Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Prefectura: Nu există zonă metropolitană la Satu Mare! Declarația este obligatorie

Instituția Prefectului anunță că Satu Mare nu are zonă metropolitană. Astfel, toți sătmărenii care părăsesc localitatea de domiciliu au nevoie de declarație pe proprie răspundere. De asemenea, persoanele care se deplasează în scop profesional în altă localitate au nevoie de unul dintre cele trei documente justificative.

În cadrul ședinței de lucru săptămânale din data de 19 mai 2020 cu reprezentanții structurilor M.A.I., s-a decis că aliniatul 3 al articolul 17 privind excepțiile la interdicția deplasării persoanelor din Hotărârea CNSU nr. 24/14 mai 2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național nu se poate aplica în județul Satu Mare pentru nicio aglomerare de localități deoarece în acest moment nu este definită juridic o arie administrativ-teritorială ca zonă metropolitană în baza art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi.

Drept urmare, pe perioada stării de alertă, toți cetățenii județului Satu Mare care se deplasează în afara localității de domiciliu au nevoie de declarație pe proprie răspundere.

Persoanele care se deplasează în scop profesional în altă localitate au nevoie de unul dintre cele 3 documente justificative: legitimația de serviciu sau adeverință de la angajator sau cu declarația pe propria răspundere.

8 comentarii

  1. s Răspunde

    Instituția Prefectului SălajÎmi place Pagina
    2h ·
    COMUNICAT DE PRESĂ

    În urma ședinței extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, care a avut loc în data de 18 mai 2020, au fost adoptate următoarele:
    🔴 În vederea aplicării în mod unitar a prevederilor Hotărârii CNSU nr. 25/14.05.2020 privind propunerea unor măsuri necesar a fi aplicate pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, se asimilează cu “Zona Metropolitană Zalău”, unitățile administrativ teritoriale care fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Zalău”. Acestea sunt cele nominalizate în Anexa nr. 1.
    🔴 În perioada stării de alertă, circulația persoanelor în interiorul unităților administrativ teritoriale care fac parte din lista de mai jos, se poate face fără declarație pe propria răspundere.
    🔴 Circulatia între localitățile unui UAT (municipiu, oraș, comună) se face fără declarație pe propria răspundere.

    LISTA UAT-urilor din județul Sălaj
    asimilate ca ,,Zona Metropolitană Zalău”, în sensul Hotărârii CNSU nr. 24/14.05.2020 privind instituirea stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARSCoV – 2:

    1. ZALĂU
    2. CEHU SILVANIEI
    3. JIBOU
    4. ŞIMLEU SILVANIEI
    5. AGRIJ
    6. BOCŞA
    7. CRASNA
    8. CREACA
    9. CRIŞENI
    10. DOBRIN
    11. HERECLEAN
    12. HIDA
    13. HOROATU CRASNEI
    14. MESEŞENII DE JOS
    15. MIRŞID

  2. Satmarean Răspunde

    Poate cei din Salaj au inceput o treaba si au si terminat- o,pe cand la noi numai au inceput- o!

  3. Vlad Tepes Răspunde

    Acuma sa fim seriosi, cind faci vorbire de zona metropolitana, te gindesti la localitatile din jurul unui oras mare – metropola – .
    In cazul Satu Mare, s-ar putea usor asimila : Odoreu, Paulesti, Botiz, Vetis, Lazuri,Micula, Viile Satu Mare, Madaras.
    Dar sa ai pretentia ca din zona metropolitana sa faca parte Turt, Cehal sau Foieni, depaseste limita rationalului…!

  4. Vlad Tepes Răspunde

    Chiar acum vad la stiri ca in judetul Prahova, prin hotarire de consiliu judetean s-a stabilit o arie de vreo 30 de localitati in jurul resedintei judetului, ca fiind zona metropolitana, drept urmare oamenii nu trebuie sa consume zilnic o coala de hirtie…
    In Satu Mare de ce nu se vrea ?
    Ca de putut, se poate.

  5. Avut Răspunde

    Pai onorat guvernul a spus ca zona metropolitana este o arie de 30 km în jurul principalei aglomerații urbane. Prefectura nu e atenta?

  6. obiectiv Răspunde

    decât să comunice zonele metropolitane în termen din județ la guvern au preferat să o frece la rece și să nu comunice nimic când li s-a solicitat!!!!!!!!!!!!!!!!!!! rușinică, nu au avut timp, că nu prea au stat l serviciu de frica COVID!!!

  7. Matrozul Răspunde

    Este un abuz marca Adrian Cozma- Radu Bud.

  8. BMA Răspunde

    Da, un guvern care își bate joc de populația acestei tari, să vă fie rușine. PNL a mai scăzut 10%. Să vă fie rușine. A-ți gestionat foarte prost această situație cu COVID. Vă bateți joc de oameni cu aceste declarații.
    Demisile. Las ca vin alegerile. PNL același lucru ca și PSD. Rușine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.