Ultima actualizare: azi, 13:37

Locale

OFICIAL. Județul Satu Mare are două zone metropolitane!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare a adoptat Hotărârea nr. 18 din 25.05.2020 privind unitățile administrativ-teritoriale încadrate în zonele metropolitane Satu Mare și Carei și în cadrul cărora cetățenii pot circula fără să fie necesară prezentarea unei declarații pe propria răspundere sau adeverință de la angajator.

Zona metropolitană Satu Mare: municipiul Satu Mare, orașele Ardud, Livada și comunele Acâș, Agriș, Apa, Beltiug, Botiz, Craidorolț, Culciu, Doba, Dorolț, Halmeu, Homoroade, Lazuri, Medieșu Aurit, Micula, Moftin, Odoreu, Păulești, Porumbești, Terebești, Turulung, Valea Vinului, Vetiș, Viile Satu Mare.

Zona metropolitană Carei: municipiul Carei, orașul Tășnad și comunele Acâș, Andrid, Berveni, Cămin, Căpleni, Căuaș, Cehal, Ciumești, Craidorolț, Doba, Foieni, Moftin, Petrești, Pir, Pișcolt, Săcășeni, Sanislău, Santău, Săuca, Terebești, Tiream, Urziceni, Vetiș.

Prezenta hotărâre este valabilă pe perioada stării de alertă, respectiv până la data de 17.06.2020.

7 comentarii

  1. Lili Răspunde

    Vetisul apare in componenta ambelor zone metropolitane ??

  2. 007 Răspunde

    Da.Lili.Zona metropolitana in concept administrativ-teritorial încadreaza toate localitatile aflate pe o raza de 30km,fata de centrul municipiilor Satu Mare si Carei !Deci… iti imaginezi un cerc,pui municipiul in centru si pe o raza de 30 km.de jur in prejurul,toate localitatile sunt incadrate in ZONE METROPOLITANE.In consecinta, unele sate si/sau comune, sunt cuprinse in zona metropolitana a ambelor municipii .

  3. unguru bulan Răspunde

    deci din satu mare ( vetis ) poti merge la Tasnad fara declaratie , se incadreaza in zona metropolitana ?

  4. eu Răspunde

    INTERESANT – cei din localitatile din zona comuna pot merge in ambele zone metropolitate fara declaratie, adica unul din Doba poate merge si in Halmeu sau Turulung si in … nu stiu … Cehal, dar daca esti din Satu Mare nu poti merge pana in Carei.

  5. Varza Răspunde

    Sandel ……Sant foarte ingrijorat ca au facut asemenea greșala și te-au izolat..
    Iar la prietenul .Pandele la Voluntari , putem merge ca e tot zona metropulitana…
    dar din Bucale , – Precum la Tașnad ….din Carei …Dn bulan……scuze !

    • Adi Răspunde

      in mod paradoxal, desi capitala Romaniei si deci metropola, Bucuresti-ul nu are zona metropolitana(!) definita si delimitata conform criteriilor. Zone metropolitane constituite sunt doar: Iasi, Brasov, Oradea, Tg. Mures, Constanta, Cluj, Craiova, Roman, Botosani, Suceava, Baia Mare, Satu Mare, Timisoara-Arad

  6. Nimeni Răspunde

    Stranie impartire zonala a judetului: sunt definite doua zone metropolitane nondisjuncte(intersectia celor doua fiind comunele: Vetis, Doba, Craidorolt, Terebesti, Acas si Moftin) si trei zone contigui a nimanui(terre di nessuno). Avand in vedere ca sunt definite doar pe durata starii de alerta hai ca mai inteleg, dar daca vor ramane pe viitor ar fi bine sa primim niste explicatii. Trebuie sa recunosc ca Bestia mica( virusul) ne-a bulversat pe unii, insa nu cred ca nu mai sunt printre noi oameni care sa aiba discernamantul intact astfel incat sa putem face o impartire logica a judetului si sa nu cream confuzie printre cetateni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.