Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Ministrul Agriculturii, la Satu Mare: Cumpărați produse românești, așa vom rezolva problema!

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, la Satu Mare, că problema comercializării produselor româneşti a crescut în perioada pandemiei, precizând că singura metodă de a rezolva problema este creşterea consumului, îndemnând cetăţenii să cumpere produse româneşti.

„Eu fac asta de doi ani de zile, îi îndemn şi pe studenţii mei, şi pe prietenii mei, şi pe familia mea, şi asta trebuie să facem cu toţii, să intrăm în magazin, să căutăm produse româneşti. Nu am găsit, plecăm şi căutăm alte produse româneşti.

Eu vă asigur că în două luni de zile toţi comercianţii vor face în aşa fel încât pe rafturile lor să aibă cât mai multe produse româneşti, pentru că ei vor să vândă. Noi trebuie să facem un lucru, să spunem acasă sau la școală, să cumpere produse româneşti”, a spus ministrul Adrian Oros.

El a mai adăugat faptul că o parte din suma plătită către producătorii români se întoarce în sistemul educațional, infrastructură sau în sistemul sanitar.

„Dacă dai 5 lei pe un produs românesc, cel puţin 1 leu  se întoarce în şcoala copilului tău sau în spitalul în care te tratezi tu sau se tratează familia ta, sau în infrastructură.

Dacă ne gândim aşa toţi, dacă toţi facem chestia asta în câteva luni problema produselor româneşti se rezolvă, prin cerere. Totul depinde de noi şi cei care sunt într-adevăr îngrijoraţi de produsele româneşti, să facă acest lucru, să caute produsele româneşti”, a spus Oros. 

Ministrul Agriculturii a precizat că producătorii români sunt la nivelul celor europeni.

“Nu mai există o problemă a producerii. Fermierii români ştiu să producă la fel de bineși calitativ ca orice alt agricultor sau agent din industria alimentară din Europa. Problema rămâne vânzarea, comercializarea lor. Ajungem la aceeaşi discuţie, organizarea celor mici, iar noi ca cetăţeni responsabili să cumpărăm produsele lor. Asta este cheia”, a mai spus Adrian Oros.

3 comentarii

  1. Eu Răspunde

    Corect!

  2. mihai Răspunde

    Bun. Da de unde stiu eu ca e romanesc ? De exemplu conserva facuta de Unicarm din carne congelata acum 10 ani in germania e produs romanesc ?

  3. a Răspunde

    Nenea ne lasi? Cand te vad cu un motocultor in brate sau plivesti ceapa, te mai cred. De specialistii p e plina piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.