Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Harta apei contaminate. Localitățile din județul Satu Mare în care curge apă nepotabilă

În mai multe localități din județul Satu Mare curge apă nepotabilă, potrivit unei analize realizate de Recorder. Jurnaliștii de la Recorder au pus la dispoziția cetățenilor o hartă ce cuprinde informații despre calitatea apei din comunele și orașele din România. Harta a fost realizată pe baza celor mai recente analize efectuate de Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) în cursul anului trecut.

Harta conține rezultate din 1.568 comune și orașe mici, fără a cuprinde și informații despre calitatea apei din marile orașe și este împărțită în patru culori:

Roșu – localitățile în care analizele DSP au înregistrat depășiri la indicatorii de potabilitate stabiliți prin lege.

Albastru – localitățile în care analizele DSP nu au înregistrat depășiri la indicatorii de potabilitate stabiliți prin lege.

Alb – localitățile în care, potrivit răspunsurilor primite de la direcțiile de sănătate publică, nu au existat rețele de apă autorizate și monitorizate în 2019. De asemenea, există o probabilitate (destul de redusă) să apară cu alb și unele comune racordate la zone de aprovizionare mari pe care, din cauza volumului mare de informații procesate, nu am reușit să le identificăm.

Negru – localitățile mai mari de 5.000 de locuitori pentru care nu avem date, întrucât am solicitat rezultatele analizelor numai din zonele de aprovizionare mici. Tot cu negru apar și câteva zeci de localități rurale, dar care sunt racordate la rețelele de apă ale unor orașe.

În 17 localități din județul Satu Mare curge apă nepotabilă

Pe harta pusă la dispoziție de cei de la Recorder apar și 17 localități din județul Satu Mare: Tarna Mare, Halmeu, Turulung, Agriș, Botiz, Terebești, Ardud, Crucișor, Hodod, Bogdand, Supur, Acâș, Ciumești, Sanislău, Pișcolt, Petrești și Tiream.

Rezultatele centralizate de Recorder arată 892 de comune din țară în care s-au înregistrat depășiri la indicatori precum amoniu, nitriți sau bacterii de natură fecală.

Pentru a accesa harta apăsați AICI.


Sursa: Recorder

3 comentarii

  1. Marshall Răspunde

    Am auzit ca Certeze, este cel mai bogat sat din Europa, cel mai super, uber, fancy… etc etc.
    Pe harta scrie ” Nu exista retea ” de apa.

    • O_o Răspunde

      Bre ,certezenii nu au nevoie de retea …ei se spala in champagne 😉

    • Unu' Răspunde

      Au rețea de apă, doar că nu plătesc apa! o fură …
      Căutați articolele din presa online cu oșenii din Certeze care fac scandal când sunt prinși că fură apa!
      Altfel ce să zic, unde este ciuma roșie la putere, se vede …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.