Ultima actualizare: azi, 11:56

Naţionale

Senatul a respins proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc

Proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc a fost respins de senatori, după o ședință care a durat aproape 2 ore.

Au fost 135 de senatori prezenți, dintre care 126 au votat pentru raportul de respingere și 9 voturi împotriva raportului. Doar senatorii UDMR au votat pentru autonomia Ținutului Secuiesc. Senatul este cameră decizională.


Președintele Klaus Iohannis a ieșit public pentru a critica adoptarea tacită a unui proiect care prevede autonomia Ținutului Secuiesc.

„Jó napot kívánok PSD. Este incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege care dă o autonomie largă Ținutului Secuiesc. În timp ce eu și Guvernul ne luptăm să scăpăm de această pandemie, PSD se luptă ca să dea Ardealul ungurilor. Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban în schimbul acestei înțelegeri. Până sunt eu președintele României, o astfel de lege nu va exista”, a declarat Klaus Iohannis.

23 comentarii

  1. X-ulescu Răspunde

    Jó napot PSD!

  2. UnGuru Power Răspunde

    Auf wiedersehen Santa Klaus!
    Multumim barosaniilor din UDemeReU ca au sustinut pe acest “roman” in functie, si au ajutat sa fie El Presidente al Tuturor Sclavilor si Mancatori de Patrunjel din tara lui Papura Voda.
    El Xaba De Consiliu si Hunguru Loran cu Cheloo de Ochelarist Mayor va multumeste ptr sustinere. Hai siktir!

    • Istoricus Răspunde

      Daca ai avea ceva cultura generala si istorica ar trebui sa stii : ungurii nu au nimic cu asia , fiind rasa Caucaziana , ca si restul europenilor si chiar romanii ,rasa asiatica sunt mici de statura ,piele colorata si ochi mici oblici .
      La cum te exprimi se vad cele 11% gene de India ….

  3. Buna Răspunde

    Ei macar stiu cine sunt , in scimb tu nu stii ce esti pentru ca continuitatea daca – romana nu e dovedit. Poate ca esti peceng sau cuman sau cine stie mai ce.

    • cetatean Răspunde

      Ce magarii scrii ? >>…tu nu stii ce esti pentru ca continuitatea daca-romana nu e dovedit >> Ce-ai vrut sa spui ? Pe ce limba vorbesti ? Cat ai umblat la scoala ? Nu esti cu toate cartile in pachet :))) De Columna lui Traian ai auzit ? Daca tot ai net cauta Dacia Wikipedia poate te ajuta ! Decebal,Traian,Burebista,Sarmizegetusa iti spun ceva ? Nu-i nimic, omul cat traieste invata 🙂

      • Avasiloaie Constantin Răspunde

        Columna lui Traian nu demonstreaza nici o continuitate ci doar faptul ca marele sef al dacilor s-a sinucis in loc sa lupte pana la capat ,cum au facut vikingii.Si inainte de daci au fost alte popoare , continuitatea asta a fost marea realizare a lui Ceausescu , care a carat vase dacice prin tara ……Am vazut closca cu puii de aur la muzeu , nici macar nu e dacic.

      • Dacicus Răspunde

        Dar tu ai auzit explicatia denumirii dákó-román :)))))))). O sa-ti povestesc odata aceasta poveste despre lupoaica care avea doar 2 țâțe la 3 prunci ( Romulus, Remus si Románusz)….asa ca in alaptare a mai ajutat si Farkas Tata ;)))))))

    • ION Răspunde

      @buna: ba scula, tu ai auzit de Lechfeld? Ar trebui pt ca si acum va suna in urechi batuta primita de la Otto cel Mare acum mai bine de 1000 de ani. Din 45000 ati ramas atunci cateva sute de unguri mongoloizi pusi pe fuga, speriati de moarte si complexati asa fel ca nici pana in ziua de azi n-ati mai putut sa bateti pe nimeni in lupta dreapta… Femeile vi le-au luat slavii si romanii la ranga si asa ai ajuns tu si altii ca tine sa vedeti lumina soarelui… Daca va testati ADN-ul reiese ca nu mai aveti nici 5% din genele ungurilor veniti din Mongolia… Asa ca nu mai behai tu de continuitatea daco-romana ca pe cand dacii si romanii se ciondaneau pe aici voi fugeati dupa iepe sa beti lapte de la sursa direct. Cat despre autonomie – Felejt el!

      • ... Răspunde

        @Janika fiom! Dacă ai inima tare fă-ți o analiză genetică proprie. Să vezi tu cât de sânge-pur de daco-get ești! Apoi vei fi resuscitat sigur.

        • ION Răspunde

          @… : NU te f_ta pe tine grija altuia… Ca sa nu-ti arat eu de un’ sa-mi iei sanje… Vezi de calu’ tau si ciocu mic… Cand bunicii mei au legat opinca la Buda si hraneau oamenii pe strazi de ce nu i-ati intrebat de analizele genetice? Au fugit atunci grofii care-ncotro si au lasat pulimea sub comunisti, v-au scos cumanii si pecenegii, da atunci n-ati carait unu! Va trebe acum autonomie? Romania are Constitutie si voi, cu 5% din populatie aveti pretentii s-o schimbati? Hai sa vedem cum faceti

          • ...

            Felicitări Jani!!! Veizi să nu faci AVC! Chiar ești retard! nu îți dai seama că totul a fost regizat? Nu mai e nici corona o problemă, iarăși ne luptăm cu ungurii? Chiar e caraghios. Înseamnă că cei din București și-au dat seama că au făcut-o de oaie cu mâna lor drept concluzie trebuie ceva diversiune urjent. Iar tu ai mușcat!
            Spune drept din 18.12.2019 când s-a depus în Parlament proiectul de lege și până săptămâna asta de ce nu s-a agitat nimeni pe marginea subiectului???
            În momentul de față nu cred că mai este important cine a fost primul. În momentul ăsta mult mai important este ce facem ca să ieșim din rahatul ăsta comun.

          • Buna

            Ati ajuns in Buda dupa razboi ca sa arati cat de prost esti in opinca ta , fara cultura fara múlté altele.

      • Istoricus Răspunde

        @ ION .ungurii nu au nimic cu mongolii ,care sunt rasa asiatica ,am scris si mai sus pt cultura generala .
        Analizele genetice facute in Romania arata ca romanii au gene in proportii diferite ,un amestec balcanic de gene : macedonene ,turcesti ,Iran ,albaneze ,putine grecesti ,mai mult turcesc dar si de India…..
        Daca te uiti pe biomedcentral punct com care au facut analize in Romania scrie clar : ( daca stii ceva limbi straine ,daca nu foloseste google translate ):
        We observed a relatively high frequency of Asian haplogroups M and N in Wallachia, Dobrudja, and Moldavia, but not in Transylvania, which also lacked the M haplogroup. DECI romanii sunt mai asiatici ca si cei din Transilvania …..

        • Homo historicus Răspunde

          Da. Dar este o vorbă la noi ce nu iese bine tradus în română că e joc de cuvinte.
          “Igazad van. De mi jár annak akinek igaza van? A szája.”
          Adică tradus liber răcești gura degeaba. Nu te poți compara nu convingerile lui. Plus că pui la îndoială niște lucruri pentru care la mulți sare siguranța. Nu ar trebui dar asta este.😱 Noi suntem Grădina Maicii Domnului și punktum!

  4. Mae Răspunde

    Ioi ioi🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩 🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩marko belo 🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩Tokes Laszlo 🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩Vă ajunge !!!!!!🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫😘🤫🤫🤫🤫😘😘🤫🤫🤫🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  5. Nime in drum Răspunde

    Dupa atatia ani condusi de tigani, mai bine Transilvania independenta, nici a Rromaniei nici a Ungaria, INDEPENDENTI. Capitala la Cluj, granita formata de muntii Carpatii spre tigani si restu primitivilor de la Sud spre Est si la Nord spre Vest granita de acuma. Sa ne descurcam singuri, fara tigani si cioriile din capitala,ce numa sug banii de pe noi, nu primim ajutor de la ei, doar caterinca ieftina si suntem facuti bozgori, apoi fara noi sudistii mor de foame in 3 ani. Ardealu tine tara asta pe picioare, nu politica de mitici.

    • da Răspunde

      ai dreptate

    • P. Beata Răspunde

      Numele ales spune tot despre tine : asta vei fi in 3 ani cu tot cu Ardeal . Am umblat toata Romania si pot sa-ti spun ca pe langa moldoveni si munteni suntem praf . Norocul nostru au fost sasii , svabii si maghiarii , altfel eram Albania . Datorita oamenilor din aceste 3 etnii , purtatorii de cioareci au invatat ca mai exista si altceva pe langa palinca ., de rusine au muncit mai mult decat le-ar fi placut pentru a nu ramne de rasul satelor . Mergi in Ardeal si vezi diferentele intre sate locuite de romani-ardeleni 100% si satele unde mai sunt svabi , maghieri sau sasi printre ei .
      Sa lasam tara asa cum este .

      • Gicu Răspunde

        Ai vazut din avion poate, cum ajungi la moldoveni, munteni, tigani, numa saracie si dezastru vezi. Mai ales la mitici, case darapanate si BMW-uri in curte. Datorita cui am ajuns unde suntem acuma? Mai primitivi ca Ungaria, inca mai speram sa ne unim cu Moldova, alti nefericiti, pe langa ca trebui sa caram dupa noi, miticii, ai ceilalti rupti de realitate, sa mai adaugam o lopata de rahat. Mai lasa-ne cu aberatiile astea, de 30 de ani, numa aberatii, profesionisti, mari rromani si daci ne-au condus. Vai de noi cu astfel de conationali.

    • remy martin Răspunde

      AMIN!

  6. VARU Răspunde

    Pe care sa arunc apa….?

  7. Roman Răspunde

    Cel mai mare patriot roman e Klaus Werner Johannis…. ai de **** mea n-am putut sa ma abtin ca mi-au curs lacrimile de la ras… xdxd XDXDXDXD unde am ajuns domane……:)))))))))))))))))))))))))))))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.