Ultima actualizare: azi, 21:40

Naţionale

Ministrul Sănătății: Starea de alertă ar putea fi prelungită după 15 iunie

Starea de alertă ar putea fi prelungită după 15 iunie, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Pentru luarea unei decizii, a declarat ministrul, se vor lua în calcul evoluția epidemiei, apariția unor noi focare și faptul că încă există transmitere comunitară a virusului.

,,Până în 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluția din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere și evoluția, focarele noi și faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a declarat ministrul Nelu Tătaru, într-o intervenție la B1TV.

Ministrul Sănătății a precizat că transmiterea comunitară se va păstra și pe parcursul acestei veri.

,,Din previziunile noastre, în toată perioada verii, vom mai avea o transmitere comunitară, virsul nu dispare deodată. (…) Odată cu încălzirea, putem spune că tot ce înseamnă aeroflora dispare un pic mai repede sau suprafețele nu mai fac acea transmitere pe care o făceau și până acum. Această transmitere pe suprafețe era una de 10-15%, restul era o transmitere prin aer”, a mai spus ministrul.

Duminică a fost a treia zi la rând când s-a înregistrat un număr mare de noi cazuri.

2 comentarii

  1. ... Răspunde

    Bine că nu vreți imediat stare de asediu! Aruncați cu vorbele aiurea!

  2. Gyuri Răspunde

    …dacă se poate până in 2030.
    Măcar animalele le si păsărele le să se simte bine.😁
    Că noi doar șicanăm și deranjăm natura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.