Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

Două cadre medicale din Satu Mare, confirmate cu COVID

Două cadre medicale din judeţul Satu Mare au fost confirmare cu COVID. Acestea au fost internate la Spitalul de Boli Infecțioase din municipiul Satu Mare, starea lor de sănătate fiiind atent monitorizată.

În total, în judeţul Satu Mare a mai fost confirmat un pacient cu Covid, în ultimele 24 de ore fiind în total trei astfel de bolnavi.

De la începutul pandemiei la nivel de judeţ au fost înregistrare 73 de cazuri. Dintre acestea, 55 de persoane s-au vindecat, 8 au decedat, iar ceilalţi sunt internaţi la spital.

Până astăzi, 21 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.045 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.911 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1.512 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 20.06.2020 (10:00) – 21.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 12 decese (8 bărbați și 4 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Galați, Sibiu, Suceava și Vrancea.

15 comentarii

  1. ? Răspunde

    Interesant, imediat după ce primarul Careiului a cerut redeschiderea spitalului pt tot poporul ,care în continuare cotizează și nu primește nimic, au început să apară zilnic cazuri. O fi doar o coincidență,nu? Acum nu mai au pacienți,se infectează între ei. E frumos să nu faci nimic și să primești pe lângă salariu încă 500 E. În timp ce oamenii bolnavi cu adevărat mor cu zile. Statul român a devenit complice la genocid împotriva poporului său.

    • ... Răspunde

      @?, prin ordin clar emis de grupuldeNEcomunicaresuperspecială testările NU se fac prin testări comunitare ci pentru grupuri potențial expuse!!! Deci case familiale ale dgaspc, spitale, case de bătrâni etc. unde și tâmpitul știe că posibilitatea de infectare este exponențial mai mare! Apoi diseară prevăd că va apărea pe sticlă Ar@h@t ca să ne iesplice ce și cum și că nu am fost cuminți. Deocamdată cei care conduc mișcarea anticovid sunt un smurdist-urgentist (Raed Arafat) și un medic endocrinolog (Rafila). Penibil. Atâtea teste pozitive vom avea cât trebuie și pandemia asta se va termina exact când va trebui. Asta să fie clar. De multe ori simt că urmăresc un film pentru și despre proști. Dar cel mai mult îmi place că tot apar și prea frecvent astfel de teste confirmat pozitive la cadre medicale. Adică nu știu să se protejeze? Atunci Arafat de la noi la ce se mai așteaptă?

      • .... Răspunde

        Teoria chibritului. Publica comentarii pe Sputnik. Acolo o sa te bage cineva in seama…

        • ... Răspunde

          Cine te a întrebat? Ce am sps sunt fapte care se pot dovedi cu acte oficiale. Nu e vorba de teorii aiurea. Sau altfel zis dacă scormonești în rahat de porc sunt șanse foarte mari să găsești rahat de porc și nu apă potabilă.

    • ?! Răspunde

      Nu este nicio coincidenta. Este numai o teorie conspirationista care s-a cuibarit in mintea ta. Sa fi sanatos…

  2. .... Răspunde

    https://www.mediafax.ro/externe/brazilia-a-devenit-a-doua-tara-din-lume-ca-numar-de-decese-provocate-de-covid-19-19283343
    Si in Brazilia tot asa spunea chiar presedintele tarii, un alt decreierat. Nu exista covid 19…

  3. .... Răspunde

    “Descreierat” am vrut sa scriu… Ma rog, mai bine scriam Nebun.

    • ?!! Răspunde

      3.600.922
      Decese ale copiilor cu vârsta sub 5 ani din acest an

      146.428
      Mame care au murit în timpul naşterii în acest an
      41.884.905
      Persoane infectate cu SIDA
      796.387
      Decese cauzate de SIDA în acest an
      3.890.788
      Decese cauzate de cancer în acest an
      464.683
      Decese cauzate de malarie în acest an

      2.368.241
      Decese cauzate de fumat în acest an
      1.184.868
      Decese cauzate de alcool în acest an
      508.014
      Ăștia nu contează? Covidutzul vostru e mic copil pe langa alte boli. Dar restul nu sunt la modă și tv nu e plătită să facă publicitate . La cancer sau malarie nu se pot vinde măști și dezinfectanți. # stați în case guvernele se îngrijesc de sănătatea voastră.

      • ... Răspunde

        Dar numai dacă ai covid. În rest te vindeci telepatic.
        Ieri am vorbit cu cineva care are o operație cam urgentă amânată de 3 luni de hernie abdominală. Când am văzut cum arată mi-a venit rău. Am înțeles că până la urmă a reușit să convingă doctorul ca totuși ar cam fi cazul. Omul este în ultimul hal deja după 3 luni de chin provocat! Șansele de reușită ale operației sunt mult diminuate. Asta a făcut lucovidul. În caz de deces se va trece mort covid cu comorbidități. Că doar nu de plăcere s-a internat pentru operație.
        Pentru cei care scriu că sunt adeptul teoriei conspirației atâta spun, nu dragilor. Doar că văd și aud zilnic astfel de povești din surse mai mult decât sigure. Și cum am creier în cap și o diplomă din domeniu ……
        Citiți și ce spune doamna dr. Monica Pop, oftalmoloaga din București. De spuneți că nu e din domeniu Arafat e smurdist (intenționat nu am spus medic de urgență) iar Rafila endocrinolog.
        Și încă un lucru. Constituția garantează dreptul la sănătate. Deja de mult am depășit momentul să avem peste tot spitale covid și suport covid. Pentru câțiva pacienți blocăm accesul la sănătate pentru restul. Ca să nu spun de paranoia generată mai ales printre bătrâni. Acest stai acasă a omorât mii de bătrâni prin lume care din varii motive au decedat acasă singuri. Jurământul lui Hyypocrate? Ceva opțional. Se anulează prin ordonanță militară.

  4. Satmarean Răspunde

    1. Constitutia ar trebui sa garanteze dreptul la sanatate DACA SI PLATESTI CAS SI CASS!
    2-Daca guvernul asta e tampit si imediat dupa starea de urgenta nu a lasat pe cei care au probleme urgente sa mearga in spitale sa le rezolve ce sa-i faci? Asa mai bine spunem ca nu este covid.S-au facut trasee separate pt covid,atunci ce i-a impiedicat sa lase lumea sa-si rezolve problemele? INCOMPETENTA!
    Indiferent ce spunea unu sau altu era o decizie politica pe care trebuia sa si-o asume.

    • ... Răspunde

      Asta cu gogoașa “s-au făcut trasee separate” se poate vinde la cei care nu sunt cu probleme serioase sau cei bolnavi cronici. ia fă un efort și întreabă tu pe cineva dintre cunoștințe care trebuie să meargă regulat și nu de plăcere la 3 sau minimum la 6 luni cum s-a descurcat? Mie nu-mi vinde nimeni gogoși pentru că …. sunt în temă. Din păcate. Deci … Minciuni gogonate. S-au făcut economii enorme și nejustivifacte după părerea mea ca să fie fonduri pentru covid. Și mulți plătitori de CAS nu au avut acces la sistemul sanitar în această perioadă. Nu că e trist! E revoltător! Când îl văd pe Nelu Tătaru sau pe Arafat cum minte mă mănâncă în palmă. Iar cei care nu sunt de aceeași părere nu sunt lăsați să vorbească! În bate cineva de sus până la urmă! Nu este nimeni nemuritor.

  5. Hipocrate Răspunde

    “Hippocrate” a fost un filozof grec antic. In juramantul lui nu este nici macar referire la ce va ganditi voi.
    Constitutia, deocamdata garanteaza cateva lucruri scrise in “marea aglomeratie” din 1990. Cat despre “Arafat:, asa simplu, pentru ca ati fost imprenua la oi, nu e SMURDIST, cum nici militarul nu e APEVIST. “Rafila” bietul de el, e microbiolog, indiferent ce spune cucoana de pe sticla , daca cumva ai idei sau doresti sa-l sfatuiesti, iti dau cu cea mai mare placere adresa lui de mail.

    • ... Răspunde

      Da. Adică important este ca statul român să iasă bine și dacă se poate pe plus. Financiar, nu altfel.
      Adică jurământul lui Hyppocrate sau Constituția sunt niște suluri de hârtie igienică??? Sau le scoatem pe interval doar când ne convine???
      În ce privește pe Arafat ar trebui să întrebi pe cei de la Ambulanță ce și cum. Că cei de la SMURD sunt topiți la propriu după el. Probabil știi și tu de ce.
      Referitor la Rafila doar atât – Teza de doctorat, cu titlul “Utilizarea metodelor moleculare de diagnostic in precizarea etiologiei hepatopatiilor cronice”. Dacă tot ne băgăm la amănunte.

  6. Amanunte Răspunde

    Mare pacat ca habar nu ai de “amanunte”
    Nu mai doresc sa comentez, regret ca am pirdut timpul.
    Scuze!

    • ... Răspunde

      Ultimii trei bolnavi depistați (de fapt sunt asimptomatici pozitivi) sunt doi medici și o asistentă. Asta spune tot despre sistemul de sănătate din județ. Fii cu pace! Nici după trei luni de pandemie nu am învățat să ne protejăm băieți și fete???? Măi, măi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.