Ultima actualizare: ieri, 20:52
Locale

FOTOGALERIE. S-au deschis terasele! Sătmărenii nu s-au înghesuit la cafele

Terasele din municipiul Satu Mare s-au deschis, în această dimineață, după o pauză de câteva luni. Sătmărenii, însă, nu s-au înghesuit să iasă la cafele, cel mai probabil, din cauza vremii.

Majoritatea teraselor au fost pregătite încă din weekend pentru marea deschidere de astăzi. Multe dintre ele, au afișat regulile de servire pe terasă și au pus la dispoziția clienților dezinfectanți la intrare.


Potrivit măsurilor de relaxare publicate vineri seară în Monitorul Oficial, la terase se va merge cu rezervare și va fi interzis transferul meniurilor sau al solnițelor de la o masă la alta, acestea fiind dezinfectate după plecarea clienților.

De asemenea, se va păstra o distanță de minim doi metri între mese și cel mult patru persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite. Va fi interzis transferul meniurilor sau al solnițelor de la o masă la alta, precum și consumarea produselor în picioare. Personalul care servește clienții va purta măști și mănuși.

Primăria Satu Mare simplifică procedura pentru deschiderea teraselor

Primăria Municipiului Satu Mare anunță că începând de luni, 1 iunie, agenții economici pot deschide terasele, ca urmare a măsurilor de relaxare adoptate de Guvernul României.

Pentru a veni în sprijinul lor și pentru relansarea acestei activități, agenții economici care au avut terase deschise anii trecuți trebuie să transmită DOAR o notificare la adresa de e-mail [email protected] în care să specifice data de la care se deschide terasa, locația și numărul de scaune.  Ulterior specialiștii din cadrul Biroului Corp Comercial și Autorizații de Funcționare se vor deplasa la fața locului pentru întocmirea documentațiilor.

Societățile care doresc amenajarea unor terase noi sau vor să facă modificări asupra celor existente, vor solicita aceste lucru printr-o documentație care se va depune la Serviciul Relații Publice (cam. 5) sau la adresa: [email protected]

Solicitările trebuie să cuprindă o poză cu locația și cu o schiță a modelului propus. Terasa poate fi amplasată după primirea unui răspuns pozitiv din partea comisiei și doar respectând specificațiile aprobate de Primăria Municipiului Satu Mare.

2 comentarii

  1. fani Răspunde

    invata coveitul pe romanul comportament cu bun simt intr-o societate civilizata :)) felicitari coveit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.