Ultima actualizare: azi, 11:29

Naţionale

Fondatorul Salad Box: Antreprenoriatul va salva economia. Nu statul sau fondurile europene

În ultimele două luni omenirea s-a confruntat cu o situație fără precedent, generată de epidemia de coronavirus, iar o criză planetară este, practic, iminentă. Un alt aspect important la această criză este că a afectat profund toate domeniile de activitate, în special mediul de afaceri și cel sanitar: „Partea de antreprenoriat o să salveze economia. Nu statul, nu fondurile europene și nu Banca Mondială”, a declarat Dan Isai, fondatorul SaladBox, citat de forbes.ro.

Deși au restaurante deschise în 13 țări, Dan Isai susține că în România a simțit cel mai tare efectele pandemiei, pentru că aici are cea mai mare prezență.

,,Aici ne-a pus jos la pământ, ne-a lăsat un pic fără aer și cu toată adrenalina pe care o ai când nu mai ai aer am intrat într-o perioadă de panică, în care am încercat să optimizăm și să salvăm ce avem, dar și să avem grijă de cei dragi, atât familia cât și partea de angajați.”, spune Dan Isai.

Însă și pe timp de criză fondatorul SaladBox reușește imposibilul, astfel că și-a extins rețeaua de restaurante în țări precum Canada, Belgia, Malta și de la 1 iunie în Rusia, de altfel “piețe foarte grele, care era greu să le deschizi și când toate granițele erau deschise și totul mergea normal. Acum furnizorii au fabricile închise, granițele sunt închise până la urmă, dar ne-am descurcat. Ne-am descurcat și sunt foarte mândru de echipa mea”, mai spune Dan Isai. Optimist și cu o ambiție de nedescris, Dan Isai mai este de părere și că “dacă reușim acum în plină pandemie să deschidem, nu văd de ce să nu reușim să supraviețuim și după.”

Pandemia de coronavirus a schimbat regulile mai în toate sectoarele de activitate, iar reprezentanții mediului de business susțin că ne așteaptă transformări radicale ce vizează mai toate aspectele vieții. Pe de altă parte, chiar și dacă este criză la nivel global, Dan Isai consideră că este necesar ca mediul de afaceri să fie mai unit ca oricând și să lucreze împreună pentru relansarea economiei țării.


Sursa: Forbes.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.