Ultima actualizare: azi, 19:29
Locale

Primul pas pentru înființarea Poliției Animalelor! Pedepse dure pentru cei ce agresează animale

Marcel Vela a anunțat pe Facebook primul demers pentru înființarea Poliției Animalelor. Ministrul spune că s-a făcut un pas mic, dar important în acest sens.

„Se vorbește mult în ultima perioadă despre Poliția Animalelor. Astăzi aleg să nu vă povestesc despre acest demers, ci să vă spun că #seîntâmplă. Nu vreau să lansez declarații care să pară ca fiind “populare” pentru dumneavoastră, de aceea voi lăsa ca timpul și faptele să vorbească în ceea ce privește o problemă extrem de importantă…poate pentru prima dată în 30 de ani”, scrie Marcel Vela pe Facebook.

„Astăzi a fost făcut un pas mic, dar important, pentru că îmi doresc din tot sufletul să construim un viitor bun, corect și pentru necuvântătoare. Mulțumesc tuturor organizațiilor și activiștilor pentru protecția animalelor prezenți astăzi la dezbaterea de la minister!”, a mai scris ministrul de Interne.

Marcel Vela: Poliția Animalelor ar putea funcționa ca departament la Ordine publică

Proiectul de reformă a Ministerului de Interne a fost demarat în decembrie, în ianuarie au existat dezbateri pe această temă, dar, din cauza pandemiei, discuțiile au fost suspendate. „Repunem pe tapet o decizie de reformare a MAI” la sfârșitul lunii iunie sau în luna iulie, a anunțat ministrul Marcel Vela la Digi24, la începutul lunii iunie, considerând că este o reformă necesară, pentru care a primit peste 400 de propuneri.

În cadrul acestei reforme, ar putea fi înființat, în cadrul poliției pentru ordinea publică, și un departament pentru poliția animalelor. „Acest proiect de reformă are o formă largă, putem înființa și un departament al poliției animalelor”, confirma atunci ministrul de interne.

Poliția Animalelor a mai existat, dar în subordinea ANSVSA, și s-a dovedit a fi ineficientă. În București, există o poliție a animalelor, dar ea nu are competențe pe infracțiuni, ci doar pe contravenții.


4 comentarii

 1. Bahu Răspunde

  Bravo , era si timpul ca scursori de tipul celor din poza de mai sus , sa fie pedepsiti exemplar !

 2. Vlad Tepes Răspunde

  Eu astept de 30 de ani o astfel de reglementare dar nu stiu de ce sint sceptic .
  Gunoaie de genul celor din poza nu vor fi pedepsiti sau in cel mai bun caz vor fi amendati.
  E insa un pas binevenit pentru protectia celor care nu se pot proteja de cea mai nemernica vietuitoare de pe pamint : omul.
  Cum sa faci din placere , ce fac cei din poza ?!
  Si astia sint oameni !

 3. Teo Răspunde

  Sa speram ca nu va fi si aceasta ” politie a animalelor” un mare fasssss precum cele similare infiintate anterior, unde frecau menta cateva loaze pe salarii babane, in timp ce mii de animale traiau sau mureau in chinuri inimaginabile. Ce pretentii sa ai de la o Tara care elibereaza dupa 25 de Ani un criminal in serie ptr buna purtare, o tara in care violenta in familie e traditie si religia face legea-n scoli si-n societate?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.