Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

FOTO. Dj-ii sătmăreni, la înălțime. Eveniment special pentru copiii din centrele de plasament

Prima ediție a campaniei DJ PENTRU DIGITALIZARE s-a încheiat cu succes, evenimentul aducând copiilor instituționalizați din județul Satu Mare o șansă la educația on-line. Rezultatele primei ediții au fost peste așteptări: dj-ii sătmăreni au oferit un spectacol pe cinste, în urma căruia vor fi achiziționate 35 de tablete ce vor merge către copiii aflați în grija statului.

În județul Satu Mare sunt 17 centre de plasament în care sunt repartizați 187 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani, excepție fiind Centrul Maternal ,,Lorena” unde sunt adăpostite mame cu copii ce pot fi de la sugari până la preșcolari.

,,Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au nevoie de ajutorul nostru pentru a oferi un sprijin în digitalizarea centrelor de plasament. Statul, nu a reușit să doteze aceste instituții cu dispozitivele necesare copiilor pentru a participa la școala on-line. Astfel că fiecare like, fiecare distribuire, fiecare articol publicat a ajutat ca mesajul nostru să ajungă la cât mai multe persoane, reușind chiar să depășească granițele țării”, spun dj-ii sătmăreni.

Cele 35 de tablete vor ajunge la copiii din Casele de tip Familial ,,Ana”, ,,Maria”, ,,Felicia”, ,,Speranța”, ,,Violeta”, ,,Mihaela”, ,,Alexandra”, ,,Teodora”, ,,Floare de Colț”, ,,Orhideea”, ,,Ștefania”, ,,Daniel”, ,,Iris”, Centrul Maternal ,,Lorena”, Centru de Asistență și Intervenție pentru victimele traficului de persoane, abuzului, neglijării și exploatării ,,Andrei”, Centrul de primire în regim de urgență – adăpost de noapte pentru copii străzii Hurezu Mare, Congregația ,,Fiicele Îndurării” și Asociația ,,STEA”.

Un comentariu

  1. Satmarean Răspunde

    Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.