Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

ALDE Satu Mare, între Adrian Ştef şi Mihai Huzău

ALDE Satu Mare are de ales între Adrian Ştef şi Mihai Huzău. Mai exact preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu va trebui să numească un preşedinte interimar al filialei judeţene Satu Mare după ce Ovidiu Silaghi a renunţat la politică deoarece va ocupa funcţia de secretar al Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Persoanele aflate în structura de conducere a ALDE Satu Mare au încercat să se înţeleagă cu privire la persoana preşedintelui interimar, dar se pare că nu s-a ajuns la un consens.

Ce spune Addrian Ştef

“Domnul președinte Ovidiu Silaghi a ales să devină Secretarul Camerei de Comeț și Industrie a României, funcție care nu permite activitatea politică.
În urma demisiei sale, Biroul Permanent Național al ALDE va numi un președinte interimar, până la organizarea Conferinței județene de alegeri.
Intruniți în teleședință ( prin aplicația zoom ) membri BPT am căutat o să avem o PROPUNERE unică pe care s-o trimitem președintelui Dl. C.P.Tăriceanu.
Nu am reușit acest lucru așa că decizia va fi luată fără popunerea Organizației Județene ALDE Satu Mare
Conferință de alegeri în cadrul organizației ALDE Satu Mare va fi organizată imediat ce condițiile o vor permite”, a transmis Adrian Ştef, pe Facebook.

Ce spune Mihai Huzău

“Am văzut că au început să circule, prin presă sau social media, tot felul de variante legate de ceea ce s-a întâmplat recent în ALDE Satu Mare, după ce colegul meu, Ovidiu Silaghi, și-a anunțat retragerea din viata politică și implicit demisia din funcția de președinte al organizației județene.

Lucrurile sunt destul de simple: la sugestia unor colegi, am acceptat să candidez pentru această funcție, convins fiind de aceștia că avem nevoie de o directie nouă, o abordare proaspătă care să scoată organizația noastră de pe trendul negativ pe care ne aflăm. De asemenea, cu toții suntem de accord că în interior trebuie să avem o atmosferă pozitivă, colegială, bazată pe respect reciproc și unitate.

Știu că pot să fac toate astea, chiar dacă situația actuală a partidului nu este prea bună și speram ca în ședinta de alaltărieri, membrii Biroului Politic Teritorial să își exercite un vot democratic secret cu privire la opțiunea lor pentru ocuparea acestei funcții.

Trebuie să recunosc că sunt profund dezamăgit de faptul că acest vot nu a mai avut loc. Opțiunile și argumentele colegilor au fost împărțite între doi candidați: Mihai Huzău și Adrian Ștef. Am fost neplăcut surprins să văd că o parte din colegi insistă pe faptul că un vot în acest caz ar fi total inutil, că argumentele și opțiunile noastre, a celor direct implicați nu contează. Personal, eu nu aveam o problema dacă în urma votului, opțiunea colegilor se îndrepta înspre altcineva. Se pare, însă, că nu toți gândim la fel.

Votul ar fi fost o procedură cât se poate de democratică pentru rezolvarea unei situații normale, în care există mai multe candidaturi pentru aceeași funcție. Astfel, am fi obținut o validare corectă legată de reprezentativitatea persoanelor implicate și orice suspiciuni de “manevre” sau intervenții personale pentru numirea “de la centru” ar fi dispărut.

Deznodământul acestei situații delicate îl vom afla odată cu numirea facută de C.P. Tăriceanu pentru această funcție”, a transmis Mihai Huzău.

Aşadar, decizia aparţine preşedintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

9 comentarii

  1. DECEBAL Răspunde

    Vedeti… si Stef spune ca ….SISI ” A ALES ” ….
    Incepe sa se confirme ipoteza ….

    Problema nu e a celor din Administratia acestei tari ca se afla unde se afla.
    Noi Poporul i-am ales.
    Si tot noi permitem sa fie acolo unora ca Govor…Pataki … Stef.. Sisi. etc….etc… care au dovedit atatia ani ca N-AU FACUT NIMIC !!!! pentru dezvoltarea acestei tari . In afara ca si-au facut burti grase , pensii speciale si riduri de la ranjetul de campamie.
    Ganditi-va ca aproape tot ce vedeti schimbat in Judet sunt investitii private. Investitii care au varsat in cei 30 ani de la revolutie , sute de milioane de Euro in bugetul local.

    Plimbati-va prin Judet sa vedeti ce s-au facut din banii publici.

    Plimbati-va pe Autostrada Codrului de exemplu si ganditi-va la milioanele de Euro varsate la bugetul local in toti acesti ani si veti intelege dimensiunea dezastrului moral /financiar in care ne aflam. Atat noi ca alegatori cat si clasa politica sau administrativa din acest Judet
    In afara de cateva parcari si o groapa in centru nu s-a facut mai nimic din banii publici.

    Ne trece viata si nu facem altceva decat sa acceptam alte minciuni in campanii electorale.
    Asistam cum Administratia Locala devine stapanul iar noi muritorii nu avem voie..nu avem cum …nu stim cum sa le penalizam incompetenta.
    Acceptam Administratia locala umflata de personal cu venituri 100% si telemunca ( cica) in plina pandemie unde cel ce le plateste salariile se zbate in neputinta.

    Nu pot sa nu imi amintesc de 1907…. cand administratia PNL-ista ( pe care azi i- am votat de altfel) au pus tunurile si armata pe rasculati , adica pe cei ce munceau , protejand astfel pe cei ce huzureau din munca oamenilor.

    si n- au trecut decat 100 si un pic de ani…
    credeti ca s-a schimbat ceva ?????

    Celor din generatia mea le recomand sa intre in surile… soproanele… strabunicilor lor si sa ascuta furcile si topoarele cu care strabunii lor si -au facut dreptate ( metaforic vorbind)

  2. 😁😁 Răspunde

    Mai e cineva in oras care ar pune stampila pe Stef 😁😁😁😜😜😜

  3. Adi Răspunde

    Oare are praf pe la nas .

  4. 😁😁 Răspunde

    Bine mai, Brighi numai io s..e in rest sanatate la toata lumea 😜😜

  5. Ptr DECEBAL Răspunde

    Respect !
    Aveți dreptate maximă!
    Repet..mult respect!

  6. cetatean Răspunde

    ȘTEF GUNOI!!!! UN SPECIMEN DE CEA MAI JOASĂ SPIȚĂ!!!

  7. ionel Răspunde

    unde iti este tovarasul govor cu care ai mancat banii judetului,mergeti pe autostrada codrului cu 2 lopeti si astupati gropile!!!,datorita voua este drumul ala asa,pungasi ordinari ce santeti!mai vreti sa va voteze lumea!?????mama dracului o sa va voteze si pe tine si pe condamanatul de govor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.