Ultima actualizare: azi, 22:27

Naţionale

Descindere în forță a procurorilor DIICOT. Percheziții la traficanții de droguri din județul vecin

La data de 03.06.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Ș.R.M., Ș.D.G. și P.V.I. pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpații fac parte dintr-o grupare specializată în traficul de droguri de risc, respectiv cannabis şi  haşiş, aceştia livrând drogurile altor distribuitori, dar şi consumatori de pe raza județului Bihor, la un preţ de 35-60 lei/gram în funcţie de cantitatea cumpărată.

La data de 03.06.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpaților, după ce aceștia au vândut cantitatea de 480 de grame de haşiş contra sumei de 1.860 lei. 

La aceeași dată, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea au efectuat 3 percheziţii domiciliare pe raza localității Văşad, județul Bihor şi una în municipiul Oradea, în urma cărora a mai fost ridicată cantitatea totală de 184 de grame haşiş, sume de bani, grindere şi cântare de precizie.

În cursul zilei de astăzi, inculpății urmează să fie prezentați Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.    

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Sursa: Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.