Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

Două focare de pestă porcină în județul Satu Mare. Peste 100 de porci sacrificați

Pesta porcină africană continua să facă ravagii. Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au aplicat sancțiuni de aproape 3.000 de lei unor crescători din județ, iar în urma unei anchete s-a decis sacrificarea a peste 100 de suine.

Pentru deficiențele semnalate în timpul controalelor au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.800 lei – reprezentând 2 amenzi contravenționale – 1 amendă contravențională în valoare de 1.600 lei, – 1 crescător de suine, dintr-o exploatație non profesională, –  pentru neanunțarea imediată a medicului veterinar, despre suspiciunea sau apariția unei boli transmisibile la animale, – 1 amendă contravențională în valoare de 1.200 lei – 1 crescător de suine, dintr-o exploatație non profesională, – pentru cumpărarea de suine, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară.

În urma efectuării anchetei epizootologice s-a dispus confiscarea și incinerarea uni număr de 107 capete suine în valoare de 105.000 lei, într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar.

La această oră, în județul Satu Mare, există două focare de Pestă Porcină Africană, la porcul domestic, în două exploatație non profesională din localitățile Bixad și Ardud Vii. Au fost luate toate măsurile legale, pentru a preîntâmpina difuzarea bolii, în alte localități din județul nostru.


Sursa: Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.