Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Bugetul Primăriei Satu Mare, afectat de criza pandemiei; S-ar putea renunța la unele investiții

Bugetul Primăriei Satu Mare este afectat de criza economică cauzată de pandemia COVID-19, fiind înregistrată deja o scădere de circa 8,5 milioane lei. Anunţul a fost făcut astăzi de către primarul Kereskenyi Gabor, într-o conferinţă de presă online, edilul precizând că se reduc cheltuielile de funcţionare atât ale Primăriei cât şi ale instituţiilor subordonate.

,,La venituri se vede această criză economică, din impozitul pe clădiri persoane juridice avem un -8,5 milioane lei faţă de cât a fost raportat în anul 2019 în primul trimestru. Suntem nevoiţi şi vom fi nevoiţi în continuare să reducem bugetul de funcţionare al Primăriei şi serviciilor din subordine. Facem un calcul să vedem şi cu şomajul tehnic ce resurse financiare am reuşit să economisim, ce facem mai departe cu banii, ce se întâmplă cu cheltuielile materiale, nu se ştie la teatru dacă se vor organiza stagii, sau cu Clubul Sportiv Municipal, cum se vor organiza competiţii”, a spus primarul.

În schimb, investiţiile publice sunt în grafic. Firmele care efectuează astfel de lucrări nu şi-au suspendat activitatea, lucrările sunt în grafic.

,,În fiecare an am spus în public că firmele nu pot să lucreze atât cât putem noi să le plătim. Acum va fi un pic invers pentru că dacă merg în acest ritm cu lucrările, firmele au capacitate, dar nouă ne scad veniturile. Poate va fi cazul ca din ultimul trimestru să renunţăm la anumite investiţii”, a mai afirmat Kereskenyi.

2 comentarii

  1. Pop Ioan Răspunde

    Rezolvarea este simpla . Trebuie marite taxele si impozitele. Eventual introduse unele noi.Nu uitati:vin si alegerile .Vai de noi.

  2. ... Răspunde

    Și încetuc-încetuc vin și efectele la #staiacasăfraiere. Cu șomaj tehnic sau nelucrând nu plătim taxe și impozite. Ba mai mult statul trebuie să ne întrețină. Autoritățile nu au încasări sau au încasări infinit mai mici, la rulaj mai mic scade și încasarea la TVA de unde rezultă că sumele defalcate și retrimise de la “șentru” vor fi mai mici. Adică nu putem finanța investițiile proprii iar cele noi vor intra în stand by majoritatea. Încet începem să ne învârtim în jurul cozii și probabil vom lua alte împrumuturi care ne îngroapă și mai mult. Dar #stămacasă!😱🤔😪😣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.