Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Magazine alimentare din Satu Mare, amendate cu 2.400 lei. Ce au descoperit inspectorii DSVSA

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța  Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 01 – 07 mai, 81 acțiuni de control. Verificările au vizat unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare,  supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie și unități de vânzare online.

În această perioadă au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, din care două amenzi contravenționale în valoare de 2.400 lei.

Unitățile sancționate:

  • Două magazine alimentare din Satu Mare cu câte 1.200 de lei, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, privind condițiile de depozitare a produselor alimentare
  • Inspectorii DSVSA au aplicat avertismente pentru șapte producători particulari din piețele agroalimentare din localitățile, Satu Mare, Carei și Negrești-Oaș, pentru nerespectarea condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în timpul expunerii și comercializării legumelor și fructelor.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin DSVSA Satu Mare, atenționează și sfătuiește în același timp, toți  consumatorii, că este obligatoriu să urmărească cu atenție sporită, atunci când cumpără produse alimentare prin comerțul online, cerințele privind comanda, livrarea și transportul, data expedierii alimentelor (în special pentru produsele alimentare ușor alterabile cum ar fi mâncărurile gătite de  tip catering, carnea refrigerată indiferent de specia de la care provine, produsele din carne proaspete, lapte și produse lactate) precum și respectarea condițiilor prescrise pentru păstrarea și consumul acestora.

Intensificarea comerțului online în această perioadă, cu alimente de toate tipurile, cum ar fi produse alimentare proaspete, refrigerate, congelate, preparate, uneori împreuna/amestecate cu produse nealimentare, detergenți, dezinfectante impune o atenție sporită a consumatorilor, fiind necesar ca aceștia să verifice modul de prezentare al ambalajelor și a produselor achiziționate, precum și respectarea condițiilor de păstrare/depozitare specifice fiecărui tip de aliment.

Menționăm faptul că Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor NU a comunicat denumirea unităților sancționate.

Un comentariu

  1. Observator Răspunde

    Voi ati aplicat amenzile , dar noua ne spuneti de unde sa NU cumparam ? Ca faceti mereu la fel , protejati amendatii ( fara sa-i nominalizati) , iar noi , ca fraieri ce suntem , cumparam poate din acele locuri . Nici nu stiu ce rost mai aveti ( ca institutie) , in afara de a lua niste salarii consistente ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.