Ultima actualizare: azi, 22:30
Locale

Statistică Google: Județele în care românii respectă izolarea. Unde se situează Satu Mare

Statistică Google: Județele în care românii respectă izolarea. Unde se situează Satu Mare. Google a publicat statistici rezultate din datele de localizare a utilizatorilor acestei platforme din întreaga lume, pentru a ajuta autorităţile să evalueze eficacitatea distanţării sociale în faţa COVID-19.

Ieșirile recreaționale ale românilor au scăzut cu 81% față de începutul lunii februarie, după instalarea situației de urgență care a dus la închiderea restaurantelor, mall-urilor și altor locuri de relaxare. De asemenea, deplasările de strictă necesitate, la magazinele alimentare și farmacii, au scăzut cu 53%, arată datele Google, în timp ce plimbările în parc s-au redus cu 60%. Totodată, au scăzut cu 72% deplasările în stațiile de transport în comun, în timp ce ieșirile în zona de reședință sunt cu 15% mai reduse.

Google a constatat că deplasările la locurile de muncă ale utilizatorilor platformei sale sunt cu 39% mai reduse față de luna februarie.

Datele Google la nivel de țară, defalcate pe județe, ne arată și care sunt cei mai ascultători români față de restricțiile de circulație, dar și cei mai nepăsători.

Cei mai ascultători români

Au scăzut cu nu mai puțin de 85% ieșirile recreaționale ale românilor din județele Brașov, Cluj, Covasna, Suceava și București, zone în care se află astfel cei mai ”cuminți” locuitori. De asemenea, în județul Satu Mare ieșirile au scăzut cu 82%.

Tot cu reduceri de peste 80% a deplasărilor în scop de recreație sunt județele Alba (83%), Arad (81%), Bacău (80%), Bihor (80%), Bistrița Năsăud (82%), Constanța (80%), Galați (80%), Hunedoara (82%), Iași (82%), Maramureș (81%), Mureș (81%), Neamț (80%), Prahova (81%), Sibiu (83%), Sălaj (82%), Timiș (83%), Vrancea (81%).

Cei mai nepăsători români

La polul opus, cei mai nepăsători români față de restricțiile de deplasare sunt cei din Teleorman (reducere cu 56% a ieșirilor recreaționale), Ialomița (62%), Giurgiu (63%), Călărași (65%), Olt (70%)

”Sperăm ca aceste rapoarte să-i ajute pe responsabilii sănătăţii publice să ia decizii privind modul de gestionare a pandemiei de COVID-19.

De exemplu, aceste informaţii îi pot ajuta pe factorii de decizie să înţeleagă schimbările de tendinţe în deplasările esenţiale, ceea ce i-ar putea determina să facă noi recomandări privind programele de funcţionare sau oferirea de servicii de livrare.

Pentru a proteja viaţa privată, nu va fi pusă la dispoziţie nicio informaţie ce poate contribui la identificarea persoanelor, cum sunt locaţia, contactele sau deplasările individuale”, explică Google.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.