Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

Sătmărenii sunt invitați să aplaude cadrele medicale pe balcoane

Sătmărenii sunt chemați la balcoane pentru a aplauda cadrele medicale. Acțiunea de solidaritate, inițiată de sătmăreanul Bogdan Fușle, este programată pentru ziua de mâine, joi, 9 aprilie.

,,Credem că este important să ne susținem doctorii și personalul medical atât de încercat în aceste momente dificile. E un efort infim pe care trebuie să îl facem fiecare dintre noi, să îi aplaudăm pe cei care au grijă de noi și care, în pofida neajunsurilor, zi de zi, sunt la datorie.

JOI, 09.04.2020, ora 19:00, noi ieșim la balcoane, la poartă sau la geam și vom aplauda cel putin un minut doctorii și personalul medical aflat în prima linie. Haideți și voi alături de noi. Manifestări similare au fost făcute în Spania, Italia sau Anglia. Este mesajul societății, mesajul nostru de susținere către doctorii care au atâta nevoie de susținere”, este mesajul lui Bogdan Fușle, inițiatorul acțiunii.

35 comentarii

  1. obiectiv Răspunde

    Lasă că le dă statul 500 de euro. La sfârşit îi aplaudăm pe cei cărora stimulentul ăsta le-a ajuns şi nu-şi dau demisia.

    • Marin Răspunde

      Tu mori de foame si sa o aplauzi pe ma-ta! Trebuia sa urmezi Medicina, nu sa fii invidios acum!

  2. Raul Răspunde

    Che porcheria…

  3. Altu Răspunde

    Și când cer sfânta șpagă,ce facem îi pupăm, dacă acum că își fac treaba trebuie aplaudați? Pe ceilalți care muncesc și care și ei riscă cine îi aplaudă?

    • Marin Răspunde

      Altu, le sugi PWLA! Ce lucrezi, esti casier si te crezi cumva in prima linie? 🙂 Nu fuma si bea toti banii din ajutorul de somaj pentru ca luna viitoare belesti pwla si nu mai fii invidios pe cadrele medicale, JEGULE!

  4. pfuuu Răspunde

    Mo spart la oua asta cu initiativele lui.
    Se crede Greta Thunberg de satmar.
    Tot respectul pt acei doctori ce isi fac datoria,dar vazand ca guvernu’ sa ii tina la munca a trebuit sa le dea bonus ,is putin aia seriosi. Mai de respect is pompierii,care nu vor spaga sa-ti stinga focul,sau te santajeaza ca nu stinge focul din padure daca nu ii da bonus.
    Stiam ca multi medici in RO isi fac munca doar pt. profit,dar cu toate cele intamplate in tara in ultimul timp m-am lamurit cu totul.

    • ... Răspunde

      Aproximativ din ei 80%. Noi nu prea avem medici. Avem doar cetățeni cu diplomă de absolvire a Facultății de Medicină și jurământul lui Hyppocrate depus care au dreptul de a prescrie medicamente. Îmi ajung cele 10 degete de la mâini ca să număr pe cei adevărat medici din oraș. Sunt unele specializări unde stăm după țări “dezvoltate” precum Burkina Faso. Dacă ai o problemă serioasă Cluj, Tg. Mureș, București, Debrețin sau ce vrei scrie pe tine. Depinde de boală.😢
      Acum nici o lună toată lumea îi înjura pe medici. Acum zici că fiecare este câte un Sir Lancelot of the Lake, King Arthur cu Excalibur în mână sau oricare cavaler al mesei rotunde. Am ajuns în situația aceasta pentru că mulți nuci nu știau de ce practică medicina doar numărau banii și nu bani puțini. Unii se kăkau pe ei când a năvălit diavolul covid peste noi. S-au făcut greșeli enorme în gestionarea crizei vezi Suceava și nu numai dar nu cred că va recunoaște vreodată cineva. Mortul va fi de vină sau oricine altcineva.😤😱😢

      • Marin Răspunde

        Pentru ,,…” Esti un Mwist PROST, invidios,fomist! Aici nu e vorba de Suceava NEMERNICULE!!! Nu sunt de acord cu aceasta actiune de aplaudare venita de la unul care distruge vietile tinerilor cu ,,pacanele”, dar macar stau linistit in casa si nu jignesc cadrele medicale! In Satu Mare nu si-a depus nimeni demisia PROSTULE NEMERNIC!!!

        • ... Răspunde

          Măi @Marine, frustratul din șanț! Te dai rotund aici dar ești doar un analfabet funcțional! Habar nu ai despre ce vorbești! Dacă aș posta copii despre “competențele” medicilor sătmăreni grozăviile lor numai cu cei din familie ar rămâne fără coloană sonoră! Așa că pe limba ta doar atât spun MUKLES! În rest îți doresc să ai exact atâția bani cât am eu! Nu sunt fomist. Dar nici nu accept plicul.

          • Marin

            Bai rahatule de ,,…”’ ! Bai fomistule! Nu ai ce plic sa accepti la Abc-ul unde lucrezi! Bai prostule, nu exista mita in sistemul sanitar, decat daca medicul iti conditioneaza actul medical! In acest caz doresc ca acei medici sa faca puscarie! Dar daca dupa externare pacientul doreste sa dea bani medicului, atunci poate legal ca multumire. Cauta sa vezi ce a declarat in trecut Arafat legat de acest lucru imbecilule!

  5. unu Răspunde

    sincer eu nici numai stiu ce se intampla aici in atra noastra , si nu ma intereseaza alte tari , si eu lucrez zilnic pentru ca trebuie lucrez la patron , are lucrari nu conteaza domeniul are contracte trebuie executate, deci eu nu primesc nici bonus , nici spor, nici tichete de masa , si nici tichete de vacanta, de spaga nici atat, lucrez la privat asta e, am si eu 19 ani de scoala 12+5+2= 19 ani , deci cine a vrut sa fie medic stia unde se expune nu doar stam cu buzunarul intins , si majoritatea asta fac, cand au a murit unu de 92 de ani in covid ma gandesc care ar putea fi adevarul???-mai nou toata lumea moare de covid, hai sa fim seriosi aici e o manipulare a populatiei, batranii trebuie sa dispara sa nu se de-a pensii, doar ca au ajuns diaspora care v a vrea ajutoare sociale vezi avioane pline cu cersetori care au stat ani de zile in spania -italia -franta si au venit acasa cu o punga de 2 bani, deci eu cred in afara de pandemia asta va fi si mai grav ca nu vom avea bani, a fost foarte prost gestionat situatia asta, eu as cere demisia tutor, si a presedintelui.

    • Marin Răspunde

      ,,unu-PROST!” ia si tu o MWIE! Precis mori de foame si de invidie! La cat de prost te exprimi, eu nici macar nu te-as plati!

      • dorel Răspunde

        Nu te mai cheamă @Ionuț???

        • Marin Răspunde

          dorele, tu mai conduci moto dorele si vrei sa construiesti ilegal ca asa vrea pwla ta?

          • dorel

            Nu înțeleg ce spui. Cum ai ajuns la propoziția asta. Începi să devii incoerent. Te-a găsit covidul? Ți-aș recomanda să cauți un medic dar în zilele astea nu o să ai succes. Plus dacă o să-ți vadă fața ….. te va ejecta din scurt.

  6. Bogdi Minune Răspunde

    Bogdane, mai bine doneaza si tu cateva incasari de la cluburile de noroc Bellagio pt ca aveti multe in oras 😉

  7. Profesor Răspunde

    Bogdan e băiat bun, precis o să ajute cât va putea. Dar cu aplaudatul medicilor din Satu Mare chiar a dat cu bâta în baltă! Și nu e vina lui, e vina cadrelor medicale din Satu Mare care nu au știut să câștige respectul comunității! De prea mulți ani noi sătmărenii ne tot plångem de lipsa lor de profesionalism! Și, s-a îmbunătățit ceva? Absolut nimic! Dacă ne uităm doar la situația de acum, în loc să se organizeze profesionist, au abandonat pur și simplu toți bolnavii cronici, care sunt zeci de mii în județ. Nu 30 de cazuri de COVID! E mult mai simplu să se închidă spitalele pentru toți bolnavii și cadrele medicale să stea să aștepte bolnavii de COVID. Deci pentru ce să-i aplaudăm??? Pentru că le este frică să-și facă meseria? Serios? Adică îmi dau demisia pentru ca mi-e frică să tratez bolnavii! Poi atunci de ce te-ai mai făcut medic sau asistentă? Bolnavii sunt buni atunci când umple buzunarele! Merită să fie aplaudați medicii din ITALIA ȘI SPANIA, ei și-au câștigat respectul! Nu și la Satu Mare!

    • Marin Răspunde

      ,,profesore”, ia o MWIE! Precis mori de foame si de invidie!

      • Curiosul Răspunde

        Domnule doctor Marin….dacă vrei să le dai Mwie la toți, nu uita de prezervativ….poate ai COVID și le dai și altora. Oricum prostie ai suficientă în bostanul pe care îl porți pe umeri, nu are rost să îi jignești pe toată lumea. Să le dai mwie doctorilor pe care îi susți, mai ales celor cu buzunare mari și creier de găină, ca tine

    • ... Răspunde

      @Profesor.👏👏👏
      Așa este. În curând vom asista la un prăpăd printre bolnavii cronici. Sunt curios ce va și în cazul copiilor născuți în această perioadă pentru că inconștienții au tras pe tușă și gravidele o vreme !!! Asta nu va fi vina covidului! Va fi vina exclusivă a sistemului prost care nu știe să gestioneze situația!!! Bolnavii pozitivi dar cu simptoame ușoare trebuiau tratate fără spitalizare acasă, izolați pe cât se poate de familie pentru ca să nu infecteze pe ceilalți bolnavi internați în spitale cu alte boli! Vezi ce s-a întâmplat la Suceava și în multe alte spitale. Erorile astea NU sunt punctuale! Sunt erorile sistemului prost! Alte țări nu au adunat grămadă toți pozitivii !!! Iar mulți medici acum au dat examenul de omenie. De jurământul lui Hyppocrate nici nu mai vorbesc. Se vede că mulți au făcut facultatea de medicină pentru bani. E valabil asta și la avocați și la arhitecți. Aș mai putea continua.😢😥😱

  8. unu Răspunde

    pt marin – nici nu trebuie sa ma platesti- eu lucrez cu cifre nu cu litere, in fine dar tu traiesti din banii mei gunoiule, treaba mea cum ma exprim dar observ m ai inteles si te doare ca numai primesti spaga jegule, de te as prinde face to face te as scuipa intre ochi jigodie.

    • vor v zakone Răspunde

      Trebuie sa te grabesti sa-l scuipi in ochi, pt ca mai sunt aici cativa ce vor sa-l toarne…sunt care vor sa-l duca la produs. 😏

      • ... Răspunde

        Dacă îl/o scuipi în față te bagă la suspect de covid și la dosar penal aia cu înlesnirea și cu restul. E la modă acum.
        @Marine, completează urgent o declarație! Ai ieșit în spațiul virtual deci ai ieșit din casă!!! Vezi să găsești un motiv întemeiat!!! Că altfel e nașpa.😤😜

  9. satmarean Răspunde

    auzi plm aplauze: ma duc la consult oftalmologic cu trimitere, nu se poate face bine, numai la cabinet(200), ma duc la consult gastro, etc. la fel la celelalte consulturi(fiecare cu ce i-l doare). ma duc la urgente tamas baga **** in gura la toti, moldovanca se caca pe ea si actioneaza numaicand suna cineva de sus pt. pacient, tecla intubeaza toti betivii, unul dezbraca femeile cu dureri de cap sa le vada tatele. vb de doctori care au venituri mari, mari ma, 20.000-30.000. pe cine sa aplaud? tin asistente pe pile bă si se stiu alea curve si cotizante. alea care fac dispecerat si sug, ala care fac tim si cotizeaza, sug sau sunt insurati, casatorite cu spuma judetului. pe astia sa-i aplaud? si cine spune? fusle? dau o cautare in ziar si sa vezi ce articole apar despre acest nume.

  10. y Răspunde

    Stimată redacție! Vă recomand să-l cenzurați pe @Marin. Serios, nu vedeți ce aberații scrie și înjură pe toți fără să fie provocat? Oricum nu comentează pe subiectul articolului.

  11. ... Răspunde

    @Marin, dragule! Am SRL-ul meu și lucrez. Și acum lucrez. Dacă tu lucrezi la ABC sau ești femeia de serviciu la Auchan nu înseamnă că toți fac ca tine. Unii mai lucrează și cu capul. În schimb tu dai cu capul de perete, berbec ce ești! Dacă medicul nici nu se uită la bolnav până nu îi dai plicul se cheamă condiționarea actului medical. Dacă după ce ia banii și pe deasupra nici nu-și face treaba cum trebuie nu înseamnă malpraxis. Se cheamă deja incompetență, se cheamă măcelărie. La câte am văzut eu, aiai! Începe de la brancardier și asistentă. 10-20 RON zilnic ca să se uite omenește la bolnavul legat de pat. Asta nu e sistem sanitar. Le doresc și lor să beneficieze și ei de toate binefacerile sistemului creat de ei. Îți spun eu nu scapă niciunul. Între ei se rezolvă pentru că mulți pentru bani sunt acolo și pe pile ori partide. Să încep să povestesc despre conducerea spitalului județean?
    PS. Dacă chiar ești din branșă (nu prea cred) faci de râs toți medicii. Continuă și lor le vei face un deserviciu. Chiar celor pe care îi “aperi”.

    • Curiosul Răspunde

      Marin e doctor(cică doctor) la policlinica veche și e ofticat că nu a luat șpagă dacă a fost închisă ceva vreme. Deja trepideaza după plicuri, ca un alcolist după băutură. După caracter ar fi doctor psihiatru(sau cel puțin internat pe secție)

  12. satmarean Răspunde

    @Marin lucreaza sigur la upu si face parte din categoriile descrise mai sus. ei i-l lauda pe arafat. doua categorii de oameni i-l lauda=upu, pentru ca le-a marit salariile si altii care nu au cunoscut un pompier niciodata.

  13. obiectiv Răspunde

    Cunosc un Marin cu acest vocabular şi… cu şcoală! Un frustrat de când îl ştiu.

  14. Marin Răspunde

    Am supt o pwla mare si tare, acum ma simt muuuult mai bine. Dar mai vreau o pwla buna si in fundulet. Cineva???

  15. Bau Bau Răspunde

    O iesit lume pana la urma sa aplaude ? Intreb pt ca nu sunt din SM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.