Ultima actualizare: azi, 12:35

Locale

FOTO. ,,De la noi din Satu Mare’’. Producătorii locali, promovați într-un supermarket din oraș

Mai mulți producători locali au reușit să își facă loc într-un mare magazin din Satu Mare. În fiecare zi, la supermarketul Carrefour din incinta Shopping City Satu Mare găsiți produse proaspete la prețuri avantajoase, de la producători din mai multe localități din județ.

Carrefour le oferă sătmărenilor acces zilnic la legume proaspete din județul Satu Mare. Fie că vorbim de roșiile din Ardud, care se vând cu 4,49 lei/kg, roșiile roz crescute în aceeași localitate și vândute cu 9,9 lei/kg, varza de Botiz care se vinde cu 1,39 lei/kg sau dovleceii din Sătmărel la prețul de 3,99 lei/kg, produsele de pe raftul ,,de Satu Mare” sunt mereu proaspete și extrem de gustoase.

De unde a început totul

Produsele locale au reușit să pătrundă în supermarket după ce au făcut impresie pe deja celebrul grup de Facebook ,,Producători Sătmăreni”. Pentru că au dorit să promoveze produsele locale în magazin, reprezentanții Carrefour au contactat-o pe Marcela Papici, inițiatoarea grupului, iar totul s-a rezolvat extrem de simplu.

Producătorii și-au făcut imediat loc în supermarket și și-au expus produsele pe raftul special ,,De la noi, din Satu Mare’’. Mai mult decât atât, unul dintre producători a reușit să treacă de granițele județului și să își facă cunoscute produsele în magazinele Carrefour din Baia Mare și Sighetu Marmației.

9 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Bravo. Eu cel putin de cand a aparut grupul comand de la ei începând cu prajitura,ciocolata pana la carne pui,vita.iar acum pt legume sigur voi merge pt aprovizionare la Carrefour.Totul e sa fie de calitate.

  2. bla Răspunde

    Poate eu nu vreau rosii la 10 lei cu pesticide. poate eu vreau rosii din Olanda la 3 lei cu mai putine pesticide. La noi nu se fac controale , fiecare arunca cu tot felu de chimicale dupa cum ii taie capu. In Osan erau rosii din Romania la 12 lei kg , doua rafturi mai incolo din Olanda la 3lei kg. Diferenta la aspect nu era chiar deloc! Aceeasi marime si culoare. Plus ca nu imi explic um de rosiile din Olanda sunt si de 4 ori mai ieftine. Vin pe jos? Astea din Ardud sunt aduse cu avionul clasa 1

    • ... Răspunde

      Pentru ca nu sunt produse in Olanda ci in Egipt, Tunisia, Kenya sau unde vreau ei. Apoi ce sa-ti mai explic de cum sunt legile UE respectate acolo sau cum sunt platiti muncitorii acolo. Exact de aia e mai ieftin. Iar gorba ta, cine sa verifice? De fapt cine are interes sa verifice? Daea e inca ocupat cu cormoranii.

    • ... Răspunde

      Și încă un lucru. Poate te crezi deștept dar să știi că olandezii nu consumă deloc roșiile, ardeii ori castraveții produși de ei. Spun că știu ce conțin. Dar dacă sunt destui fraieri atunci de ce să nu cultive? În ce privește asemănarea roșiilor la aspect asta e din cauză că și noi cultivăm soiurile lor intensive. E foarte simplu.

  3. Satmarean Răspunde

    1-Fiecare cumpara si mananca de unde doreste
    2- Este mai ieftin pt ca in Olanda agricultorii primesc subventii consistente pa cand la noi….
    3- In privinta cat de ecologice sunt legumele din strainatate am mari rezerve…..de aceea ei nu le consuma si le trimit la fraieri.
    Atunci nu inteleg de ce le luam asa apararea? Doar pt pret?

  4. ... Răspunde

    @papa atunci, iar papi (halești ca să înțelegi și tu) meniul zilei standard pentru tine. Știi tu ce, cu virgule peste tot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.