Ultima actualizare: azi, 14:26

Locale

Se redeschide PTF Petea pentru cetățenii care se întorc acasă din străinătate

Închis pe durata stării de urgență, Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Petea a fost redeschis pentru cetățenii care se întorc din străinătate. Deschiderea Vămii Petea a fost anunțată în această seară.

,,Autorităţile de frontieră din România şi Ungaria au decis ca începând de azi, 17.05.2020, ora 22.00 să permită cetățenilor români care călătoresc cu turisme (ori pe jos) intrarea pe teritoriul României și prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea (județul Satu Mare). Decizia a fost luată în continuarea măsurilor de fluidizare a traficului la granița dintre România și Ungaria.

În Punctul de Trecere a Frontierei au fost dispuse măsuri pentru desfășurarea unui trafic fluent și pentru respectarea distanțării sociale. În conformitate cu infrastructura punctului, în PTF Petea formalitățile de control se efectuează pe cinci artere pe sensul de intrare în România. Totodată, există posibilitatea creării unor culoare care să permită separarea fluxurilor de pasageri în situația aglomerării.

De asemenea, polițiștii de frontieră sătmăreni sunt pregătiți pentru suplimentarea punctelor de control atât din punct de vedere al resurselor umane, cât și al tehnicii din dotare: numărul polițiștilor de frontieră care efectuează formalitățile de control poate fi suplimentat dacă situația impune acest lucru. Din punct de vedere tehnic, agenții aflați la controlul documentelor dispun de tablete electronice pentru efectuarea controlului de frontieră.

Personalul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare este prezent în PTF Petea, iar echipaje din cadrul IJJ Satu Mare și IPJ Satu Mare se află în perimetrul și proximitatea PTF Petea, având misiunea de a impune respectarea măsurilor de distanțare socială, dar și de asigurarea unui climat de liniște și ordine publică conform legislației în vigoare.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației a dispus măsuri pentru reluarea traficului și realizarea verificărilor aferente controlului de frontieră prin punctul de trecere menționat mai sus, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, cu aplicarea măsurilor stabilite pe linia prevenirii răspândirii Covid-19.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor ține permanent legătura în vederea stabilirii unor măsuri comune în punctul de trecere a frontierei, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare operativ.’’


Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

9 comentarii

  1. Vlad Tepes Răspunde

    Renuntarea la carantinarea obligatorie a celor care se intorc in tara, este cea mai mare greseala a autoritatilor romane, as zice , capitala !
    Dupa ce un popor intreg a fost pus sa faca eforturi mari pentru a impiedica raspindirea bolii, iata ca acum revenim exact la faza de inceput.
    Ieri au intrat in tara peste 30.000 de potentiali infectati.
    Asta va continua si azi, miine, …
    Cum au putut face autoritatile o astfel de gafa ?!

  2. remy martin Răspunde

    Nu s-a renunțat la carantină, s-au adăugat doar anumite excepții privind, în mare parte, companiile de transport, parlamentarii si agenții economici. Mai pe scurt, Costel, care vine de la cules sparanghel, din Germania, va intra in izolare, la fel si Ileana, care vine din vizită la copiii săi plecați in Spania.

    • @remy martin Răspunde

      In izolare impreuna cu toata familia pe care a gasit-o la sosire,care nu sunt obligati sa stea in izolare cu ”costel” !Si care pot sa se deplaseze fara restrictii,putand raspandi virusul dobandit de la amicul tau costel !!Greseala fundamentala a guvernului !!

      • remy martin Răspunde

        14. (1) Se instituie, începând cu data de 15.05.2020, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate, măsura carantinării/izolării la locuință împreună cu familia/aparținătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condițiilor pentru măsura mai sus menționată sau solicită acest lucru pentru a nu își expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autorități.

        • @remy martin Răspunde

          De ce n-ai scris si restul?Adica cei care doresc carantinarea,o suporta din bugetul propriu,masa si cazare,plus medicatie daca este cazul !!Iar ”carantinarea/izolarea” impreuna cu familia,este frecus la piciorul de lemn,pentru ca cei care nu au calatorit niciunde,nu vor sta in ”izolare” !!

          • remy martin

            Eu cred ca dumneavoastra v-ati format deja o idee a dvs. si nimeni nu o sa va faceti sa va razganditi. Prima oara ati zis ca familia nu trebuie sa se izoleze, v-am copiat legea care va contrazice, acum ziceti ca e “frecus la piciorul de lemn”. Sa fiti sanatos, nu am sa incerc sa va contrazic!

          • remy martin

            faca*

  3. Satmarean Răspunde

    Nici unul nu o sa mearga in carantina instititionalizata. Vor merge acasa,vor infecta familiile lor ca vor spune ca nu au nimic, si daca nu ei atunci membrii fam lor vor iesi pe strada infectând pe altii .Gandire liberala. Multumim ca pe multi dintre ei i-au trimis acum o luna la sparanghel si acum se intorc……si toti odata ca berbecii pe jos.

    • @Satmarean Răspunde

      Exact asta incercam sa-i explic lui remy martin !!Ca unii membrii ai familiilor celor care se intorc au inceput deja munca,si nimeni n-o sa poata sa-i tina in izolare alaturi de cel care s-a intors de pe plantatiile de sparanghel!Deci,daca ruda lui de acasa ia virusul,clar o sa-l dea mai departe colegului de munca,sau celui langa care se pune in autobuz,etc. !! Grav !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.