Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

FOTO/VIDEO. Lucrări intense la Centura Sătmarului. Se montează traversele

Se lucrează intens la varianta de ocolire a municipiului Satu Mare. Din imaginile surprinse astăzi se poate vedea cum muncitorii au început să monteze traversele, stadiul lucrărilor fiind unul destul de avansat.

Imaginile au fost surprinse la ieșire din municipiul Satu Mare, pe drumul spre Petea. A început deja montarea traverselor, iar încet, dar sigur, șoseaua de ocolire a municipiului prinde contur.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime de 19,540 km. Traseul variantei de ocolire se desprinde din DN 19A (km 41+900), acesta fiind km 0+000 al proiectului. Pentru racordarea la reţeaua stradală a Municipiului şi la zona industrială din această zonă, a fost prevăzut un nod rutier complex, care va intermedia transferul fluxurilor de trafic spre şi dinspre Bulevardul Cloşca / DJ 194 şi strada Dorobanţilor.

Proiectul are ca termen de execuţie actualizat sfârşitul lunii iunie 2021, termenul iniţial decembrie 2020 fiind prelungit datorită procedurilor dificile de relocare a liniilor de înaltă tensiune şi a reţelelor de gaz.

11 comentarii

  1. ... Răspunde

    În care cincinal este prevăzut ca oamenii ai căror terenuri au fost ocupate și teoretic au fost expropriați să primească acele despăgubiri promise??? Vin alegerile și oamenii vor întreba. Domnul Albu …. aveți cuvântul.

  2. Albu Răspunde

    Acum nu sunt prevăzuți în buget bani pentru despăgubiri, probabil cu certitudine cred că vor fi cuprinși în programul de rectificare bugetară din anul viitor, după ce scăpăm de pensii. Vedeți cât ne stresează pensionarii și nu știu cum vom face plays pensiilor. Mulțumesc.

    • ... Răspunde

      Nu sunt prevăzuți bani la buget ….. because …. de fapt nici nu știți exact cât trebuie plătit …. because …. nici în momentul de față nu s-a terminat lucrarea topo de detaliu. După care va urma HG pentru plăți după care probabil de Sfântul Așteaptă sau de Paștele Cailor veți despăgubi oamenii. Nu mi se pare normal deloc. Terenurile au fost luate de oameni de 5 ani. Eu nu sunt afectat dar mi se pare revoltător acest comportament.
      PS. Pensiile, spun în șoaptă, trebuiau mărite anul trecut. Iar despăgubirile pentru terenuri trebuiau date ÎNAINTE de a începe lucrările de construcții. Asta într-o țară normală. Nu spun rușine pentru că cei cărora ar trebui să le fie nu știu ce e aia.

      • N Răspunde

        Sigur proprietarii trebuie despăgubiți !Dar revenind la proprietari…De unde găsim proprietari născuți in Certeze,Capleni sau Borlesti -nu adaug Pe cei din .’..Tautii -Magheraus,Derșida etc care au ajuns peste noapte proprietari in Satmar?Ce a fost terenul acela in și după revoluție?Cine l-a împărțit cum trebuie???

    • negru Răspunde

      nationalizare mascata .marca pnl ….

  3. Gabor Răspunde

    Vom plăti suprafețele ocupate cu ruta ocolitoare la valoarea adevărată, nu umflată, deci la preț de catalog !!!. Să fie foarte clar !!!

    • N Răspunde

      N-as plăti nimic!Terenurile nu le-au aparținut !E un furt …

      • ... Răspunde

        Cum au dobândit e un lucru. E treaba unora să verifice. Dar sunt proprietari cu acte. Sau ai ceva cu dreptul de proprietate garantat prin Constituție? Hopa, a mai răsărit un-om-de-tip-nou pe aicea???
        Nu e treaba comisiei să verifice CUM au dobândit dreptul asupra terenurilor. În 30 de ani de după Lovituție multe lucruri se puteau întâmpla.

  4. DNA Răspunde

    Fără șmecherii că vă leg !!!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.