Ultima actualizare: azi, 19:25
Naţionale

O arhiepiscopie din România organizează din nou Paștele pentru a putea da lumină enoriașilor

Arhiepiscopia Tomisului a anunțat, într-un mesaj pe Facebook, că în noaptea de 26 spre 27 mai, la miezul nopții, în bisericile și mânăstirile din Arhiepiscopia Tomisului se va face o nouă slujbă de Paște, clerul chemând credincioșii să primească Lumina Învierii „ca în noaptea de Paști”. 

„Anul acesta, urmare a instituirii stării de urgență în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, credincioșii nu au putut participa în comuniune deplină cu clerul la această slujbă. Prin urmare, pentru a repara acest neajuns, (…) în noaptea de 26 spre 27 mai, la miezul nopții, în bisericile și mânăstirile din Arhiepiscopia Tomisului se va oficia slujba începutului pascal și Sfânta Liturghie, clerul chemând credincioșii să primească Lumina Învierii ca în noaptea de Paști”, se arată în mesajul Arhiepiscopiei.

Arhiepiscopia Tomisului menționează că decizia vine ca urmare „a dorințelor neîmplinte” ale credincioșilor de a duce lumină acasă.

„Sunt dorințe neîmplinite ale credincioșilor de a se împărtăși la Liturghia Învierii din noaptea de Paști și de a duce, la casele lor, Lumina Învierii, ca pe un drum simbolic al urcușului spre Înviere”, se arată în același mesaj.

Conform măsurilor instituite în perioada stării de alertă, bisericile pot organiza slujbe cu participarea credincioșilor în afara lăcașului de cult. Persoanele au acces și în biserică, pentru rugăciune individuală şi spovedanie, cu respectarea distanţei de 2 metri. Folosirea măștilor de protecție este obligatorie pentru toți participanții la slujbe.

3 comentarii

  1. Django Răspunde

    Poate si craciunul repetam in iulie…

  2. Nimeni Răspunde

    Poate nu am inteles eu bine, Teodosie are probleme cu locul de unde am primit lumina. Se pare ca pentru el nu e suficient ca a venit direct de la Ierusalim. Noroc cu Einstein care ne-a invatat ca traiectoria luminii nu este dreapta ci curba si ca unde-i masa mai mare atunci si curbura luminii este mai pronuntata. Probabil pentru el daca lumina ar porni de la Ierusalim si ar trece prin Atena sau poate prin Moscova si s-ar curba sa ajunga la Constanta ar fi Ok. Nebanuite sunt caile Domnului, probabil si ale luminii crestin-ortodoxe, in orice caz, Teodosie pe oricare cale va redistribui lumina sigur il va intalni pe Necuratul.

  3. cetatean Răspunde

    Un infractor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Masca de protecție, obligatorie! Regulile anunțate de Ministerul Sănătății

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat Ordinul Comun MS-MAI privind instituirea obligativității purtarii mastii de protecție, a triajului epidemiologic si...

Închide