Ultima actualizare: azi, 11:58

Naţionale

Noul model al declaraţiei pe propria răspundere – DESCARCĂ AICI

Noul model al declaraţiei pe propria răspundere a fost dat publicităţii de către autorităţile centrale. Acesta trebuie completat obligatoriu de către cei care ies din localitate, având motive întemeiate.

Motivul deplasării în afara localității / zonei metropolitane:

  • 1. interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • 2. în scop umanitar sau de voluntariat;
  • o 3. realizarea de activități agricole;

o  4. pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;

o 5. îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;

o  6. participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;

o  7. asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

o 8. activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane;

o 9. participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;

o 10. pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu;

o 11. alte motive justificate (precum: îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie; îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere; asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități; deces al unui membru de familie).

Găsiţi declaraţia aici:

STARE DE ALERTĂ! România intră în stare de alertă pentru 30 de zile, începând cu 15 mai, a anunțat ministrul de Interne Marcel Vela şi secretarul de stat Raed Arafat.

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că purtarea măștii va fi obligatorie în spații închise, implicit la locul de muncă. Este încurajată în continuare munca de acasă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, să asigure măsuri de protecție, inclusiv program decalat, dacă au peste 50 de angajați.

Terasele și restaurantele rămân închise. Produse alimentare și băuturi pot fi preparate și vândute în regim de drive-in și take away, ca și până acum.

Mall-urile de peste 15.000 de metri pătrați rămân închise, cu excepția magazinelor care au funcționat și pe perioada stării de urgență.

Arafat a anunțat și prelungirea suspendării zborurilor pentru mai multe țări, pentru încă 14 zile.

Cei care sosesc în țară vor intra în izolare la domiciliu. Cei care vor să stea separați de familie sau încalcă izolarea vor intra în carantină.

Pot fi carantinate clădiri, zone sau localități. De asemenea, rămân în carantină acele localități unde nu a fost ridicată măsura.

Mai multe puncte de frontieră rămân închise, cu excepția lucrătorilor transfrontalieri.

Cei care vor să părăsească localităţile trebuie să completeze noi declaraţii.

Sursa: Digi 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.