Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Prefectul Radu Bud: Evoluția la nivelul județului nostru a pandemiei este sub control

Prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, face un apel către sătmăreni prin care le cere acestora să rămână în continuare precauți și vigilenți, chiar dacă din 15 mai va exista o ușoară relaxare a măsurilor impuse prin ordonanțele militare.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că în județul Satu Mare evoluția pandemiei se află sub control, precizând totodată că până în prezent peste 1.100 de sătmăreni au fost testați pentru depistarea coronavirusului.

Redăm, integral, declarațiile făcute de prefectul Radu Bud:

,,Evoluția la nivelul județului nostru a pandemiei este sub control și reflectă eforturile comune, individuale și instituționale pe care le-am făcut cu toții în ultima perioadă.  Îmi permit să fac această apreciere, deoarece comparat cu alte zone din țară, numărul de îmbolnăviri este scăzut, la fel și numărul de victime raportate.

Cu toate că din 15 mai se anticipează o relaxare a măsurilor impuse prin ordonanțele militare emise în situația de urgență pe care o traversăm, solicit să rămâneți în continuare la fel de vigilenți, precauți, să urmăriți respectarea regulilor și  a legislației.

Coronavirusul nu dispare și trebuie să înțelegem că va trebui o perioadă de timp, urmând indicațiile specialiștilor, să coabităm cu acesta și să ne adaptăm continuu pentru a ne păstra starea de sănătate.

Următoarele trei săptămâni sunt cruciale în confruntarea pe care o ducem.

Nu putem irosi tot ce am câștigat până acum! Efortul statului și al întregii comunități pentru limitarea îmbolnăvirilor este imens și susținut. Am reușit punerea în funcțiune la Satu Mare a unui laborator de testare a îmbolnăvirii cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și testarea unui număr de 1178 de persoane până în prezent. Continuăm cu testarea personalului aflat în prima linie, asigurăm logistica necesară și continuăm verificarea respectării prevederilor Ordonanțelor Militare.

Vin cu rugămintea de a rămâne în continuare la fel de vigilenți și să respectați recomandările autorităților.”

5 comentarii

  1. obiectiv Răspunde

    fotografia e mai veche, la fel si politica!

  2. Ea Răspunde

    Sunt o gramada de bolnavi in Halmeu zi zona Negresti care.nu sunt luate in evidenta.

  3. Enatescu Răspunde

    Sunteti niste agramati!
    Eu am sa incep o campanie, impotriva voastra, in care am sa va raportez pentru spamare si dezinformare!

  4. unom Răspunde

    textul 70% este furat din discursurile altor persoane politice, in plina pandemie puneti poza cu lideri la gramada fara masti nu este un exemplu bun pentru prostime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.