Ultima actualizare: azi, 22:17
Naţionale

Cum se vor desfășura antrenamentele în sălile de fitness. Ce spune ministrul Ionuț Stroe

Ministrul Ionuț Stroe a explicat, la Digi24, care sunt normele de care va trebui să se țină cont în momentul redeschiderii sălilor de fitness.

,,Deschiderea sălilor de fitness este un subiect de impact. În ultima lună, pe această temă, am purtat multe discuții atât reprezentanții acestei industrii, cât și cu cei din INSP și Ministerul Sănătății […] Dacă nu se va dovedi că este o creștere a numărului de cazuri, după anumite reguli vom avea posibilitatea să stabilim deschiderea sălilor de fitness. În momentul  e față sunt sute de mii de români care așteaptă acest lucru”.

Cum se vor desfășura antrenamentele

,,Masca pe față în regim de efort fizic este un lucru care nu se va impune ca și normă. În schimb, normele pe care va trebui să le respectăm țin de un triaj epidemiologic, de o termometrizare a persoanelor la intrarea în sală, accesul se va face doar în baza unei programări prealabile, numărul persoanelor trebuie să fie limitat la capacitatea sălii și atenție, suprafața sălii se împarte la cei 7 metri pătrați menționați de noi în Ordin, astfel încât să putem afla numărul maxim de persoane care pot folosi aparatele în același timp. Organizarea spațiului de pregătire sportivă trebuie făcută astfel încât să se mențină distanțarea fizică. Dezinfectarea aparatelor trebuie făcută după fiecare utilizare.’’

Ministrul a precizat că, într-o primă fază, se va analiza posibilitatea redeschiderii doar a zonelor unde se folosesc aparatele de forță.

,,Analizăm într-o primă fază să se redeschidă doar spațiile de aparate de forță, dar nu și cele care sunt folosite pentru regim colectiv, cu clase. Administratorul sălii va dispune aceste norme, el va decide cum își organizează activitatea, cum va satisface interesul tuturor clienților, nu vom impune o limită la resursa timp”.


Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.