Ultima actualizare: azi, 18:26
Locale

Povestea unei înșelătorii de 150.000 lei. Cum a păcălit un sătmărean mai multe firme

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au reținut vineri 29 mai, un bărbat de 31 de ani, din Pișcari fiind bănuit de săvârșirea a 9 infracțiuni de înșelăciune.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, aceștia au constatat faptul că susnumitul în perioada 28 martie – 28 mai a.c., atribuindu-și diferite calități mincinoase, respectiv funcționar public în cadrul mai multor instituții publice din municipiul Satu Mare, ar fi indus în eroare mai multe persoane juridice, solicitând în scopul edificării unui cămin pentru bătrânii afectați de COVID-19 sume de bani și materiale de construcție, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 150.000 de lei.

Bunurile solicitate le-a comercializat ulterior către mai multe persoane fizice, de pe raza județului Satu Mare.

Astfel, la data de 29 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigarea a Criminalității Economice, beneficiind de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Satu Mare, au organizat şi desfăşurat o acţiune, ocazie cu care au fost puse în executare un număr de 2 mandate de percheziție domiciliară și 8 mandate de aducere, reușind recuperarea a aproximativ 15.000 de lei din prejudiciul cauzat. 

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale în cadrul dosarelor penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.


Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Prefectura: ,,Situația la nivelul județului este stabilă”. Când am putea ieși din starea de alertă

Prefectul Radu Bud a condus astăzi o ședință alături de reprezentanții structurilor M.A.I. în cadrul căreia s-a analizat gestionarea situației...

Închide