Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Tineri sătmăreni, donație în valoare de peste 24.000 lei pentru Spitalul Județean!

Tinerii din Rotaract Club Satu Mare au donat Spitalului Județean un instrumentar specific pentru urologie joasă, necesară Secției de Urologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Satu Mare. Donația a fost realizată din fondurile strânse și sponsorizările obținute în urma evenimentelor „O Cană de Fericire 2019” și „Charity Cocktail Party 2019”.

„Vă mulțumim pentru efortul și generozitatea dumneavoastră și vă asigurăm de întreaga noastră stimă și considerație” se arată în scrisoarea de mulțumire a Secției de Urologie către ONG-ul de tineret.

Valoarea totală a instrumentarului este de 24.999,52 lei. Spitalul Județean a primit astfel:

  1. Telescop Hopkins 30 grd – 2 bucăți,
  2. Teacă citoscop-ureteroscop 22Fr – 1 bucată,
  3. Mecanism deflectare cateter – 1 bucată,
  4. Punte telescop – 1 bucată.

„Rotaract înseamnă dorința de a te face folositor comunității tale și de a învăța cum să îți valorifici propriile calități. În fiecare an membrii rotaractieni își propun obiective prin proiecte care răspund nevoilor sociale, fie ele umanitare, culturale, educative sau informative. Astfel, suntem recunoscători sătmărenilor și tuturor celor care se alătură proiectelor noastre. Contribuția fiecăruia este importantă în vederea susținerii comunității din care facem parte. Voluntariatul înseamnă responsabilitate”, a declarat Bianca Murgu, președintele clubului Rotaract Satu Mare în acest mandat.

Proiectul „O Cană de Fericire” este unul dintre cele mai îndrăgite evenimente de către publicul sătmărean, deoarece a sprijinit Spitalul Județean și în anii precedenți, cu aceste donații:

  • bilirubinometru, donat secției de Neonatologie (2014);
  • cardiotocograf, donat secției de Obstetrică-Ginecologie (2015);
  • instrumentar specific, pentru secția de Gastroenterologie; de asemenea, au mai donat secției ATI saltele și 21 de prize cu cuplă rapidă pentru oxigen, care sunt acum foarte utile bolnavilor de COVID-19 (2016);
  • un instrumentar specific, donat secției de Chirurgie (2017);
  • un sistem de monitorizare a bebelușilor care sunt internați în cadrul Secției de Neonatologie (2018).

4 comentarii

  1. xxx Răspunde

    Apoi pentru ce mai platim la CNAS?

    • Observator Răspunde

      Ca sa poata fi directionate sumele in interesul unora ( adica sa se fure , spus corect) ! Altfel , cum explici faptul ca se tot doneaza de catre persoane fizice sau juridice , se vireaza de la CNAS bani la spitale ( care cam in proportie de 80% merg pe salarii ,bonusuri si sporuri pt. angajati) , si tot nu e suficient pentru ca TOTI cetatenii acestei tari se beneficieze de aceleasi servicii medicale corecte ! Nici nu stiu , de ce mai pui asemenea intrebari ? Sau poate atsepti vreun raspuns din partea celor care gestioneaza aceste lucruri …..

      • Observator Răspunde

        Corectie – aștepți nu atsepti ! Scuze .

      • Altu Răspunde

        Au vrut să facă o faptă bună,dar sunt naivi. Tot cei mai amărâți să doneze,statul ce face? Doarme și fură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.