Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

BLOCAJ. Accesul românilor ce se întorc din Occident, interzis prin Petea şi Urziceni

Statul maghiar a luat brusc decizia de a nu mai permite accesul românilor ce se întorc din Occident prin vămile Petea şi Urziceni. Decizia a fost luată fără nicio motivaţie, la o zi după anunţul oficial al reprezentanţilor celor două state prin care se permitea accesul tuturor maşinilor mici prin mai multe vămi, inclusiv Petea  şi Urziceni.

 Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan, care are în subordine poliţiştii din cele două vămi, a declarat că decizia aparţine autorităţilor maghiare.

Prin urmare, prin vama Petea este permis doar accesul muncitrilor transfrontalieri şi a şoferilor de camioane, iar prin vama Urziceni doar accesul muncitorilor transfrontalieri.

Poliţia de Frontieră a anunţat ieri că se reia de astăzi accesu tutror românilor prin Petea şi Urziceni.

Anunţul Poliţiei de Frontieră

“Pentru punerea în aplicare a soluţiilor de fluidizare a traficului la graniţa de vest, stabilite în cadrul întâlnirii care a avut loc în Ungaria, la Budapesta, în data de 19 mai a.c., între miniştrii de interne ai României şi Ungariei, Ion-Marcel VELA şi Sándor PINTÉR, şefii poliţiilor de frontieră din cele două state au purtat o serie de discuţii în cadrul cărora au stabilit detaliile tehnice în vederea implementării acestora la frontiera comună.

Astfel, începând cu data de 21 mai a.c., ora 06.00, la graniţa româno-ungară sunt deschise zece puncte de trecere a frontierei, atât pentru traficul de turisme şi persoane, pentru efectuarea formalităţilor specifice pe sensul de intrare / ieșire în / din ţară și cu respectarea  măsurilor dispuse pe linie de sănătate publică din cele două state:

  • P.T.F. Petea – judeţul Satu Mare
  • P.T.F. Urziceni – judeţul Satu Mare
  • P.T.F. Valea lui Mihai – judeţul Bihor
  • P.T.F. Borş – judeţul Bihor
  • P.T.F. Salonta – judeţul Bihor
  • P.T.F. Vărșand – judeţul Arad
  • P.T.F. Turnu – judeţul Arad
  • P.T.F. Nădlac I – judeţul Arad
  • P.T.F. Nădlac II – judeţul Arad
  • P.T.F. Cenad – judeţul Timiş”

13 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    De ce dați vina pe statul român? E clar, Ungaria nu a respectat înțelegerea, Ungaria una a promis și alta a făcut! Ei au interzis trecerea românilor! Obișnuita bătaie de joc!

    • figaro Răspunde

      O fi si asta un mod de a intelege stirea… eu de exemplu inteleg ca poate Vela a mintit spunand ca s-a inteles cu omologul sau din Ungaria. Nu cred ca si-ar fi permis ungurii sa nu respecte o intelegere la acest nivel.

  2. Vlad Tepes Răspunde

    Ungaria si-a dat seama a doua zi de greseala facuta si a revenit asupra masurii.
    Noi, dupa greseala facuta o data cu renuntarea la carantinarea obligatorie, facem tot posibilul sa ” ajutam” la raspindirea virusului.

  3. ... Răspunde

    Mai desteptilor! Nu a fost finalizata nici o intelegere! Vela a mintit la teve iar voi puneti botul! Nu aveti nici unul un politist de frontiera, un vames cunoscut? Ma indoiesc. Ia intrebati pe unul din ei!

    • Vlad Tepes Răspunde

      Mai “desteptule” faptul ca a doua zi au intrat in tara pe la Petea 1158 de posibil infectati, este o realitate nu o fictiune…

      • figaro Răspunde

        Pe aia i-au lasat vamesii unguri, care au fost surprinsi ca vine lume in vama aia, tocmai ca sa nu cumva sa iasa scandal, deoarece s-au gandit ca poate nu au fost ei anuntati ca s-a deschis vama, practic a fost o bunavointa a lor. Pana a ajuns stirea la ministrul lor, care a zis clar ca nu are nicio intelegere cu Vela si astfel au interzis tranzitul prin vama aceea. Deci pana la urma Vela e si mincinos pe langa ca e … mai bine ma abtin.

      • ... Răspunde

        Trebuia sa dea la fiecare amenda 50000 Ft de caciula cum scrie legea la ei si care s-a trezit sa vina amu acasa. Ce interesant ca numai la noi e problema asta? Dar mai tii minte cum a fost prin martie la inceput cu rromanasii nostri dardaind de frig printre tari?

  4. Beny Kira Răspunde

    Tot Ungaria ne-a salvat. Bine ca nu ii lasa sa intre pe la Petea. Ca dupa capul guvernantilor ne invadau judetul

    • Observator Răspunde

      De la ce te-a …… salvat ? Poate n-ai aflat , dar bolile (deci si virusii ) se transmit peste tot , nu doar la ….vama . In ….afectiunea ta pt. unguri , ai impresia ca ei opresc virusii la vama ? Nu comentez deciziile nici unei parti – fiindca noi nu avem toate informatiile niciodata – da sa ai impresia ca ai scapat asa de virusi , da-o-ncolo …..

  5. Garuboz Răspunde

    Pai are dreptate ca nu la avortat Ciocciolina asta e salvarea lui!

  6. D Răspunde

    Mai Daci-romani sau pecengi sau cumani sau ce sunteti , nu sunteti buni decat pentru a fii iobagi. . Ati fost tot timpul sub conducera altora ba , a turciilor sau sub urmasilor fanarioti sau a maghiarilor sau a nemtiilor sau a tuturor.

    • Observator Răspunde

      Măi , da tu ce esti ? Iti raspund tot eu – ca poate nu știi , sa n-ai dileme in privinta asta – esti un semianalfabet care a ajuns la tastatură ( deci , nu te-am jignit , ca nu ti-am zis analfabet total! ) invata sa scrii si sa te exprimi corect , pe urma , mai vedem noi despre radacinile popoarelor migratoare . In traducere ( din romăna în romăna ) , te uiti întai la tine si pe urma vorbesti despre altul . Bine ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.