Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

A încercat să fenteze izolarea. Un sătmărean a mințit la vamă că vine din Austria

Un sătmărean venit din Marea Britanie a încercat să fenteze izolarea. La intrarea în România, acesta a mințit că vine de fapt din Austria, însă a fost prins și s-a ales cu dosar penal.

La data de 19.06.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești-Oaș, a fost înregistrat dosarul penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, prev. și ped. de art. 326 alin.1 și 2 C.pen., ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală.

Astfel, în data de 15.06.2020, organele de poliție din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Negrești-Oaș – Post de Poliție Racșa s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că numitul P.T.F. s-a prezentat la Punctul de trecere al Frontierei Petea cu intenția de a intra în țară, unde a declarat în fața autorităților că vine din Austria, cu scopul de a se sustrage de la măsura izolării la domiciliu, el venind din Marea Britanie, nerespectând măsura impusă cu scopul de a preveni și combate răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Urmărirea penală este efectuată de lucrătorii de Poliție Judiciară din cadrul Postului de Poliție Racșa, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești-Oaș.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție.

Sursa: Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.