Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

A fost semnat contractul! Malurile Someșului se transformă în zonă de promenadă

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a semnat contractul de finanțare din fonduri europene pentru proiectul ”Transformarea zonei degradate malurile Someşului între cele 2 poduri în zonă de petrecere a timpului liber pentru comunitate”.

Valoarea proiectului finanțat de Uniunea Europeană este de 8.493.748 lei, din care  contribuţia proprie ce revine Primăriei Satu Mare este de 150.078,99 lei. Proiectul va consta în remodelarea terenului şi transformarea acestuia într-un parc și un loc de promenadă pentru sătmăreni.

,,Este un proiect pentru care am muncit foarte mult, a fost nevoie de foarte multe avize de la instituții și mă bucur că am reușit să semnăm contractul de finanțare. Amenajarea malului Someșului este o dorință foarte veche a administrației  publice din Satu Mare și mă bucur că am reușit să obținem fonduri europene pentru acest proiect. Mulțumesc echipei din cadrul Primăriei care a muncit la acest proiect”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

În cadrul proiectului se va realiza dotarea zonei cu facilităţi de recreere şi petrecere a timpului liber prin amenajare de alei, locuri de joacă, terenuri de sport / fitness, montarea de mobilier urban, instalaţii de iluminat, supraveghere video, distribuţie semnal Wi-Fi.


Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

25 comentarii

  1. realist2 Răspunde

    Este inclus si podul pietonal peste raul Somes?

    • ... Răspunde

      Nu esti realist. Ala e alt proiect separat. Serios. Ca se putea deodata e alta treaba. Dar stii cum e, alt proiect, alte studii, alt bani. Multi bani.

      • realist2 Răspunde

        Deci acela va fi construit din bani de la bugetul local. Ceea ce inseamna ca va fi umflata valoarea contractului, nefiind nevoie justificarea cheltuielilor la autoritatea de management. Tot un fel de teapa daca se va realiza :))

  2. aliosha Răspunde

    In coltul dreapta jos din poza, o fi un crocodil?

  3. s Răspunde

    Iar s-a trezit mahmur si cu dureri lombare!

  4. Nha Răspunde

    Nu uitati sa faceti cateva bude si , cel mai important , intretinerea zonei s-o faca florisal ? Hat nem ?

  5. hajdu Răspunde

    Da da. Se apropie alegerile :))

    • cârcotaş Răspunde

      @y, legalitatea la primărie este opţională demult. Şi consultările publice sunt de formă (la PUZ-uri de ex.). Te duci la şedinţă, faci spume la gură să-ţi faci cunoscut off-ul iar ei zic, bine te-am consultat… ca Băse.

  6. Sathmarer Staatsbürger Răspunde

    Deci fratilor, cand ma simt prea bine, jur, incep sa citesc comentarii de pe acest portal. Dintr-una intru in depresie si nu mai am incredere in nimeni si nimic.
    Aceeasi comentarii negative au fost cand s-a inceput constructia centrului comercial Nepi. Ca nu va fi gata nici peste 10 ani, de ce avem nevoie de asa ceva bani aruncati.
    Inainte, ce oras nemernic nu avem nici macar un Mall.
    Negativismul pe care o au unii este ingrozitor.
    Iar celmai dureros lucru e, ca la urma mei tot la ungurime se ajunge!!!!
    Sincer pacat de voi, dar cum am citit s-au deschis granitele, drum catre Italia, Spania si Anglia daca aici nu va place.

    • mihail Răspunde

      Dar toată populatia este incântată de rezultatele superbe ale unor unguri din Satu Mare!Nepi-contributie de exceptie ungurească-;centura cu contributia guvernului ungur;Hotel Dacia vândut si insusit de unguri;etc,etc.Numai rezultate unguresti!Multumim că nu ati aplicat incă strategia Ip,Tresnea,Moisei etc.
      Cum să ajungem tot la ungurime?Păi voi nu plecati unde indianul cel mai bun era cel-ce nu este?Opriti-vă cu asemenea comentarii !

      • Lol Răspunde

        Misule hotel dacia e pe S.A. actiuni cumparate de domnul Tantas care nu e doar roman e chiar neam de dac romanii liberi el a vandut actiunile unei societati din ungaria nu udmr. economie de piata in rest Doamne ajuta!

    • realist2 Răspunde

      NU ai dat un exemplu potrivit. Nepi e investitie privat, era interes sa termine repede. Cauta si tu o investitie publica terminata la timp. Si nu ma refer la vopsit garduri. Ceva mai serios. Sa vedem daca ne putem umple de Poyitivism :))

      • Mihail Răspunde

        Doar nu crezi că aduceam laude viitorului fost primar Gabor!Citeste aplicat neamule…

  7. HBC Răspunde

    Sathmarer Staatsbürger problema lor este ca Gabor a realizat ceva ……………..dar a lor nimic
    ADEVARUL DOARE MAI TARE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. Satmarean Răspunde

    Doamne ajuta si sa inceapa cat de repede lucrarile,pana atunci….Referitor la podul pietonal construirea acestuia cred ca face parte din proiectul reabilitarii centrului nou ,bineinteles alti bani…..Acum ce sa zic? Podul la centura e aproape gata,altul e pe cale sa inceapa,in zona strandului, intre diguri se vor amenaja spatiile, urmeaza podul pietonal…..Sa speram…

  9. Sebi07 Răspunde

    Daca citeai primul paragraf vedeai clar ca scrie ca este finantat din fonduri europene si o mica parte de la bugetul local, adica 150.000 lei din 8.494.000 lei.

  10. satmarean Răspunde

    IAR? parcă s-a mai semnat odată….

  11. Ionica Răspunde

    Da’ curatenie nu se face pe malurile Somesului de la podul de fier inspre strand??? Si in partea cealalta spre podul galben? Adevarul ii ca si taranii arunca gunoaie peste tot ….

  12. Un român Răspunde

    Se poate face ceva în tara asta doar dacă este ambiție. Pe coica l-a durut la chelie. Paraziți. Dă clasă unguru kereskeni la pnl/psd/alde și ce alte mizerii de partide mai exista. Ma gândesc cu groaza ca dacă ar fi sa votez între un roman și un ungur as vota pe ungur! Asa mizerabili au ajuns cei din clasa noastră politică. Orașul asta pute a incompetentă la aproape toate instituțiile de care te lovești.

  13. Garuboz Răspunde

    Ai beut cu gabor si tu?

  14. ciprian Răspunde

    Si alogenii trebuie sa contribuie la bunul mers al orasului

  15. bla Răspunde

    O sa fie exact ca locul din Micro 16 de langa somes. Au aruncat acolo niste scanduri (care au disparut) ,cateva mese de pingpong, 3-4 cauciucuri de tractor si gratarele alea. Nu mai tin minte cat scria ca au investit , dar era o suma enorma! Acuma daca vrei sa mergi pe malu somesului in M16 , ai nevoie de cizme de guma , pentru ca e plin de cacat si pisat. Toti care fac gratare se caca acolo (inclusiv doamna care zice ca nu-i place ca lumea nu culege cacatu de caine dupa ei). Nu e vina lor ca se caca acolo, dupa un gratar copios te scapa. E vina autoritatilor ca nu au fost capabili sa faca o buda din suma aia enorma investita! Batjocura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.