Ultima actualizare: azi, 07:43
Locale

Ministrul Educației: Evaluarea Națională și BAC-ul, în iunie. Nu se vor susține teze

Cum școlile nu se vor redeschide anul acesta, ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat data la care vor avea loc examenele naționale, Evaluarea Națională și Bacalaureatul 2020.

Evaluarea Națională începe în 15 iunie, iar Bacalaureatul în 22 iunie. O noutate este că bacul va începe cu probele scrise și abia după aceea se vor da probele orale. Examenele se vor desfășura cu cel mult 10 elevi în clasă.

,,Evaluarea Națională se va susține începând cu 15 iunie, iar Bacalaureatul va începe cu probele scrise pe 22 iunie și va continua cu probele pentru competențe. Se vor lua toate măsurile de siguranță în așa fel încât să evităm orice risc de îmbolnăvire În sala de clasă, igienizată ulterior, vor fi maximum 10 elevi, respectând toate măsurile de distanțare social Inspectoratele școlare vor pune la dispoziție un Telverde pentru orice fel de întrebări ale părinților, elevilor sau cadrelor didactice. Vreau să subliniez că toate măsurile luate de Ministerul Educației respectă recomandările specialiștilor”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul Educației a adăugat că materia care nu a fost predată anul acesta va fi recuperată în următorul an școlar.

,,Se recuperează materia neparcursă în această perioadă. Referitor la încheierea situaţiei şcolare, mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note, însă nu se vor mai susţine teze. Pentru situaţiile speciale, de exemplu în cazul în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educaţiei va comunica modalităţile de încheiere a situaţiei şcolare”, a adăugat ministrul.

Un comentariu

  1. unu Răspunde

    hai sa va zic eu ceva nici pana acum nu s a- mai facut scoala, de de acum incolo nici macar atat, deci fara teze , cu bacul in aer , de ci hai s afim seriosi , acum nu urla sindicatul profesorilor ca vor sta in vacanta 7 luni??? care meserie se poate lauda cu asa lux, stiu acum o sa ziceti de ce nu te ai facut profesor , corect, sunt profesor doar ca dupa primul an am renuntat, cand venea directoarea si imi ziceati de ce ati dat nota mica la cutare stiti dvs cine e tata sau mama, pai d eunde sa stiu ii scris in frunte, sau nesimtirea elevilor de liceu din ziua de azi, golania lor,numai exista respect, daca gresesc spuneti , dar eu asa vad aceste chestii, virusul asta nu va disparea , atunci numai facem scoala??? dar ii platim pe profesori pentru ce???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.