Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

ȘAH. Micuțul Balazs Kovacs surprinde din nou! Locul 2 la un concurs internațional

Șahul este unul dintre puținele sporturi care îşi pot continua activitatea în perioada de pandemie. Duminică, 17 mai 2020, s-a încheiat prima parte a Festivalului Internaţional de Şah FISCA 2020. Este evenimentul de șah din România care strânge cei mai mulți participanți.

Prima parte FISCA s-a disputat în perioada 9-17 mai 2020, în online, pe platforma chess.com.

S-au desfăşurat 9 runde în total, și s-a intrat în concurs zilnic de la ora 16:00, ritmul de joc fiind de 90 minute +30 secunde bonus/mutare.

Între 9 și 17 mai au avut loc trei turnee: A – Under 8 ani, B – Under 10 ani şi C – Under 14 ani. Celelalte opt turnee FISCA se vor disputa în perioada 19-27 iunie.

La cele trei turnee, Clubul Sportiv Voinţa Satu Mare a avut doi reprezentanţi la Under 8. Este vorba de Balazs Kovacs şi Abel Kovacs. Sătmărenii au înregistrat rezultate foarte bune, iar în final micuţul Balazs, care are doar 6 anișori, a reuşit să ocupe locul 2 în clasamentul general cu 7 puncte. Fratele său Abel a încheiat pe locul 8 cu 6 puncte.

La grupa de 8 ani au participat 47 de copii din cinci ţări: România, India, Ucraina, Polonia, Franţa.

Cei doi sătmăreni sunt pregătiţi de antrenorul Ciprian Muntean, sătmăreanul fiind şi arbitru la grupa de 8 ani de la FISCA.

Deşi are doar 6 anișori, Balazs Kovacs continuă să confirme chiar şi după această perioadă de pauză. Sătmăreanul trebuia să participe la sfârşitul lunii mai, începutul lui iunie, la Campionatul Mondial Şcolar din Panama City.

”Şahiştii de la CS Voinţa Satu Mare se pregătesc zilnic cu antrenamente în mediul online. Participă la turnee amicale şi oficiale chiar dacă majoritatea competiţiilor oficiale s-au amânat ori anulat. În perioada 28 mai – 8 iunie, Balazs trebuia să participe la Campionatul Mondial Şcolar din Panama”, spune antrenorul Ciprian Muntean.

Lecţii online de şah

În această perioadă a pandemiei apar tot felul de activităţi în mediul online. Unul dintre sporturile care pot fi practicate în continuare este şahul. Date fiind condiţiile, antrenorul Ciprian Muntean oferă cursuri de şah online.

”Ne adaptăm şi mergem mai departe. De curând au început orele de şah-online. Este un anunţ destinat exclusiv copiilor care doresc să le găsească ocupaţie părinţilor stresaţi”, transmite Ciprian Muntean.

Pentru cei intersaţi, informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon: 0744.868.688.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.