Ultima actualizare: azi, 18:34
Naţionale

A murit Ion Ceaușescu, fratele cel mai mic al lui Nicolae Ceaușescu

Ion Ceaușescu, fratele mai mic al lui Nicolae Ceaușescu, a murit, în această dimineață, la vârsta de 88 de ani.

Ion Ceaușescu a fost al șaptelea băiat al familiei și cel mai mic dintre frații lui Nicolae Ceaușescu.

El a fost inginer agronom și o persoană retrasă lumii publice, în ciuda influenței pe care o avea fratele său mai mare.

„Cinci din cei șapte băieți vor pleca în capitală și la Pitești, cei doi rămași angajându-se la muncă în sat., , [3] Ion a avut o copilărie liniștită și datorită diferenței mare de vărstă nu l-a avut în preajmă pe fratele său mai mare cu 14 ani, Nicolae Ceaușescu. Acesta din urmă era plecat la București.

În anul 1939 Ion Ceaușescu s-a înscris la școala elementară, terminând șapte clase în anul 1948, datorită unei întreruperi de doi ani. Urmând exemplul a patru frați mai mari și a multor alți tineri din epocă, acesta va părăsi satul natal.

Ajuns în capitală își continuă studiile și se înscrie din anul 1949 la o Școală Medie din București, apoi intră în organizația U.T.M unde a fost secretar de grupă, membru în comitetul U.T.M. pe școală și membru în Biroul Regional București. Școala medie a absolvit-o în 1953.

Cu ajutorul fratelui său Nicolae Ceaușescu, care devenise influent în partidul comunist, Ion a fost trimis pentru calificare la Moscova, unde a urmat cursurile Școlii Medii de Energie Electrică până în anul 1956, an în care își întrerupe școlarizarea din cauza problemelor de sănătate”, se arată într-un dosar din Arhivele Naționale, citat de historia.ro.

2 comentarii

  1. c-block Răspunde

    A trecut 9 și 10 mai. Niște evenimente erau cazul să fie comemorate măcar discret. Ceva legat și de statalitatea României. Dar nu, noi plângem după comuniști sau numărăm morții așa-ziși covid!!😱😫Suntem penibili.

  2. mae Răspunde

    zici cai tarr csongor seamana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.