Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Preşedintele USR Satu Mare, mesaj către echipa Barna: Aceste metode trebuie să înceteze

Preşedintele USR Satu Mare, Radu Creţu, este sematarul unui mesaj către liderul naţional al uniunii, Dan Barna şi echipa sa. Alături de alţi lideri din ţară şi străinătate, Radu Creţu consideră că formaţiunea trebuie să înceteze excluderile abuzive iar partidul să revină la ceea ce a fost la început.

Redăm mesajul public semnat de către mai mulţi lideri USR:

În ultimele zile mai multe voci importante din societatea civilă cer public conducerii USR să înceteze excluderile și suspendările pe delicte de opinie. Cu toate acestea, în ședința din 17 iunie condusă de Dan Barna, Biroul Național l-a suspendat pe Președintele organizației USR Sector 4 cu o zi înainte de alegerile din filiala unde era și candidat.

Este o situație pe care mulți colegi și foști colegi au reclamat-o intern de mai multă vreme, iar cei ce dețin majoritatea în conducerea partidului ignoră cu bună știință semnalele ce vin de la „firul ierbii”. Mai mult decât atât, prin susținătorii lor, creează contexte care să motiveze acțiunile abuzive de excludere sau suspendare a membrilor incomozi, catalogați ca „elemente”, „sabotori” sau „tineri zgomotoși”.

Pretindem de la cel mai înalt nivel că facem o altfel de politică, că respectăm libertățile fundamentale și luptăm pentru o justiție independentă. Asta în exterior.

Se întâmplă tot mai des în viața internă a USR excluderi și suspendări abuzive, intervenții chiar în procesul de alegeri interne pentru funcțiile de conducere la nivel de filiale locale sau județene.

Din decembrie până în prezent au fost excluși sau suspendați de Biroul Național nu mai puțin de 35 colegi, majoritatea cu funcții de conducere în USR și cu “vina” că au contestat acțiunile conducerii Barna. Cazurile respective au fost prioritizate în mod discriminatoriu, iar sentințele politice au venit rapid și implacabil.

Foarte mulți alți colegi au fost excluși sau suspendați de Birourile Județene conduse de oameni loiali echipei Barna. Câteva filiale locale și-au dat demisia în bloc reclamând practicile abuzive și de intimidare ale șefilor din aceste filiale.

Și toate acestea în timp ce, în cazul unor acuzații grave de încălcare a Statutului USR de către cei loiali echipei Barna, sesizările respective nu sunt puse pe ordinea de zi a Biroului Național sau a Comitetului Politic (în cazul unor parlamentari sau europarlamentari).

Aceste metode trebuie să înceteze, iar majoritatea care conduce azi USR-ul trebuie să se întoarcă la principiile pe care s-a clădit acest partid, dintre care cel mai important este acela că vocea fiecărui membru trebuie să fie auzită și ascultată.

Democrația și politica reprezintă arta dialogului. Politica „pumnului în gură” este specifică altor forme de organizare către care cu siguranță nu vrem să ne îndreptăm nici ca partid, nici ca societate.

În USR este nevoie ca toate grupurile interne, inerente unei democrații, să se supună principiilor statului de drept și să militeze pentru un sistem de arbitraj corect, eficient și echidistant, la toate nivelurile.

Ana Ciceală, consilier general și membru Biroul Național USR
Nicu Ștefănuță, vicepreședinte USR
Dumitru Dobrev, membru Biroul Național USR
Teodora Stoian, membru Biroul Național USR
Andrei Macsut, membru Biroul National USR
Andrei Corbu, membru Biroul Național
Tudor Benga, deputat și membru în Biroul Național
Bogdan Stroe, președinte USR Sector 3
Cristi Crivăț, președinte USR Sector 5
Andrei Nistor, președinte USR Ilfov
Vlad Alexandrescu, senator USR
Cristian Ghica, senator USR
Alin Ionuț Arsu, deputat, membru Biroul Municipal București
Irineu Darău, președinte USR Brașov
Andrei Drancă, președinte USR Botoșani
Radu Crețu, președinte USR Satu Mare
Andrei Zisu, membru USR Diaspora

10 comentarii

  1. Satmareanul Răspunde

    Apoi cine credea ca USR este altfel ca ceea ce inseamna PSD=PNL a luat o teapa destul de mare … asa sunt oameni care nu gandesc, care nu au experienta si acele persoane care stiu doar una si buna fara sa o gandeasca, fara sa stie istorie … uite ca doar vorbele sunt de ele si fara sa gandeasca …
    Pacat pt toti cei care au fost in USR si s-au lasat de politica pt ca au fost dezamagiti de ceea ce inseamna USR.

    • Luminița Răspunde

      Un neica nimeni liderul ăsta ,vai de capul nostru ce politicieni se arată la orizont .
      A realizat ceva acest individ în viața lui , este sătmărean sau doar un papagal ca ceilalți din teagma lui .

  2. dzsoko Răspunde

    Pana Barna nu renunta la “putere”, USR este degeaba. Aceeasi marie cu alta palarie…

  3. Nha Răspunde

    Ce poti face cu unii care cred ca au mostenit partidele de la vreo matusa ( Tamara , daca se poate ) ?! S-apoi sa nu-ti vina sa emigrezi ?!

  4. x-ulescu Răspunde

    Ha , Ha , Ha ….abia asteapta usr-ul sa ajunga la putere sa fure mai mult ca psd-ul ,si sa taie pensiile mai mult ca pdl-ul = pnl

    • gigel Răspunde

      coae, pensiile trebuie sa fie in raport direct cu contributiile! ori ce ban in plus inseamna furt!!
      puie msd!

  5. Adi Răspunde

    Domnul Crețu cred că ate circumvoluția creierului fină ca palma ,nu are față de lider bàiatu .

  6. cazma Răspunde

    mie imi parea interesant usr ul ca si alternativa dar nu inteleg inversunarea partizana pentru lgbt . Fiecare face ce vrea cu limba lui sau cu dosul de altfel toti suntem minoritari in unele aspecte sociale , cei cu tatuaje fata de ceilalti manelistii iubitorii de teatru cinefilii bikerii moto toti pot reprezenta o minoritate dar alde ciolos care nu are copii sa imi spuna mie cum sa imi educ copiii e prea mult . Majoritatea minorelor insarcinate sunt abuzate in familie si nu are legatura cu educatia de gen As fi prefera sa-i vad pe usristi ca promoveaza legi impotriva acestor abuzuri a pedofililor si a eradicarii saraciei. Cu mici exceptii majoritatea vin din familii destramate sau sarace usor de manipulat . Deci usr ma astept la programe sociale nu la educatie de gen. Crede ca sunt capabil sa imi educ copiii in materie de sex nu am nevoie de ciolos

  7. Satmareanul Răspunde

    Cum sa vina cu asemenea legi, cand chiar lor le plac tinerele!
    Sa vina omul francezilor cu gasca lui de la Paris sa duca minore in Franta pentru prostitutie ?
    Sa vina unu care este un pedofil si sa spuna nu pedofiliei! Vai de mama noastra!
    Si voi vorbiti de puie msd? vai de voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.