Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Șef de Poliție din Satu Mare: „Avem altă menire, nu să fim purtători de „lumină” sau pască”

Șef de Poliție din județ: „Avem altă menire, nu să fim purtători de „lumină” sau pască”. Şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Berveni, comisarul şef Gheorghe Boşca, a luat atitudine vizavi de protocolul încheiat între MAI şi Bor, arătând că poliţiştii au altă menire decât aceea de a fi purtători de „lumină” sau de „pască”, potrivit Opinie de Carei.

Redăm integral postarea comisarului şef Gheorghe Boşca, transmisă de Opinie de Carei:

Nu văd niciun șef de armă din Ministerul Afacerilor Interne să fi luat atitudine față de umilința la care puteam fi supuși! Noi, polițiștii, domnilor guvernanți, avem altă menire, nu să fim purtători de „lumină” sau pască. La fel și celelalte structuri de apărare și ordine publică. Din păcate, șefii numiți politic, nu au verticalitate. Pentru asta există „armata” de preoți. FELICITĂRI președintelui pentru atitudinea luată în acest context. Sunt creștin ortodox și pe această cale, îmi arăt admirația față de toți cei care au sărbătorit SFINTELE PAȘTI în data de 12.04. fără a ridica pretenții.

Lumina Sfântă va fi împărțită cu ajutorul polițiștilor. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că a fost semnat un acord între MAI și Patriarhia Română care prevede acordarea sprijinului pentru împărțirea luminii și a sfintelor paști pentru credincioși.

Declarațiile făcute de Marcel Vela:

,,Având în vedere numărul mare de credincioși, MAI vine în sprijinul BOR executând misiuni de ajutor pentru clerici și credincioși. Vom ajuta BOR la împărțirea sfintelor paști cât și a luminii sfinte aduse de la Ierusalim în seara Învierii.

Pâinea binecuvântată va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, între 7 și 17 în toate parohiile din patriarhia română, în locurile special amenajate de către personalul bisericii și de către voluntari, cu respectarea măsurilor de protecție, exact ca la magazinele comerciale. În declarație, credinciosul va face precizarea „pentru ridicarea sfintelor paști” și va trece numele lăcașului de cult din zona de rezidență. Forțele de ordine vor asigura ordinea publică pe toată perioada împărțirii sfintelor paști.

În noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților și voluntarilor. Echipajele care acționează în posturile fixe cât și cele de la punctele de frontieră vor oferi sfânta lumina persoanelor aflate în trafic sau celor care tranzitează frontiera.”

34 comentarii

  1. Ardelean Răspunde

    Bravo….in sfarsit unul care nu se vrea a fi tzucalaru lui alde socolan si nastai.

  2. Uliciu Adrian Răspunde

    Rusine, militianule! Si celor ca el!

    • Un crestin Răspunde

      Du-te ma la preot, sa te tratezi de COVID19! Fraiere!

    • 😁😁 Răspunde

      Du-te dracului mai prostule, ce treaba are politia? Adica pe toti prosti care se duc la inviere o sa-l ocroteasca virusul 😬😬😬

    • Ardelean Răspunde

      Ulici Adrian, profita de perioada asta de izolare si pune mana pe carte. Ai mari lacune la gramatica limbii romane. Rusine militianule si celor ca el 🙂

  3. Satmarean Răspunde

    Da, nu vă place să fiți umani! E degradand și umilitor!

    • Ardelean Răspunde

      Rusine pt ce? Ca are curaj sa-si faca exact treaba pt care este platit, si nu sa faca delivery pt popime?

      • Eu Răspunde

        Zi ma jegosule, ai mai pus mana pe carte,ca nu se vede,esti analfabet,fraiere!P.S.: Ti – e rusine de numele tau?

        • Eu Răspunde

          Eu uite zilnic pun mâna pe carte când mă duc în veceul uscat din spatele ogrăzii și mai rup câte o foaie în scopuri igienice. Sunt un om foarte citit.

  4. catolic Răspunde

    Luati ca model preotii catolici care mergeau pe jos sau pe biciclete de la casa la casa si au sfintit bucatele. Si nu foloseau politia, adica bani publici ptr asemenea lucruri.

    Bravo Dle Politist !!!! Odata si odata trebuie sa fim si noi occidentali.

    • Ortodac Răspunde

      Cred ca popii orto…. nu au bicicleta…

      • prostime Răspunde

        nup! au maybach de 200 de mii de dolari, treziti-va credinciosilor, biserica ortodoxa este condusa de un nemernic fomist de bani!

    • Ardelean Răspunde

      Stimate Catolic…ai vazut tu popa ortodox modest? Sa mearga pe jos sau cu bitzicla? Pai pt ei era destul compromis sa fie plimbati cu sutospeciala logan, si nu cu mertzsne, cum sunt obisnuiti de CEO lor, pe bani publici.

  5. Eu Răspunde

    Cum pentru CE rusine? Daca e o umilinta ,atunci militianul ala nu are mimic sfant in el! Si nici cei care gandesc stramb ca el.

  6. Altu Răspunde

    Are dreptate,ei au plan la amenzi,pt asta sunt plătiți. Voi milițienii sunteți plătiți să prindeți infractorii,dar voi ne prindeți pe noi că mergem la colț de bloc după pâine fără declarație. Pe hoți, criminali,violatori, să-i prindă Dumnezeu.

  7. bla Răspunde

    E un pic aberant sa pui politia la carat de “lumina”

  8. cizmaru Răspunde

    Nu este aberant acest militean nusi cunoaste indatoririle nustiu de ce mai tin in functie asemenea specimene fiind stare de necesitate el trbuie sa execute ordinu chiar del pune sa umble din usa in usa indiferent in ce problema

    • ... Răspunde

      Rolul poliției NU este ca să facă pe antemergătorul pentru lumina de la Yerushalaim cum îi cășunează vreunui prefericit, asta ca să fie clar. Există noțiunea de separație a puterilor în stat, fiecare instituție are rolul său. Dacă tot vă trebuie lumină aprinde-ți-vă lumina din sufletele voastre! Mulți nici nu mai găsiți!

      • Aru Răspunde

        Atotștiutorule …., ….
        In STARE DE URGENTA , tu TREBUIE SA STAI IN CASA iar MILIȚIANUL POATE TREBUIE SA-ȚI ADUCA CELE NECESARE (in anumite cazuri ) iar de lumina ,la tine m-am convins …bezmetic .

        • ... Răspunde

          Eu îs protestant (reformat) deci eu mă lipsesc oricum. Ca să vezi noi ducem bine, cel puțin la fel de bine ca restul și fără sfinți. Așa că ….. Du-te și plimbă cățelul.
          Și să ști că stau acasă, ies o dată la 2 zile cu listă de cumpărături. Am constatat că ies mai ieftin așa. Recomand la toți.
          PS. Când ai văzut că poliția a dus la cei nevoiași cele necesare regulat? În afară de gagiul în uniformă de acum câteva zile.

          • idioti

            NU ESTE DATORIA POLITIEI SA-TI DUCA TIE MANCAREA! ptr asa ceva daca e cazul trebuie sa fie desemnati muncitori sociali de catre primarie, datoria politiei sa se asigure ca cizmaru si semenii lui sa nu umble aiurea riscand sa se infecteze sau sa infecteze pe altii dupa caz, mare prostia in tara asta a nimanui.

        • Ardelean Răspunde

          Recunosc sunt in idiot cu toata familia MEA!

          • ...?#@!....ățopi

            Felicitări! E și asta un început în calea vindecării. Ia-l frumos de mânuță și pe x-ulescu.🙏🙏🙏

    • descreieratu Răspunde

      datoria poilitiei sa-ti duca tie oute vopsite si pasca de pasti? esti zombificat si tu, ai cascaval in loc de creier

  9. alex Răspunde

    Care Dumnezeu?
    Oameni buni, treziti-va, traim in secolul XXI si nu in evul mediu si voi inca pupati poze si chiar cadavre (moaste)?
    Daca totusi ar exista dumnezeu, insemna ca este un cinic raufacator notoriu!

    • bla Răspunde

      cred ca tre sa mai asteptam un secol ca sa se trezeasca astia ca lumina aia e doar o inventie de moda veche. La fel si religiile . Daca e sa numaram pana la urma, sunt aproape 2 miliarde de islamisti, 1 miliard de hindusi (sau cum le zice). Asa ca religia ortodoxa se poate ascunde dupa degetu lor. Oricum ortodocsii sunt printre cei mai “inganfati” cand e vorba de care e mai religios. Una din cele mai impresionante vorbe pe care le-am auzit de la crestini: Dumnezeu a lasat animalele pe pamant pentru noi oamenii! WOW. EU mananc carne, dar sa recunoastem: de fiecare data cand omoram un porc sau o gaina, comitem o crima. Binenteles ca orice religios adevarat ma va injura

  10. Gyuri Răspunde

    Stimabililor!
    Dumnezeu vă vrea buni, nu proști.
    Inapoiaților!
    Trziți-vă, căci suntem in secolul XXI.

  11. Codurosu Răspunde

    Ajutoarele de caine lup au ce sa faca…cate infractiuni se fac zilnic …sa mai rezolve din ele nu sa le tot aranjeze in stiva in sertarele lor de tabla! Legat de bulangii cu fuste sa ne lase anu asta sa mancam pasca nesfintita sa vedem daca ne cade rau…pe bune? Inca mai credem in legendele gen lumina din israel …parca vad ca e de la bricheta din pochu’ de tigari a lu’ Soco sau Nastai!

  12. cetatean Răspunde

    Sunteti spalati pe creier ! Ce filme primitive si ce scenete e in capul vostru si al popilor in sec 21 sa aveti aberatii de genu asta lumina sfanta etc ! Va mirati ca functioneza Romania in halul asta ? Parca traiti in triburi ! Vai de capul vostru ! Exemplu Varujan Vosganian Fost MINISTRU se unge cu mir sa scape de puscarie :))) etc .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.