Ultima actualizare: azi, 22:26

Naţionale

Klaus Iohannis: După 15 mai vom renunța la restricțiile de deplasare. Toată lumea va purta mască

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, în urma unor discuții purtate la Palatul Cotroceni, că după data de 15 mai, în spațiile publice închise și în transportul în comun, toți românii vor fi nevoiți să poarte mască. Discuțiile au avut loc în format restrâns, cu participarea premierului, ministrului Afacerilor Interne, ministrului Sănătății și şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

,,Am decis astăzi ca după 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măștile în spațiile publice închise și în transportul în comun. Vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul. O a două măsură pe care am decis-o: după data de 15 mai vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să declarăm unde și de ce mergem.”

Președintele a mai spus că până în data de 15 mai toți românii trebuie să respecte restricțiile.

,,Până în 15 mai toate restricțiile rămân în vigoare. Până în 15 mai, stați acasă! După 15 mai vom putea să ne mișcăm mai liber. Însă, viața nu va reveni din păcate la normalitatea pe care am cunoscut-o. Vom avea un plan de relaxare în pași, vom stabili care activitate poate să înceapă.”

Sursa foto: precidency.ro

11 comentarii

  1. Vulpea bi-polara Răspunde

    Chiar toata lumea? Si hotii? Si mascatii? Pana si Zorro?

  2. Pygope diphya Răspunde

    Ce bine! Nu va mai trebui să mergem până în Veneția! Va fi veșnic bal mascat în oraș!😱😜😉

  3. Vlad Tepes Răspunde

    In toata chestia asta cu masca , partea haioasa e ca dupa alegeri, toata lumea va avea scuze pentru votul “gresit” 😂😀🤣

    PS – nu ma pot abtine sa nu observ ca nimeni nu s-a sinchisit sa comenteze intentia unui nebun de a lua toate persoanele de peste 65 de ani si a le pune ca pe animale, sanatosi si bolnavi la un loc,in scopul vadit…
    Desi nu mi-e simpatic, Johannis a punctat de data asta de nota 10 !!!

    • Satmarean Răspunde

      Eu cred ca nu esti documentat. Iohanis spunea ca cineva (Cercel) s- ar fi gandit ca ACUM sa duca undeva batranii din sanul fam. O minciuna sfruntata si o manipulare. Treb sa spuna ca acel docum era o idee din…….februarie si dezbatuta la tv ca in caz de inbolnaviri masive si la noi e de luat in calcul izolarea batranilor care NU AU PE NIMENI pt a avea grija de ei si sa nu fie nevoiti sa se plimbe ei dupa cele necesare. Dar bineinteles ca nu s-a putut abtine nici acum sa dea in cei care au condus si spus ce treb sa facem, ca doar nu crezi ca toate au fost din mintea lui Orban si a dorit sa- l mai ridice putin pe el si PNL- ul lui care e pe topogan. Din pacate toti sunt o apa si- un pamant!

  4. ombre Răspunde

    toata lumea va purta masca?!dar sunt? ieri am fost in 3 farmcii in cautare de medicament m-am interesat de masti si dezinfectant ca doar nu mai scria la intrare ca nu au ; intreb NU AVEM/N-AM PRIMIT si spun ca de ce nu scrieti? cica dispozitie de sus (probabil d-zeu care a spus; de aia nu aveti ca nu eu am provocat aceasta boala)santem de rasul lumii ne e rusine de incompetenta ascundem mizeriile sub pres ,mie scarba!

  5. Altu Răspunde

    Ce gândire au ăștia!? Păi o mască simplă care e și cea mai “ieftină” este de unică folosință. Ai strănutat o dată sau tușești,sau chiar și de la vorbire se umezește, trebuie schimbată. Dacă într-o zi folosești 4 măști la 5 Ron sunt 20 Ron. Acum vom munci pt măști. Și de unde vor scoate milioane de măști zilnic. Atunci va fi adevărată speculă.Dar,na,statul trebuie să îmbogățească anumite persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.