Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Începând din 1 iulie, patru creșe din municipiul Satu Mare se vor redeschide

Primăria Municipiului Satu Mare și Direcția de Asistență Socială Satu Mare vin în sprijinul părinților a căror copii au mai frecventat creșele în acest an şcolar!

Astfel, începând din 1 iulie 2020, patru creșe din municipiu se vor redeschide, cu repectarea normelor de igienă.

Părinții care se reîntorc la muncă și nu au cu cine să îi lase pe cei mici, vor avea posibilitatea de a-i aduce pe copii la următoarele creșe:

  • Creșa ,,Țara Minunilor” – Aleea Tisa nr. 8
  • Creșa ,,Degețica” – Bld. Lucian Blaga nr. 121
  • Creșa ,,Harap Alb” – Bld. Lucian Blaga nr.19/a
  • Creșa ,,Mica Sirenă” – Str Botizului nr. 61/a

Având în vedere noile măsuri obligatorii în vederea redeschiderii creșelor, anunțate de Guvernul României, numărul maxim de copii admiși la grupele mari este de 9, iar la grupele mici de 7.  

Menționăm că vor fi admiși cu prioritate copiii a căror părinți nu au nici o altă posibilitate de a-i lăsa pe cei mici în grija unui aparținător.

După data de 15 iulie urmează să fie redeschise treptat și celelalte creșe: Creșa ,,Punguța cu doi bani”, Creșa ,,Dumbrava Minunată” și Creșa ,,Albă ca Zăpada”.

Demararea noului proces de înscrierea a copiilor la creșele din municipiul Satu Mare va fi anunțat la începutul lunii august!


Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

15 comentarii

  1. Adinutza Răspunde

    Voi sunteti niste IRESPONSABILI.Voi nu vedeti creșterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri COVID????Puneti copiii si cadrele din invatamant a niste riscuri inutile!Copiii cei mici sunt cel mai greu de PROTEJAT,ei nu respectă reguli,ei nu se joacă solitari,ei sunt prea mici pentru regulile astea..Dupa ce i-ati chinuit cu scoala/grădiniță online,acum va băieți joc și de sănătatea lor..Daca se vor imbolnavii(s-au îmbolnăvit și cei mari cu toate regulile voastre de igienă)sunt curioasă oare cine va fi tras la raspundere???Inspectorii sau directorii care execută ordinele iresponsabile,nu cumva”sa le zboare scaunul de sub fund”????educatoarele pe care pe lângă ca le-ați mâncat nervii și sănătatea cu online-ul vostru le expuneti la același risc???Noi parintii responsabili ne protejăm cât putem copiii, nu iesim in mod iresponsabil cu ei,iar voi cei care ar trebui să ne ajutati sa-i protejăm cat mai bine ii bagati”in gura lupului”!!Noi ne continuam vacanta și sunt sigura ca”nebunia voastra”se va opri la primele cazuri.Se vedem atunci cine va plăti IRESPONABILITATEA ACESTOR HOTARARI.”Sanatate ca e mai buna decat toate”!!

    • altu Răspunde

      @adinutza care papă pu..za, du-te și ia un calmant. Tu i-ați plodul și bagă-te sub pământ și ieși când te chem eu. Lasă-ne pe noi proștii , să murim de corona. Tu o să mori de paranoia.

    • Unu' Răspunde

      @Adinutza: ai prea multe așteptări de la unele persoane!
      Altu ăsta care vrea să pară un mare balaur, este de fapt un idiot care nu are familie de care săi pese, este un avorton rebutat al societății, fără mamă, tată sau orice fel de elemente identificabile drept familie!
      El trăiește azi pentru ieri, iar mâinele lui este, în cel mai bun caz, sumbru, dar lipsește cu desăvâșire!
      Înțelege-l tu, că el nu este capabil de nici unul din sentimentele care ne definesc ca “OM”! Îmi este greu să-i categorisesc specia, deoarece, în condițiile în care chiar și un animal este capabil de empatie, acest element al societății nu cunoaște așa ceva, deci nici animal nu prea este …
      Iartă-l și fi tu un om mai bun!!

  2. Adinutza Răspunde

    Altu daca esti un om RESPONSABIL,te așteaptă domnul doctor ENATESCU la un consult,ca ai probleme grave.Nu se merita sa ma cobor la un nivel MINIMAL…Vai de nația ta rebut infect al natiei!!!

    • Altu Răspunde

      Plimbă ursul neam de Lucovid și Arahat. Te întreb : dacă și de ales între cancer și covrig ce alegi? Eu, covrigul,tu ?

  3. Altu Răspunde

    Scuze,”ai de ales”

  4. ? Răspunde

    @altu las-o bre, în plata Domnului. Ea,alege cancerul că ăla nu-i mortal. A schimbat postul de telenovele cu cel de știri. Îi dă statul bani să stea acasă, o doare-n pi..a de ceilalți lăsați pe drumuri de virusul vieții.

  5. Adinutza Răspunde

    Cancerul e prietenul tău…Daca traiesc intr-o tara democratica și gândesc am dreptul la o opinie,iar daca ce gândesc nu e pe placul tau înjuri,jignesti,înalți oameni ca ultimul papitoi..Urat din partea ta!!!Pentru mine sănătatea e cel mai important lucru.Pe toti ne-a afectat virusul acesta mai mult sau mai puțin,dar e dreptul meu sa decid ce e mai important.Nu sunt cu telenovelele,nici cu Orban(detest PNL),dar Arafat(nu e PNList)mi se pare un om inteligent.Era mult mai grava situația în țară noastră daca nu s-ar fi luat măsuri.Acum esti liber sa faci ce vrei,dar eu nu te înjur,nici nu te jignesc,asa ca daca nu iti convine,”vorbește în punga ca te voi asculta”in viata de apoi.Au mai fost câțiva ca tine care nu a crezut în existența virusului(vezi caz.soferului de tir)care s-a întâlnit din pacate cu el…Vezi sa nu te întâlnești din greseala și tu…

  6. Altu Răspunde

    @adinutza ,tu te-ai băgat singura în seamă,eu vreau să îmi duc copiii la grădiniță, școala. Ce, să stea în casă o veșnicie,. Cică, covrig nu dispare, revine de câte ori e nevoie să ne țină cu botul pe labe. Ți-e frica,stai în casă. Când nu o să te mai țină statul, sunt curios ce vei face. De corona ai șanse 5% să mori,de foame 100%. Și ,da mă enervez, când pt oameni influențabili de presă, ca tine,nu pot duce o viață normală , atât cât mi- e scris

  7. covid 19 Răspunde

    Măi Altule tot redus ai rămas. Tu alegi între 2 săptămâni de ,,normalitate” şi luni de zile de ,,lacătul pe uşă la tot ce …are uşă”. Tu crezi că fabrica ta va mai funcţiona cu covidu’ la purtător. Nici eu nu-s pt. exagerări dar românul respectă legea doar constrâns. Dobitocii nu cred în moarte doar când o văd iar atunci nu-şi recunosc greşeala, cică Altu’ a fost. Altfel eşti bine, porţi mască, te speli des pe mâini?

    • Altu Răspunde

      @covidule dacă tu mai crezi în povești cu bau -bau treaba ta ,eu nu cred. Am o mască de 2 luni care o port în magazine,care le frecventez tot mai rar, numai să nu port carpa aia. De spălat,ca înainte, normal. Eu vă întreb pe voi cu gândire normală, virusul nu dispare,ce vom face? Ce soluție aveți? Sunt și alte boli,mai mortale,dar voi sunteți blocați pe covidel .

      • Golf Răspunde

        Altul vezi că greșești bine de tot rata mortalității. Cifrele oficiale o situează la 0.26% deci este doar o gripă obișnuită. Dacă iei în considerare cât de umflate sunt statisticile deceselor coco atunci realizezi că rata mortalității este mult sub cea a gripei.

        Toți morții care au coco sunt declarați decedați din cauza coco. Acest lucru este un fapt, am confirmare de la un doctor pneumo din “prima linie”. Deci dacă mortul este călcat de mașină și are coco atunci în statistici a murit de coco.

        Altul, libera exprimare este esențială, și pe cale de de dispariție în noua lume a lui Orwell, încearcă să ataci ideile nu persoana care le emite.

  8. Adrian Cozma Răspunde

    In 2 saptamani, presedintele reintroduce starea de urgenta si veti sta doar in case.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.