Ultima actualizare: azi, 08:47

Naţionale

FOTO/VIDEO. Vijeliile și grindina au făcut ravagii în țară. Cod portocaliu în mai multe județe

Vijeliile și grindina au făcut ravagii în țară. Nu mai puțin de 15 județe s-au aflat, total sau parțial, sub cod portocaliu de ploi și vijelii. Vântul a suflat cu până la 70 de kilometri pe oră, a plouat torențial și a căzut grindină.

Capitala şi alte opt judeţe, Argeş, Caraş-Severin, Dolj, Giurgiu, Gorj, Prahova, Teleorman şi Vâlcea, au fost afectate de vânt şi de aversele torenţiale din ultimele 24 de ore. Fenomenele meteo au smuls mai mulți copaci din rădăcini, care au avariat zeci de mașini parcate.

Mai multe regiuni din țară, în continuare sub informare de vreme instabilă

Vremea va deveni rece pentru această dată în majoritatea regiunilor, cu temperaturi ce nu vor mai trece de 23 de grade în regiunile vestice. Vor mai fi averse, tunete și fulgere la munte, în sud, sud-est și în centru, însă în restul teritoriului, norii vor fi trecători și doar izolat va ploua slab. Vântul va mai avea intensificări în timpul ploilor, dar se va face simțit și în regiunile vestice. 

Cod portocaliu de inundații în șapte județe

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă pe râuri din şapte judeţe, începând de miercuri seara. Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea, precizează INHGA.

Vremea în județul Satu Mare

În Satu Mare, vremea se va menține ușor răcoroasă în următoarele două zile, cu maxime de până la 19 grade Celsius și cu șanse mici de precipitații. Ne putem aștepta la ploi în cursul nopții de sâmbătă, 23 mai, dar și pe parcursul zilei de duminică 24 mai. Vremea se va răci considerabil începând de luni și se va mai îmbunătăți abia de la mijlocul săptămânii viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.