcă,că judecă prin mintea de honved decizia ministrului de interne privind sărbătorile de Paste!Nu-l interesează imensa prostie a guvernului mandolinelor…Important este că onor ungurii nu au fost acreditati să se preumble lela si lalăind in a doua zi de Pasti!Feriti-vă de greci !

  4. Ardelean Răspunde

    ..nu credeam sa spun asta, dat mai bine sa ai ratiunea unui honved decat sa nu o ai deloc. Astia or inchis trei sferturi din businesurile din tara, insa pochii musai sa se strecoare cumva cu persu in fata. Si culmea, le-o iesit faza…. . Ce mandrie pe hotomanii astia, sa fue dusi cu masini cu girofar sa se infrupte din banii amaratilor, cu minte putina.

  5. Mocanu Răspunde

    Legile sunt facute pentru prosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.