Ultima actualizare: azi, 20:54

Locale

,,Petrecere” cu zeci de persoane într-un cartier de rromi din Satu Mare. S-a lăsat cu dosare penale

Zeci de persoane s-au adunat duminică într-un cartier de rromi din Acâș, sfidând astfel restricțiile din ordonanțele militare. Atât polițiștii, cât și procurorii s-au autosesizat, iar dosarele penale au început să ,,răsară.” Primarul comunei Acâș, Balog Tiberiu, se numără printre cei care s-au ales cu dosare penale.

Ce spun procurorii:

Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Parchetului de  pe lângă Tribunalul Satu Mare, este abilitat să comunice următoarele:

La data de 14.04.2020 la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, a fost înregistrat dosarul penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 a1in.2 din C.pen., ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală.

În data de 13.04.2020, organele de poliție din cadrul Postului de Poliție Acâș s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, numitul B.T. la data de 12.04.2020, în jurul orelor  20,00 – 20,30, s-a deplasat în cartierul de rromi din localitatea Acâș, unde a avut loc a adunare de aproximativ 30 de persoane, deși avea obligația de a impune respectarea restricțiilor de adunare conform ordonanței militare emise de Ministerul Afacerilor Interne, nerespectând astfel măsurile privitoare la prevenirea și combaterea bolilor infecto-contagioase.

Urmărirea penală este efectuată de lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Postului Comunal de Poliție Acâș, Secția nr.6 Politie Rurală Tășnad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție.

10 comentarii

  1. Vlad Tepes Răspunde

    Acuma eu ma indoiesc ca primarul s-a dus la acea adunare tiganeasca sa se distreze si el impreuna cu ei.
    Dimpotriva, cred ca s-a dus sa-i disperseze…si in acel moment au venit si lucratorii de politie…
    Cred ca primarul este victima unui abuz…dar asta se va vedea…

  2. Aru Răspunde

    Mi se pare o aiureala ,primarul sigur a avut ceva probleme de serviciu acolo , iar ORGANELE puteau sa-l insoțeasca , pentru ca știu ca din asemenea locuri se pot aștepta oricand la surprize ,dar se vede ca au scopuri diferite .Iar cu cei 30 de persoane ,se poate rezolva , mai bine decat la aeroport CJ….

  3. Gyuri Răspunde

    Probabil a plecat după capital electoral.
    Sau?

  4. satmarean Răspunde

    canta cu ei s-ai disperseze?

    • Ardelean Răspunde

      Lui nu io trecut prin minte sa faca un parteneriat cu bulibasa, cunm o facut pochii cu militzienii? Si era gata rezolvata problema. Plus ca nu consuma benzina lui, ci fie a unui prostanac cu ecuson fie a militziei. Trebuia sa ia aminte de la pochi, ca astia stiu sa-si rezolve problemele pe banii altora si sa-si si umple persu cu ocazia asta.

  5. sss Răspunde

    Craaaa-craaa cra-cra-cra………ccccrrrraaaaaaa-cra-cra-cra……….cccrrrraaaaaaaaaaaaaaaa-cra-cra

  6. Nha Răspunde

    Ma tem ca nu va plati nimeni amenzile date acum si se vor clasa si dosarele , in pur stil romanesc !

  7. ... Răspunde

    Dar din ce să plătească? Recent am auzit de un caz că cineva a luat 20000 RON amendă, deci amenda maximă, pentru că a intervenit ceva și a mai trebuit să meargă urgeni undeva aproape și nu era trecut în declarație. La un părinte bolnav. Păi ce să faci cu bătrânii? Nu poți planifica starea de rău. Declarația avea în rest tot completat, om civilizat care totdeauna respectă legea. Cine are atâția bani? Și pentru ce chiar așa mare amendă?

  8. Altu Răspunde

    Cei care muncesc și au o proprietate legal vor fi obligați să plătească. Ceilalți care trăiesc din ajutoare, hoții,au proprietăți ilegale nu vor plăti nimic. Concluzia, în România cei cinstiți și muncitori sunt luați de proști,iar hoții ajung parlamentari. Cea mai corectă țară 🤮.

  9. Satmarean Răspunde

    Cei care nu au nici o proprietate amenda se transf in zile de munca in folosul comunitatii, si daca nici aceasta nu o face printr- o hotar judec poate fi condamnat la inchisoare. Deci chiar daca pleaca in occident atunci cand se va intoarce va avea surpriza ca are o condamnare in lipsa si va fi cazat direct pe Mileniului 2. Deci solutia exista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.