Ultima actualizare: azi, 11:57

Locale

VIDEO. Ghinion curat! Sătmărean amendat la două minute după ce a parcat

Ghinion curat pentru un bărbat din municipiul Satu Mare. El a parcat mașina în fața sediului unei firme, unde a intrat, pentru câteva minute, pentru a lăsa niște documente, iar în două minute a fost amendat, a spus acesta pentru PortalSM.

Sătmăreanul precizează că a fost amendat pe nedrept.

„Dupa cum vedeti, eu, proprietarul dubei albe, imi parchez masina. Ies din masina pentru a lasa niste documente la sediul firmei si, spre surprinderea mea, in doar 2 minute din momentul in care am parcat, sunt filmat si amendat pe loc! Legea spune ca, dupa prima filmare, autoritatea pentru parcari este obligata sa astepte 5 minute si doar dupa acest interval au dreptul de a elibera amenda propriu-zisa! Felicitări Administației Locale – Serviciul Parcări!”, a spus bărbatul amendat.

VIDEO:

18 comentarii

  1. alex Răspunde

    Toata lumea intra “numai pentru doua minute”… la fel ca nesimtitii care imi blocheaza poatra de la casa iar eu nu am ce face, fac tururi cu masina in jurul sectorului.

  2. realist Răspunde

    Nu stiu in ce “lege” scrie ca agentul constatator trebuie sa astepte 5 minute pt a emite ameda…
    Oprire si Stationare se considera (conform regulamentului de circulatie…) imobilizarea vehiculului in zone care sunt in mod normal destinate circulatiei (mersului). Parcarea (tot coform regulamentului) se face doar in spatii special destinate si semnalizate corespunzator. Parcarile au regulile lor proprii. Pot fi libere sau supuse unor restrictii de timp limitat sau plata unor tarife. Pentru Oprirea in spatii de parcare cu plata, regula o impune administratorul parcarii (primaria de exemplu) si nu regulamentul de circulatie.

    • Unu' Răspunde

      Cum nu ști în care lege, în legea junglei, singura pe care o respectă “șoferul”!

  3. varu Răspunde

    Normal ,regulamentul A D P ar trebui stapanit de ambele parți ..

  4. mihai Răspunde

    Nu stiu daca acest individ care a parcat pentru cateva minute e constient ca cele cateva minute sunt cele care ne despart de o lume civilizata. Într-o lume civilizata, parchezi si primul gest este sa cauti unde platesti parcarea, platesti apoi intri pentru doua minute. O intrebare pentru PATITUL, daca mergi la toaleta prima data te pisi sau prima data scoti chlilotii ?

  5. Osan Răspunde

    Ce ghinion măi ziaristu lui peste? Trebuia să plătească parcarea gunoiul de conducător auto si nu primea amenda de care se plânge la toată lumea. Sper să învețe pe viitor cum se parchează regulamentar si nu va mai fi amendat.

  6. Curiosul Răspunde

    E SCUMPĂ parcarea pe an 250ei

  7. Eu Răspunde

    Văd că sunteți cam multi frustrați care comentați doar așa sa vă aflați în treabă,nu zic că nu trebuie sa se respecte legea,dar în ultimă vreme se cam face abuz din partea poliției locale,sunt pățit,la fel am greșit si eu și m-am deplasat sa soluționez problema la sediul de pe Petofi,acolo mai era în sătmărean cu aceeași problemă,lui i-au dat un avertisment pe mine m-au amendat,care e adevărata lege?? Așa că vedeți va de treabă și mucles nu tot vă dați cu părerea….

  8. cizmaru Răspunde

    desteptilor spuneti care este diferenta de timp intere orire si stationare dupa cit timp se considera stationare

    • Unu' Răspunde

      Imediat ce conducătorul auto a coborât din autovehicul, se consideră staționare!

  9. cizmaru Răspunde

    Art.63. – (1) Se consideră oprire imobilizarea voluntară a unui vehicul pe drumul public, pe o durată de cel mult 5 minute. Peste această durată, imobilizarea se consideră staţionare.

    2) Nu se consideră oprire:

    a) imobilizarea vehiculului atât timp cât este necesară pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane, dacă prin această manevră nu a fost perturbată circulaţia pe drumul public respectiv;

    b) imobilizarea autovehiculului având o masă totală maximă autorizată de până la 3,5 tone, atât timp cât este necesar pentru operaţiunea de distribuire a mărfurilor alimentare la unităţile comerciale.

    • Curiosul Răspunde

      Domnule Cizmaru aveți dreptate cu diferența dintre oprire și staționare, dar știți ce amendează ADP?
      Vă zic eu..PARCAREA AUTO fără tichet de parcare sau abonament, nu oprire, nu staționare.
      E simplu, vă faceți abonament pe zona B pe jumătate de an sau chiar un an, sau plătiți parcarea, fie la aparat de tichete, fie de pe telefon prin aplicația Mobil Pay.

  10. a Răspunde

    trebuie sa fie respectata legea, dar pe de alta parte este normal sa ti se dea un ragaz de cateva minute dupa ce ai parcat, pentru a te putea deplasa la cel mai apropiat automat de tichete de parcare sa poti plati. sunt si persoane din alte orase venite aici, care nu au cum si de ce sa isi faca abomanent pentru zona B in Satu Mare, fiind, probabil in tranzit. e normal sa ti se dea sansa, cateva minute, sa poti cobora din masina sa iti platesti tichetul de parcare dupa ce ai parcat.

  11. obiectiv Răspunde

    Dacă vreți să scapați de amenzi faceți demersuri la Comisia Pentru Siguranță a Circulației pentru înlăturarea restricției cu oprirea interzisă din zona respectivă, altă soluție nu există!!!!!!!!!!în tot orașul s-au amplasat restricții cu oprirea interzisă, dar ca să se creeze locuri de parcare nu s-au găsit soluții!!!!!!! e mai ușor să aplici amenzi decât să creezi locuri de parcare, ce spuneți, nu e adevărat ca să obții bani la buget prin această modalitate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! de ce nu crează parcări cu plata, nu de genul celor din Satu Mare care are redus benzile de circulație?????
    de ce nu se reduc dimensiunile trotuarelor destinate pietonilor, ca și așa sunt mai mulți șoferi ca pietoni!!!!!!!!!!!!!!! e treaba Consililului Local și a consilierilor din comisii care nu întreprind nimic în acest sens de mulți ani, cu toate că au atribuții în acest sens!!!oare câte parcări menajate există în Satu Mare cu plată, nu din alea care au redus partea carosabilă cu o dungă de vopsea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Avut Răspunde

      Daaaa, dar de ce sa nu desființeze complet trotuarele? Și toți pietonii în carantină!
      După mintea dumitale…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.