Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Controale DSVSA în județ: Nereguli în magazine și pizzerii. Amenzi de 13.600 lei

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 12 – 18 iunie, 91 acțiuni de control. Verificările au vizat unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare,  supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine legume fructe, unități de vânzare online.

În această perioadă au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.600 de lei.

Unitățile sancționate:

  • Un magazin alimentar din Socond, cu 10.000 de lei și o pizzerie din Satu Mare cu 1.200 de lei, pentru ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare în vederea comercializării
  • Un magazin alimentar din Socond, cu 1.200 de lei și un magazin alimentar din Petea tot cu 1.200 de lei, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de  depozitare a produselor alimentare.
  • Inspectorii DSVSA au aplicat și patru avertismente pentru producători particulari din Piețele Agroalimentare din Satu Mare și Negrești Oaș, pentru nerespectarea condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în timpul expunerii și comercializării legumelor și fructelor.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin DSVSA Satu Mare, atenționează și sfătuiește în același timp, toți  consumatorii, că este obligatoriu să urmărească cu atenție sporită, atunci când cumpără produse alimentare prin comerțul on-line, cerințele privind comanda, livrarea și transportul, data expedierii alimentelor (în special pentru produsele alimentare ușor alterabile cum ar fi mâncărurile gătite de  tip catering, carnea refrigerată indiferent de specia de la care provine, produsele din carne proaspete, lapte și produse lactate) precum și respectarea condițiilor prescrise pentru păstrarea și consumul acestora.

Intensificarea comerțului on-line în această perioadă, cu alimente de toate tipurile, cum ar fi produse alimentare proaspete, refrigerate, congelate, preparate, uneori împreuna/amestecate cu produse nealimentare, detergenți, dezinfectante impune o atenție sporită a consumatorilor, fiind necesar ca aceștia să verifice modul de prezentare al ambalajelor și a produselor achiziționate, precum și respectarea condițiilor de păstrare/depozitare specifice fiecărui tip de aliment.

Menționăm faptul că Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor NU a comunicat denumirea unităților sancționate.

3 comentarii

  1. anonim Răspunde

    ultima fraza este de tot kk

  2. xxx Răspunde

    Pai daca comand on line pentru ca din anumite motive nu pot sa merg la vanzator cum as putea sa verific conditiile de depozitare?

    • ... Răspunde

      Dacă intri în magazin cum îți dai seama de condițiile de depozitare? În magazie/depozit tu nu ai voie. Așa că fii cumpărător cuminte pentru că asta se dorește.😱😪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.