Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Copilaș din Satu Mare, diagnosticat cu cancer. Viața lui depinde de 6.881 euro!

Pintea Raul, un copil în vârstă de 4 ani din comuna Baba Novac, județul Satu Mare suferă de cancer, mai exact a fost diagnosticat cu Limfom Hodgkin forma cu scleroză nodulară, și are nevoie urgentă de ajutor financiar pentru tratament.

Băiețelul este internat la Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, iar viața lui depinde de 6.881 euro. Campania de ajutorare a micuțului a început în data de 19 februarie 2020 de către cei de la Asociația Speranță pentru România.

Povestea lui Raul, transmisă de cei de la Speranță pentru România:

Sunt Pintea Raul din Baba Novac, jud. Satu Mare, am patru anisori, și mi s-a spus ca sunt bolnav. Eu nu știu ce este acela CANCER, dar dupa tristețea parinților mei îmi dau seama ca trebuie sa fie ceva grav. Eu știu doar ca mi-as dori să fiu acasa cu ceilalti doi fratiori si cu surioara mea, insă mama imi tot spune ca trebuie să mai stam aici ca să ma fac mai bine. Aici în spital, unde sunt acum la Cluj, nu este ca acasa, imi lipsesc frațiorii și joaca impreună, îmi lipsesc prietenii de la gradi și jucăriile mele.

Pe unii prieteni parca nici nu mi-i mai amintesc, din decembrie am plecat de acasa…dar parca a trecut un veac. Tati ma viziteaza mereu, uneori vin si ceilalti frati…si mă bucur nespus de mult cand îi vad…dar parcă tristețea e mai mare cand ei plecă și eu trbuie să rămân tot aici…oare pentru cat timp?

Încerc sa-mi amintesc cum a început totul. Anul trecut în aprilie, din cate mi-a povestit mama, am descoperit un ganglion la gat. Mama mea a crezut ca este ceva trecător iar medicii au spus ca nu ar fi o problema prea grava, cu timpul poate să dispara. Asa ca, mi-am vazut de copilaria mea nevinovată. In decembrie am simțit ca ma deranjeaza ceva mai mult și nu ma simțeam bine deloc. Atunci parinții meu m-au dus de urgența la medic, am ajuns la Cluj la Oncologie pediatrica iar de crăciun, în 23 decembrie, am primit aceasta veste tristă.

Nu stiu de ce, și nu ințeleg daca e vina mea, sau nu, sau daca este a altcuiva…eu știu doar ca doare, că e neplacut, ca dorul de casa crește, că eu nu mai sunt acelasi, ca mama nu mai este aceeași…e din ce in ce mai tristă și mai ingrijorată, ingrijorată pentru mine, îngrijorată pentru cei de acasa, îngrijorată pentru ziua de maine.

Acum totul s-a schimbat, nimic nu mai este ca înainte, și asta ma intristează, mă descurajează…uneori imi dau lacrimile, lacrimi de tristețe pentru suferința mea, lacrimi de tristețe pentru suferinta mamei, lacrimi de bucurie în acelasi timp ca este lânga mine. O vad ca rezistă cu greu, că duce grija financiară pentru cei de acasă, că suferă  împreună cu mine cand sunt la citostatice, ca si-ar dori să fie ea în locul meu.

Ajuta-ma să depăsesc acest obstacol din viața mea, ajut-o pe mama să nu mai fie îngrijorată pentru ziua de maine!

Îți multumesc!

Donatii se pot face in conturile bancare de mai jos, deschise pe numele asociatiei umanitare SPRO (Speranta pentru Romania).
CUI: 41026636

BCR
IN LEI: RO16RNCB0015163548220001
IN EURO: RO59RNCB0015163548220003
COD SWIFT: RNCBROBU

Banca Transilvania
IN LEI: RO90BTRLRONCRT0502381601
IN EURO: RO40BTRLEURCRT0502381601
COD SWIFT: BTRLRO22

ING Bank
IN LEI: RO61INGB0000999909241779
IN EURO: RO84INGB0000999909241850
COD SWIFT: INGBROBU

BRD
LEI: RO34BRDE020SV83172010200
EUR: RO17BRDE020SV83172350200
USD: RO09BRDE020SV83172510200
COD SWIFT: BRDEROBU

RAIFFEISEN BANK
LEI: RO79RZBR0000060021092494
EUR: RO83RZBR0000060021092519
COD SWIFT: RZBRROBU

CEC BANK
LEI: RO17CECEB00030RON0604187
EUR: RO53CECEB000C1EUR0604211
COD SWIFT: CECEROBU

Pentru detalii suplimentare:
Telefon: 0771481639
Email: 
[email protected]

Donatiile efectuate prin transfer bancar se vor actualiza in lista donatorilor in 7-14 zile de la momentul intrarii in contul nostru. Donatiile prin BRD se vor actualiza in 15-30 de zile. Daca doresti sa ramai anonim selecteaza ANONIM. Numele tuturor donatorilor vor aparea pe pagina si lista donatorilor.

10 comentarii

  1. Valeam Răspunde

    Buna. Faceti va rog un cont prin SMS e mult mai usor sa trimitem banii asa si mai rapid
    In 15-30de zile prin transfer bancar e extraordinar de mult

  2. Altu Răspunde

    Bietul de el,pt acest caz nu are statul bani, numai pt covidati,manca-iar cancerul pe toți politicienii. Milioane aruncate pe măști,dar pt cei cu adevărat bolnavi nu sunt bani, și toți tac. Dacă e vorba de coronavirus , toți dar în sus. Nu Covid să aveți, cancer să aveți , să vedeți boală adevărată nu închipuită.

    • Golf Răspunde

      Mare dreptate ai…

      Plandemia are scopul ei, instalarea tiraniei și depopularea. Ai impresia că nu s-au descoperit medicamente care chiar vindecă?

      Cea mai profitabilă industrie din lume este cea pharma. Oamenii sănătoși sunt dușmanii și falimentul lor. Cu ăștia nu te poți înțelege, sunt psihopați.

      • Altu Răspunde

        @golf, și dacă avem dreptate și dacă nu, oricum nu ne bagă nimeni în seamă. Iar majoritatea îngurgitează tot de la TV și crede. Să mai treacă câteva luni când recesiunea economică va fi în creștere,tot mai mulți șomeri,nu vor mai fi bani nici pt aristocrați, adică bugetarii și atunci Covidatii vor avea altă părere .

  3. Observator Răspunde

    Stiti cum decurg procedurile cu bancile , chiar ar fi mult mai simplu si la indemana multora un sms pentru donatii . Sunt convinsa ca s-ar aduna mai multi bani si mai rapid pe aceasta cale . Si-apoi , de ce sa mai retina unele banci si comisioanele aferente , mai ales pentru astfel de cazuri ? Doamne , când vad aceste chipuri care nici nu mai stiu ce e acela un zambet si când ma gândesc ca unii se uita la aceasta suma ca la un… marunțiș , simt atata revolta , încat , daca as avea un politician in fata …..l-aș împroșca cu toate invectivele ce mi-ar trece prin minte in acel moment ! Stiu , multi vor comenta ca nu se raspunde cu ură , dar ce merita un ….. sistem ( fiindca acest sistem e format si condus de oameni – multi fara omenie ) care trimite la chin si moarte suflete nevinovate ? Cui si cu ce i-a gresit acest micut ( si multi altii ca el, din nefericire) de nu poate beneficia de un tratament gratuit sau decontat de casa de sanatate ? Constitutia Romaniei – pe care multi o flutura , fara sa-i cunoasca continutul – garanteaza dreptul la sanatate (si viata) fiecarui cetatean ! Si-atunci ……?

  4. Anca Răspunde

    Buna! Cum am putea lua legatura cu familia? Are cineva un numar de telefon? Vă mulțumesc!

  5. Catalina Gabriela Răspunde

    chiar la începutul articolului sunt trecute :nume, localitate,judet. Pintea Raul, comuna baba Novac ,jud.Satu Mare..copilul e internat la Institutul de oncologie Cluj

  6. mariana Răspunde

    Buna ziua, nu am stiut ca aceasta campanie a fost publicata intr-un ziar local, dar multumim celor care au facut acest gest. Campania lui Raul s-a incheiat saptamana trecuta. Raul este mereu intre spital si casa. Zilele aceste va merge iar la Cluj pentru 2 saptamani la o alta cura de citostatice. Momentan se simte mai bine, insa trebuie in continuare sa urmeze tratamentul de chimioterapie. In curand i se vor face alte analize pentru a se verifica starea nodulilor, daca au regresat sau nu. Asteptam si noi cu nerabdare rezultatele. Pentru alte detalii legate de starea de sanatate a lui Raul si alte nevoi ale familiei va rugam sa luati legatura telefonic cu mama lui Raul la urmatorul nr de telefon: 0743 422 060, Hosu Iuliana (mama). Din campania desfasurata pentru Raul, prin intermediul asociatiei Speranta pentru Romania, familiei i-au fost asigurate lemne pentru iarna urmatoare, masina de spalat automata, aparate auditive pentru fetita cea mare, alimente si vor fi asigurate cheltuielil cu drumurile spitalicesti pe toata durata tratamentului de chimioterapie. Multumim tuturor celor implicati. Sanatate din belsug tuturor!

  7. Istrate Liliana Răspunde

    Nu inteleg de CE pentru un caz asa especial nu se da contul de banca de la familia respectiva .
    De CE intodeauna trebuie sa fie alte persoane care iai bani (asociatie ,persoane fizice,……)
    De multe ori nu ajung toti bani la persoanele afectarte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.